نیروی انسانی متعهد، نعمت است

0 ۱,۳۱۰
گفتگوی اختصاصی مهندس بدیعی مدیرعامل شرکت کلر پارس

شرکت کلر پارس به عنوان زیرمجموعه یکی از هلدینگ های شستا به نام هلدینگ داروی تأمین در راستای وظایف تعیین شده خود، بسیاری از پروژه ها و طرح های توسعه جدید را به طور دقیق کارشناسی نموده و طرح های فنی، توجیهی اقتصادی را پس از تصویب در هیئت مدیره شرکت، هیئت مدیره هلدینگ داروی تأمین و درنهایت هیئت مدیره شستا با موفقیت به مرحله اجرا گذارده است. مدیرعامل این شرکت با 30 سال تجربه در این صنعت طی چندین سال گذشته در کنار پرسنل کلر پارس افتخارات زیادی را کسب نموده اند. از جمله این افتخارات انتخاب محصول هیدروژن این شرکت به عنوان محصول نمونه کشوری، واحد نمونه کشور، صادر کننده نمونه و … می باشد. آنچه که در ادامه آمده است ماحصل گفتگوی کارایی با جناب آقای مهندس بدیعی مدیرعامل شرکت کلر پارس است که به بررسی وضعیت و استراتژی موفق این شرکت در زمینه های مختلف پرداخته است.

کارایی :لطفا، برای آشنایی بیشتر مخاطبان کارایی، کلر پارس را معرفی بفرمایید.
مهندس بدیعی : شرکت کلر پارس یک مجموعه شیمیایی است که در زمینه تولید کلر جهت تصفیه آب شرب فعالیت دارد. این شرکت توسط وزارت نیرو با مشارکت شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) تاسیس گردیده و از سال 1377 مورد بهره برداری قرار گرفته است که بعدها سهام آن به صورت کامل به شستا واگذار گردید که یک واحد عمومی غیر دولتی ولی با مدیریت دولتی است. با توجه به نیاز کشور، 2 واحد کلر سازی در کشور راه اندازی گردیده است که کلر پارس در تبریز و نیرو کلر در اصفهان می باشند. کلر که محصول اصلی کلر پارس می باشد از ماده اولیه نمک طعام ( Nacl ) و آب نمک به دست می آید. سایر محصولاتی که در این شرکت از کلر بدست می آیند پرکلرین (کلسیم هیپو کلرید)، آب ژاول (سدیم هیپو کلرید)، کلر فریک و از تجزیه آب نمک، سود سوزآور و هیدروژن می باشند.

کارایی : همانطور که اشاره فرمودید شرکت کلر پارس یک شرکت نیمه دولتی، نیمه خصوصی می باشد. طی چند سال گذشته که مشکلات زیادی گریبان گیر صنایع کشور بوده و هست، شرکت کلر پارس با چه مشکلاتی مواجه گردیده است؟ مهم ترین مطالبه ای که از دولت جدید دارید چیست؟
مهندس بدیعی : همان طور که بیان گردید صنعت کلر به عنوان یک صنعت مادر ایفای نقش می کند چرا که صد ها محصول پایین دستی از کلر قابل تولید می باشند. به همین جهت شرکت کلر پارس مطالعات اجرایی زیادی را در جهت توسعه شرکت هم در صنایع بالا دستی و هم پایین دستی کلر انجام داده است و متاسفانه در طی چند سال گذشته روند اجرای این مطالعات متوقف و یا بسیار کند گردیده است. برخی از مشکلات از جمله تحریم ها و کاهش نقدینگی در جامعه شامل همه صنایع بودند ولی عمده مشکلات کلر پارس از زمان شروع قانون هدفمند کردن یارانه ها در دو بخش تشدید شد. یک بخش، افزایش تعرفه حامل های انرژی از جمله برق بود که لازم به ذکر است این صنعت یکی از صنایع انرژی بر بوده به طوری که برق به عنوان ماده اولیه تلقی و 10 درصد از قیمت تمام شده محصول را شامل می شود و بخش دیگر ناتوانی مشتریان کلر پارس در بازپرداخت بدهی های خود بود که عمدتا نیز واحد های دولتی هستند. مهمترین خواسته از دولت روحانی، اجرا و تحقق وعده بهبود فضای کسب و کار است تا نه تنها صنعت ما بلکه چرخه صنعتی کشور رو به بهبود رفته و به تدریج از بار مشکلات کاسته شود. چرا که بیم آن داریم در صورت تکرار شرایط مشابه مرز های خطی که قبلاً تجربه کردیم را رد کرده و آسیب های جبران نشدنی به صنعت کشور وارد گردد.

