کارکردهای رتبه بندی در رابطه با مدیریت شرکت

0 ۲۹۲

مدیریت یک شرکت به عنوان راس ساختار سازمانی یک مجموعه هدفمند وظایف تفضیلی و متعددی را برای انجام اهداف شرکت به عهده دارد اما مجموعه این وظایف را می توان در قالب یک هدف عمومی «بهبود وضعیت» خلاصه نمود. بدیهی است این هدف در محیط رقابتی دنیای کسب و کار امروز تنها محدود به بهبود وضعیت نسبت به گذشته نمی شود، بلکه بهبود عملکرد نسبت به رقبا و حتی سایر کسب و کارهای اقتصادی که در ظاهر به عنوان رقیب مستقیم مطرح نمی باشند ولی از دید اقتصادی و بحث هزینه- فایده می تواند جایگزینی بالقوه برای فعالیت اقتصادی شرکت محسوب گردند را نیز شامل می گردد.

شرکت هایی که برای بهبود مستمر و کل نگر به اصلاح عملکرد شرکت خود نمی پردازند به تدریج از گردونه فعالیت اقتصادی محو می گردند. پویایی محیط کسب و کار اقتصادی به حدی است که از فهرست فورچون 500 در سال های دور تنها شرکت باقی مانده شرکت جنرال الکتریک است. بسیاری از شرکت ها و صنایعی که زمانی جزو شرکت های برتر جهانی بوده اند اکنون حتی به طور کامل از محیط اقتصادی محو شده اند. بررسی و مقایسه شرکت ها در اولین فهرست صد شرکت برتر ایران در سال 76 با آخرین فهرست منتشره در سال جاری گویای آن است که در اقتصاد در حال گذر ایران حتی میزان تحول، تغییر جایگاه و در نتیجه نیاز و ضرورت هوشیاری و حساسیت مدیریت شرکت به تحولات پیرامونی بیش از جهان توسعه یافته است. چون با بررسی این فهرست ها می توان دریافت که در طی این زمان کوتاه نه تنها شرکت ها بلکه برخی گروه های صنعتی به طور کامل جایگاه خود را در میان شرکت های فهرست از دست داده اند.
جایگاه و وضعیت هر شرکتی حاصل عملکرد آن و همچنین دیگران می باشد. بنابراین ارتقای جایگاه اقتصادی یک شرکت می تواند ناشی از بهبود عملکرد خود یا ضعف در عملکرد دیگر شرکت ها باشد. بهبود عملکرد نیز همانند هر تلاش سازمان یافته ی دیگری که برای دستیابی به موفقیت صورت می گیرد، دارای فرآیندی است که این فرایند در شکل زیر ارائه شده است:

کارکردهای رتبه بندی در رابطه با مدیریت شرکت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.