کارکنان باارزش ترین سرمایه شرکت

0 ۱,۵۴۳
شرکت خاک چینی ایران در سال 1372 به بهره برداری رسیده است و سهام این شرکت از سال 1375 به عنوان شرکت سهامی عام در بورس اورق بهادار عرضه گردیده است. شرکت صنایع خاک چینی ایران تولید کننده و صادرکننده پیشتاز انواع کائولن به صورت خرد شده ، شسته شده میکرونیزه و نودل ( رشته ای ) می باشد که به عنوان مواد اولیه در تولید ظروف چینی ، چینی آلات بهداشتی ، کاشی و سرامیک ، لعاب ، لاستیک ، سیمان سفید و بسیاری از محصولات دیگر به کار میرود. با توجه ویژه به امر صادرات تاکنون محصولات خاک چینی ایران به چندین کشور جهان از جمله ترکیه ، هند ، عمان ، امارت ، پاکستان ، ارمنستان ، بنگلادش و سوریه صادر شده است و این روند رو به رشد همچنان ادامه دارد. این شرکت در ادوار اخیر طرح ایران تک همواره مشارکت فعلی داشته است و در دوره پنجم طرح به عنوان شرکت منتخب گروه صنعتی کانی غیر فلزی معرفی گردیده است. در ادامه خلاصه گفتگوی صمیمانه دبیرخانه ایران تک با مدیر عامل این شرکت ، جناب آقای سلیمان نوروزی را مطالعه خواهید نمود.

وضعیت گروه صنعتی خود را در کل چگونه ارزیابی می فرمائید و در این ارزیابی شرکت شما چه جایگاهی دارد؟
شرکت صنایع خاک چینی ایران به عنوان تأمین کننده بخش عمده مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات چینی مظروف ، چینی بهداشتی ، کاشی و سرامیک ، آجر نما ، چینی الکتریکی و بلوک و پانل بتنی سبک گازی اتوکلاوشده و ملات خشک شناخته شده و نقش بسیار مهمی در تثبیت و حفظ روند تولید و فعالیت این واحدها دارد ، به طوریکه به طور متوسط بیش از پنجاه درصد مواد اولیه مورد نیاز این صنایع توسط خاک چینی ایران تأمین می شود و در صورت بروز مشکل در آن قطعاً فعالیت واحدهای مختلف صنعت چینی و سرامیک با مشکل جدی مواجه خواهد شد. صنایع خاک چینی ایران با تکیه بر ذخائر کائولن زنوز که در منطقه خاورمیانه مقام اول را دارد با تولید محصولات متنوع ضمن کاهش محسوس وابستگی صنایع مصرف کننده به واردات ، با صادرات محصولات خود به کشورهای مختلف باعث ایجاد درآمدزائی ارزی برای کشور و طرح نام ایران به عنوان یکی از کشورهای تأمین کننده کائولن در رفع نیاز صنایع چینی و سرامیک تلقی می گردد.
در کنار این موارد این شرکت با قرار گرفتن در منطقه محروم نقش به سزائی در اشتغال زائی و ارتقاء سطح معیشتی مردم منطقه دارد و همچنین به جهت عرضه سهام شرکت صنایع خاک چینی ایران در بازار بورس و خوش حسابی و ثبات در EPSهای پیش بینی و محقق شده در طی مدت فعالیت ، در بهبود شاخص کلی بورس ، نقش مؤثری بوده است.

عمده چالش هایی که صنعت شما در حال حاضر با آن مواجه است مشتمل بر کدام موراد می گردد؟
چناچه در سوال اول عنوان شد محصولات این شرکت مواد اولیه صنایع چینی و کاشی وسرامیک می باشد بالطبع شرایط حاکم بر این صنایع با تاخیر زمانی به این شرکت نیز منتقل می گردد بر این اساس شرایط فعلی بازار و رکود حاکم بر صنعت ساخت و ساز ایران چندسالی است صنعت کاشی و سرامیک را دچار مشکل کرده و واحدهای تولیدی شرایط خوبی را تجربه نمی کنند.

