کارآمد کردن ترکیــب مجــلس شورای اســلامی، با ورود نمایندگان بدون حاشیه و همسوی با دولت، محقق می شود

0 ۲۰۷
گفت وگوی اختصاصی کارایی با بهرام سرمست
مسئول ستاد انتخاباتی شورای اصلاح طلبان در حوزه انتخابیه تبریز،اسکو و آذرشهر

کارایی : حال که نتایج انتخابات مجلس مشخص شده است آیا تحلیل خاصی از نتایج دارید؛ با توجه به اینکه نتایج مرحله اول انتخابات نشان از قطبی شدن شرایط دارد ؟ و اینکه اصلاح طلبان در نهایت چگونه، لیست مربوط به خود را حاضر کردند و ارائه نمودند؟

سرمست : ضمن تشکر از شما، می توان گفت انتخابات فصل بهار فعالیت احزاب است منتها در کشور ما که به دلیل برخی مسائل سیاسی و تاریخی، احزاب نتوانسته اند، کارکرد واقعی خود را پیدا کنند اما خوشبختانه در طول چند سال گذشته خصوصاْ، بعد از انقلاب اسلامی، فضایی برای فعالیت احزاب ایجاد شده است و احزاب در دو سوی اصولگرا و اصلاح طلب به فعالیت خود می پردازند؛ این دو جناح دوشادوش هم در مقاطع مختلف تاریخی در کنار هم صف آرایی کرده اند. البته این جریان ها در هر مقطعی، اسامی مختلفی اعم از چپ، راست، اصولگرا و اصلاح طلب داشته اند. در این دوره هم، هم احزاب اصولگرا و اصلاح طلب مقابل یکدیگر صف آرایی نمودند. در استان آذربایجان شرقی هم، احزاب اصلاح طلب نمایندگی های احزابی بودند که در سراسر کشور وجود داشتند و در استان ما هم شعبه داشتند. افراد ذیربط در قالب سیاست های کلی اصلاح طلبانه دور هم نشستند و طی یک سال گذشته جلسات مختلفی را برگزار نمودند. نمایندگی های اصلاح طلبان در قالب شورای عالی سیاست گذاری که در راس آن آقای عارف قرار داشت و همچنین به تاسی از سران و بزرگان اصلاحات، در کنار اعضای احزاب اصلاح طلب و یک تعداد از مدیران و شخصیت های ذی نفود اصلاح طلب و نمایندگان ادوار اصلاح طلب از استان، گرد هم آمدند و شورای اصلاح طلبان را تشکیل دادند. جالب است بدانید در استان ما بیست و هفت حزب نمایندگی داشت.

واقعیت این است که دولت با برجام موفقیت بی نظیری را کسب کرده بود و برای اولین بار تیم مذاکره کننده ایران توانسته بود بر شش قدرت جهانی فائق شود. در این مقطع لزوم برداشتن گام دوم در سیاست داخلی بیش از پیش احساس می شد و این گام، کارآمد کردن ترکیب مجلس شورای اسلامی، با ارسال نمایندگان بدون حاشیه و همسوی با دولت، است. بر همین اساس، از بین کاندیداهایی که تایید صلاحیت شده بودند، تمایلات اصلاح طلبانه داشتند و میثاق نامه این شورا را نیز امضاء کرده بودند، افرادی به عنوان کاندیدای اصلاحات معرفی شدند

