نظرگاه مدیران

0 ۴۸۹
پیام صنعت

نظر تحلیلی احمد علیرضا بیگی استاندار آذربایجان شرقی

واحدهای صنعتی و تولیدی جزو ناموس جامعه به شمار می‌روند، به طوری که رزق و روزی جمعیت کشور از رهگذر تلاش بنگاه‌های تولیدی به دست می‌آید و برای حفظ این تلاش و فعالیت، تبعیت از قواعد بازار امری ضروری است. با وجود همه ناملایمات از جمله موضوع تحریم کار بسیار بزرگی در حوزه صنعت و تولید صورت گرفته و چرخه تولید همچنان پرتلاش و توفنده حفظ شده است. اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها تضییقاتی را برای حوزه صنعت در پی داشته لکن مردان پرتلاشی توانسته‌اند فعالیت‌های تولیدی را پرشتاب‌تر به نتیجه برسانند. اگر بتوانیم علایمی را مخابره کنیم که برای سرمایه‌گذاران اطمینان‌بخش بوده و سرمایه را به سمت تولید جذب کند نهایت موفقیت را به دست خواهیم آورد. این علایم اگر به خوبی صادر شود خواهد توانست از علاقه و رغبت کاذبی که در موضوع ایجاد بانک‌ها و مؤسسات مالی اعتباری پدید آمده جلوگیری کرده و سرمایه‌ها به سمت توسعه اشتغال و سرمایه‌گذاری در حوزه تولید پیش برد.
یکی از موضوعات مهمی که می‌تواند در ایجاد انگیزه و بهبود فضای کسب و کار کمک نماید طرح‌هایی مانند رتبه بندی صد شرکت برتر می‌باشد. این موضوع و اجرای آن یک تلاش دو سویه است. هم از جانب سیاست‌گذاران و نهادهای حاکمیتی و هم از سوی صنعتگران و فعالین اقتصادی. با کار کارشناسی و در یک فضای درست می‌توان انگیزه واحدهای صنعتی را برای رقابت شفاف افزایش داد. بخش تولید از پایین بودن بهره‌وری، بالا بودن هزینه‌ها و استهلاک ماشین آلات رنج می‌برد و باید اهتمام دولت و بخش خصوصی در راستای رفع این مشکلات باشد. حال در این فضا و تعامل دو سویه طرح رتبه بندی شرکت‌ها نیز می‌تواند تلاش مضاعفی برای ارتقای وضعیت صنعت و ترسیم واقعیت‌ها و خروجی اقدامات باشد.

فضای شفاف کسب و کار
نظر تحلیلی محمد جعفر عظمائی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی
عظمائی

موضوع فضای بهینه کسب و کار از دغدغه های اساسی دولت‌ها در بخش‌های اقتصادی است. به طور طبیعی در چنین فضایی است که فارغ از اقتصاد رانتی و زیرزمینی، اقتصادی پویا و شفاف شکل می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین ارکان شکل گیری فضای شفاف کسب و کار در کنار استقرار سیاست‌های کلان و خرد اقتصادی، مباحث فرهنگی است.
به طور اساسی موضوع سرمایه داری و سرمایه گذاری موضوع جداگانه و مهمی است که بایستی بسترهای مربوط به اجرای فرآیندهای مرتبط با آن‌ها در جامعه شکل گیرد. تا بنگاه‌های اقتصادی در این فضا بتوانند اطلاعات مالی و برگ برنده خود را به عنوان یک شاخص برتری به صورت داوطلبانه و مشتاقانه به معرض نمایش بگذارند. در این بخش بایستی یک عزم ملی و یک نگاه همه جانبه توسعه محور استقرار یابد.
موضوع بعدی وظایف حاکمیت و دولت در جهت نشر توفیقات و احراز شاخص‌های برتر توسط بنگاه های اقتصادی است. بایستی دولت از همه ظرفیت‌های عملیاتی خود در جهت تعریف مکانیسم‌های حمایتی و مشوق‌های مادی و بالاخص معنوی برای واحدهای مشمول طرح رتبه بندی صد شرکت برتر استفاده کند. به طور یقین طرح رتبه بندی شرکت‌های برتر که ایده ای نو و در عین حال ضروری است، در جامعه به منظور جهت دادن به ایجاد نظام ارزشی و فرهنگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این آغاز یک راه طولانی ولی پرثمر در جهت شکوفایی تولید و بهبود شاخص‌های مالی در بنگاه‌های اقتصادی است.

نفس‌های به شماره افتاده صنعت
نظر تحلیلی پرویز کلینی، نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تبریز
کلینی

در روزهایی که منطقه آذربایجان در تکاپوی رفع مشکلات و حواشی ناشی از زلزله و رسیدگی به امور مردم منطقه زلزله زده می‌باشد. نوسانات شدید ارزی، تأثیر طرح هدفمندسازی یارانه‌ها، تحریم و تأثیر آن در اقتصاد کشور و… حال و روز خوشی را برای سرمایه گذار و کارآفرین به جای نگذاشته است. در این حال و روز که ظریفی آن‌را به زلزله در سازمان‌ها تشبیه کرده، سازمان مدیریت صنعتی در شرف راه اندازی طرح رتبه بندی صد شرکت برتر منطقه است. امر میمون و ارزشمند که شاید با الگوهای جهانی سنخیت داشته باشد ولیکن شرایط فعلی صنعت ایران را نیز باید در شاخص‌های مورد نظر گنجاند. اینکه بتوانیم با رتبه بندی واقعی و به دور از اقداماتی که به صورت مشابه در سطح نازل انجام شده است کاری علمی و برنامه ریزی شده انجام دهیم همیشه مورد تایید صنعتگران بوده است. سابقه انتخاب برندهای برتر، بزرگان صنعت و… در کشور ما خیلی مثبت و مورد تایید نبوده است و بعضاً، به دلیل اهداف صرفاً مادی این برنامه‌ها هیچ‌گاه متر و معیار درستی برای انتخاب مطرح نبوده و خروجی این برنامه‌ها همواره با نارضایتی بخش عمده ای از جامعه صنعتی همراه بوده است.
با توجه به سابقه مثبت سازمان مدیریت صنعتی و اعتماد صنعتگران به این مجموعه می‌توان به اجرای طرح رتبه بندی شرکت‌ها امیدوار بود. شاخص‌های انتخاب شده اگر با همفکری و استفاده از نظرات تشکل‌های صنعتی همراه باشد می‌تواند به اجرای هرچه بهتر این طرح کمک کند. صنعت بیمار کشور و منطقه نیازمند حمایت و انگیزه توأمان است. اجرای کارشناسی شده چنین طرح‌هایی می‌تواند در انگیزه دهی به بنگاه‌های اقتصادی موثر باشد؛ لذا استفاده از نظرات کارشناسی تشکل‌های صنعتی در کنار تیم سازمان مدیریت صنعتی در واقعی‌تر شدن هرچه بیشتر لیست نهایی صد شرکت برتر منطقه موثر خواهد بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.