شرکت کلرپارس

کارایی : به نظر شما فضای رقابت در این صنعت چگونه است؟ دلیل عدم ورود رقبای جدید و عدم سرمایه گذاری جدید در این صنعت چیست؟ آیا فقط دو شرکت کلر پارس و نیرو کلر برای این حوزه کافی است؟
مهندس بدیعی : همان گونه که می دانید در دوران بعد از انقلاب و در دوره سازندگی، وجه اشتغال پررنگ تر و جدی تر از وجه سود دهی در واحد های صنعتی تحت مدیریت دولت )که بخش عمده صنعت کشور را شامل می شد( در نظر گرفته می شدند. اما به مرور زمان و طی سال های اخیر مدیران به نفع و سود شرکت های اقتصادی اهمیت بیشتری داده اند و بر همین اساس مطالعات دقیق‌تری برای بررسی مزیت ها و مشکلات صنایع صورت می گیرند. در این صنعت نیاز برای ایجاد صنایع پایین دستی به شدت احساس می شود چرا که از محصولات کلر می توان به عنوان ماده اولیه در صدها محصول پایین دستی استفاده کرد. در اغلب کشور های بزرگ در کنار واحد های صنعتی کلر، چندین واحد بزرگ و کوچک برای تولید محصولات پایین دستی تاسیس شده و در حال فعالیت هستند. لذا در استان ما و در شهر تبریز این ظرفیت کاملاً وجود دارد که نیازمند مطالعات استراتژیک کامل و جامعی است. علی الخصوص در صورت سرمایه گذاری مناسب در پایین دست این صنعت می توان علاوه بر تأمین نیاز داخل، در حوزه صادرات نیز بسیار موفق بود چرا که در منطقه این نیاز وجود دارد. از طرفی لازم به یادآوری است که طی سال های اخیر به دلیل بروز مشکلات عمده در صنعت و اعمال تحریم های بین المللی امکان راه اندازی واحد صنعتی جدید بسیار دشوار گردیده است. این خود یکی از دلایل عدم سرمایه گذاری جدید در این حوزه بوده است.

کارایی : شرکت کلر پارس در رتبه بندی های مختلف کیفی، صادراتی و … همیشه حضور موفقی داشته است. چه راهبردی این موفقیت ها را به ارمغان آورده است؟
مهندس بدیعی : از جمله مهمترین استراتژی های شرکت کلر پارس در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود، حفظ، نگهداری و آموزش نیروی انسانی می باشد. در کنار نوع صنعت کلر پارس که یک صنعت کاملاً توسعه پذیری است، توجه به سرمایه انسانی با وجود مشکلات اقتصادی بسیار جدی، باعث گردیده تا انگیزه و تعهد پرسنل به این مجموعه هر روز بیشتر گردد و لذا هر آنچه که کلر پارس تا به امروز به دست آورده حاصل تلاش تک به تک پرسنل این شرکت است. حضور موفق در رتبه بندی های ملی و بین المللی کلر پارس از جمله صادر کننده نمونه در سال 91 ، واحد نمونه کیفی در سال 89 ، 7 بار واحد نمونه صنعتی در بخش صنایع شیمیایی و سلولزی، اخذ گواهینامه از کشور آلمان، گواهینامه اهتمام محصولات، جزو برترین شرکت های منطقه آذربایجان در سال 91 و 92 و … به همت تمامی پرسنل متعهد این شرکت و از طرفی ثبات مدیریت، محقق گردیده است.

کارایی : طرح برترین شرکت های منطقه آذربایجان با هدف ارتقاء فضای رقابتی و همچنین افزایش شفافیت در کسب و کار دو دوره برگزار گردیده و سومین دوره آن نیز ان شاءالله به زودی اجرا خواهد گردید. نظر شما در مورد این طرح چیست؟ و چه پیشنهاداتی برای ارتقاء کمی و کیفی این طرح ارائه می نمایید؟
مهندس بدیعی : یکی از مهمترین پارامتر هایی که در آنالیز و تحلیل وضعیت شرکت ها در هر رتبه بندی مطرح است، در اختیار داشتن داده و اطلاعات مستند و معتبر است. طرح برترین شرکت های آذربایجان از آن جهت که از صورت های مالی حسابرسی شده شرکت ها برای استخراج اطلاعات خود استفاده می کند و همچنین در کنار این موضوع متعهد به حفظ و نگهداری جزئیات شرکت ها می باشد توانسته است طی دو دوره گذشته مقبولیت نسبی را بین مدیران به دست آورد. این طرح به مدیران و سرمایه گذاران از جهت مقایسه وضعیت و جایگاه خود طی دوره های متوالی، وضعیت واحد ها و میزان فعالیت، سنجش بازار صادرات محصولات و … کمک خواهد کرد تا تصمیم گیری بهتری را داشته باشند. در نظر گرفتن شاخص هایی مانند بهره وری و ایجاد حوزه هایی ترکیبی از شاخص ها که شرکت ها را مورد ارزیابی قرار داده است تغییر بسیار خوبی بود که دبیرخانه این طرح اقدام به اعمال آنها نموده است. چرا که صرف معرفی شرکت ها بر اساس میزان درآمد و فروش آن ها چندان عادلانه نبود. به همین جهت طی دوره های آتی اگر بتوانید دامنه بررسی ها و شاخص های مورد ارزیابی برای شرکت ها را گسترده تر نمایید، دراین صورت میزان مقبولیت این طرح بیشتر خواهد گردید.

کارایی : توصیه شما برای جوانانی که قصد ورود به صنعت را دارند چیست؟
مهندس بدیعی : بزرگترین آفتی که کل جوامع از جمله جامعه ما را تهدید خواهد کرد، بیکاری و نداشتن میل و رغبت به کار است. جوانان باید به این مهم باور داشته باشند که بدون تلاش و زحمت موفق نخواهند بود و از طرفی صنعتگران بایستی به جوانان فضای بیشتری برای فعالیت و ایده پردازی بدهند و در انتقال تجربه و دانش خود به جوانان اهتمام ورزند.

شرکت کلرپارس

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.