کارایی : آیا حزب را به معنی گرایش و جناح به کار می برید؟

سرمست : نه منظورم احزابی است که در وزارت کشور ثبت شده اند و پروانه فعالیت و شعبه دارند. تعداد احزاب در کشور ما بیش از دویست است ولی تعداد بیست و هفت تا به صورت قانونی شعبه های خود را معرفی کرده اند. از جمله حزب اعتماد ملی، حزب اتحاد ملت ایران، حزب مردم سالاری و حزب همبستگی. شورای اصلاح طلبان استان در راستای تشکیلات سراسری این شورا، تشکیل شد و ۱۳ ماه با برگزاری جلسات مختلف در کمیته های مربوطه به فعالیت پرداخت. تعداد اشخاص حقیقی و حقوقی عضو در شورای اصلاح طلبان استان ۳۷ نفر و همانطور که عرض کردم مشتمل بر نمایندگان ۲۸ حزب و گروه سیاسی اصلاح طلب همچون حزب اعتماد ملی، حزب ندای ایرانیان، انجمن های اسلامی دانشگاه های شهید مدنی آذربایجان، دانشگاه تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد تبریز، مجمع زنان مسلمان نواندیش، مجمع همراهان تدبیر و امید بود. این جمع ٣٧ نفره، جلسات متوالی و مرتبی را برگزار کردند و بر روی شاخصه های یک نماینده خوب و ایده آل که در عین حال تمایلات اصلاح طلبانه نیز داشته باشند، بحث و گفتگو نمودند.البته در گیر و دار این ارزیابی ها، شورای نگهبان تعدادی از کاندیداهای شاخص ما، از جمله خود بنده را رد صلاحیت کرد. اما این شورا به فعالیت خود ادامه داد، چون اعتقاد به قهر سیاسی نداشت و می خواست دین خود را برای توسعه و پیشرفت و مملکت و نظام ادا کند. این یک دغدغه مشترک بود که همه اصلاح طلبان داشتند و نمی خواستند در شرایط بحرانی و رکود و ناملایماتی که بود صحنه را ترک کنند و سعی داشتند اجازه ندهد نمایندگانی که چوب لای چرخ دولت می گذارند و در مقابل برنامه های دولت می ایستند و مانع تراشی می کنند، وارد مجلس شوند.

واقعیت این است که دولت با برجام موفقیت بی نظیری را کسب کرده بود و برای اولین بار تیم مذاکره کننده ایران توانسته بود بر شش قدرت جهانی فائق شود. در این مقطع لزوم برداشتن گام دوم در سیاست داخلی بیش از پیش احساس می شد و این گام، کارآمد کردن ترکیب مجلس شورای اسلامی، با ارسال نمایندگان بدون حاشیه و همسوی با دولت، است. بر همین اساس، از بین کاندیداهایی که تایید صلاحیت شده بودند، تمایلات اصلاح طلبانه داشتند و میثاق نامه این شورا را نیز امضاء کرده بودند، افرادی به عنوان کاندیدای اصلاحات معرفی شدند. این لیست با توجه به پاکدست بودن، دلسوزی و سابقه کاری شان اعضای آن، قابل دفاع بود. خوشبختانه مردم هم با توجه به بلوغ سیاسی خود، همانند تهران از این لیست استقبال کردند. آقای دکتر پزشکیان ۲۶۱۶۰۵ رای کسب کردند که این میزان رای در تاریخ انتخابات ده دوره مجلس در تبریز یک رکورد محسوب می شود. بالاترین رای مردم تبریز به آقای اعلمی و ۱۹۰۰۰۰ بوده است. به نظر من رای آقای پزشکیان، نشان دهنده اقبال مردم به جریان اصلاحات است. البته آقای بیگی هم به مجلس راه پیدا کردند اما نبایستی فراموش کرد، از هشت نفری که برای مرحله دوم باقی مانده اند، چهار نفر از افراد موجود در لیست امید هستند که مردم به آن ها اقبال نشان داده اند.

امیدواریم در ادامه موج آگاهی سیاسی که در تهران دیده شد و نسیم آن هم به سراسر کشور وزید، در تبریز هم لیست امید مورد اقبال واقع شده، این موج در مرحله دوم، با شتاب بیشتری پیش برود. نبایستی فراموش کنیم که مجلسی که همگرایی و همسویی نداشته باشد، درگیر کشمکش هایی می شود که در نهایت ائتلاف منابع را در پی دارد. اما یک تیم منسجم همفکر و همسو می تواند در رابطه با لوایح مخصوصاً لوایح توسعه ای که برای استان مد نظر است، کارنامه خوبی را از خود به نمایش بگذارد.

کارایی : پس پیش بینی شما این است که موفقیت صد درصدی لیست امید در تهران می تواند در این جا هم تاثیرگذار باشد؟

سرمست : بله در کلان شهرها سطح آگاهی های سیاسی و انتخاب افراد، هوشمندانه و براساس گرایش های سیاسی است تا بده بستان های رو در رو و چهره به چهره باشد و یا تعلقات قومی و قبیله ای. ما این آگاهی و بلوغ سیاسی را به فال نیک میگیریم و مقدمه ای نهادینه شدن تحزب در کشور می دانیم. در این رابطه نقش بزرگان اصلاحات و کسانی که مردم را به مشارکت حداکثری تشویق کردند، شایان توجه است و این که جریان اصلاحات نشان داده است که به آن پختگی و عقلانیتی رسیده که مسائل را به طرز واقع بینانه دنبال کند. با ما توجه به این ها نکات، امید فراوانی داریم که در مرحله دوم هم کاندیداهای ما به مرحله نهایی برسند و من به این امر بسیار خوشبین هستم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.