با توجه به مجموعه شرایط فعلی در عرصه اقتصاد ، تکنولوژی ، صنعت و ارتباطات بین الملل ، چشم اندازی که برای صنعت خود ترسیم می کنید ، به چه ترتیبی است؟
برنامه هایی که در شرایط فعلی تدوین کرده ایم برای بازار داخلی شامل شناسائی کائولن های خارجی مصرفی در صنایع کاشی و سرامیک و برنامه ریزی جهت تولید کائولن با کیفیت مشابه و حتی بالاتر جهت جایگزین نمودن محصولات خارجی و همچنین برنامه های بازار خارج از ایران شامل ارتباط با مشتریان خارجی و شناسایی نیازهای کیفی و طراحی و تولید این محصولات جهت توسعه صادرات می باشد. با در نظر گرفتن پتانسیل موجود در شرکت و اراده تمامی همکاران جهت اجرایی نمودن صدرصدی اهداف تعیین شده ادامه روند رشد شرکت همانند سال های قبل قابل دسترس می باشد.

عمده فعالیت های شما در عرصه توسعه صادارت و افزایش اشتغال کدام است؟
با تلاش های انجام گرفته این شرکت موفق شده است محصولات خود را به کشورهای ژاپن ، چین ، ترکیه ، هندوستان ، اندونزی ، ترکمنستان ، بنگلادش ، امارات ، پاکستان و ارمنستان صادر نماید و در سال های قبل همواره تناژ صادرات رشد صعودی داشته است چنانچه طی ده ماه سالجاری توانستیم مقدار 15924 تن انواع محصولات ( سی و پنج درصد نسبت رشد به دوره مشابه ) به این کشورها صادر نمائیم این موضوع ضمن ایجاد درآمدزائی ارزی برای کشور موجت ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم می گردد بطوریکه جهت حمل محصولات فروخته شده برای مشتریان داخلی و خارجی طی سالجاری روزانه متوسط از 90 دستگاه تریلی استفاده شده است.
در کنار فعالیت های جاری طرح تولید بلوک و پانل بتنی سبک گازی اتوکلاو شده و ملات خشک در قالب توسعه شرکت تهیه و به تصویب رسیده است که کارهای اجرایی آن در حال انجام می باشد و این موضوع نیز در ایجاد اشتغال در منطقه نقش موثری خواهد داشت.

شرکت شما در آخرین دوره طرح ایران تک و در گروه صنعتی مربوطه رتبه هایی را کسب نمود. تا چه حد از متدولوژی ارزیابی شرکت ها در طرح ایران تک مطلع هستید و تا چه حد نتایج این ارزیابی را قابل اعتماد و کارآمد می دانید؟
چون شرکت صنایع خاک چینی ایران در پنج دوره ی برگزار شده ایران تک حضور داشته است به همین خاطر شناخت لازم ایجاد شده است. اولین مزیت این ارزیابی تنوع شاخص ها اعم از رشد و بازدهی ، اثر بخشی در بازارهای بین المللی ( صادرات ) ، اشتغال ، استفاده هوشمندانه از دارایی ها ( بهره وری کل ) و کیفیت خدمات و محصولات می باشد. دومین مزیت را می توان منطقه ای بودن آن نام برد. در خصوص قابل اعتماد بودن نتایج ارزیابی ، نتایج با فرض صحت اطلاعات ورودی قابل اعتماد می باشند. که به جهت حضور مدیران متخصص و صالح در راس شرکت ها و تیم کارشناسی ایران تک این اطمینان وجود دارد که علاوه بر کنترل اطلاعات ، ضریب خطای ناشی از اطلاعات به روش های علمی به حداقل ممکن می رسد.

عمده ترین نقدی که به فرآیند ارزیابی شرکت ها و به طور کلی روال کاری طرح ایران تک وارد می دانید کدام است و چه پیشنهادی برای بهتر شدن این طرح دارید؟
بدون تعارف عرض می کنم که برنامه ریزی دقیق و اجرای مسئولانه برنامه ها امکان هر گونه نقد را از اینجانب سلب کرده است و در جهت پیشرفت و توسعه طرح به نظرم گسترش دامنه جغرافیایی در کنار توسعه شاخص ها ، می تواند مفید باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.