عاشقی یا دیوانگی؟!

0 ۱,۲۶۸
گفت و گو با مدیران مجموعه آسیاژوله

شرکت آسیا ژوله ، پیشگام در تولید انواع روانسازهای خاص صنعتی در خاورمیانه، شعاری که شاید در ابتدا کمی اغراق آمیز جلوه کند ولی قطعاً شما خوانندگان عزیز نیز بعد از آگاهی از تجربیات ارزشمند و سخنان مدیر عامل آقای ودود نطاقی و مدیر بازرگانی آقای نزهت زاده این مجموعه، مثل دست اندرکاران کارایی مهر تاییدی بر این شعار خواهید زد. شرکتی با 20 سال سابقه که اکنون توانسته در طرح رتبه بندی شرکت های برتر منطقه آذربایجان در سال 1391 صاحب رتبه 119 شده و به همین جهت گفتگویی را با مدیران ارشد این مجموعه داشتیم که خلاصه آن را با هم در ادامه خواهیم خواند.

کارایی : جناب آقای ودود نطاقی دوست داریم خودتان شروع کننده این گفتگو باشید و هر چه که لازم است بفرمایید.
نطاقی : شرکت آسیا ژوله از سال 1372 با زحمت مرحوم مهندس محمدی تاسیس و شروع به کار کرده است. بنده نیز از سال 74 به آسیا ژوله پیوستم هر چند که بیست سال سابقه فعالیت مدیریت و علی الخصوص مدیریت در حوزه مالی را داشتم. تا سال 78 می توان گفت فشاری را که آسیا ژوله برای توسعه تحمل کرد، کمتر شرکتی تحمل می کند و فقط عشق و اعتقادقلبی مدیران به سلامت راه انتخابی بود ( که حتماً یاری خدای مهربان را به همراه خواهد داشت ) که ما توانستیم مراحل توسعه آسیا ژوله را با موفقیت سپری کنیم و با پشتوانه به همین صبر و تحمل شروع به رقابت در بازار کنیم.
عشق و علاقه ای که مرحوم مهندس محمدی به این کار داشت یعنی تولید گریس و روانکار باعث شد از همان ابتدا رقیبی جدی برای شرکت های خارجی مانند FOX و SHELL باشیم که لازم است از حمایت جناب آقای شافعی در آن دوران حتماً یاد و تشکر کنیم. با همان حمایت های به موقع بود که الان آسیا ژوله می تواند بیش از 60 نوع نیاز روانکار داخلی را تولید و تامین کند.
نزهت زاده: در حال حاضر آسیا ژوله بیش از 70 نوع گریس مختلف را تولید می کند که این وجه تمایز با رقبایی است که بیشتر از 4- 5 نوع تولید ندارند. برای اولین بار تولید گریس نسوز توسط آسیا ژوله انجام شد. با توجه به سابقه و شناخت کافی در زمینه برینگ که با گریس مثل خواهر و برادر هستند، سعی کرده ایم نسبت به نیاز و صلاح مشتریان و با حضور در محل کارشان و انجام اقدامات کارشناسی، استفاده از مناسبترین گریس را به ایشان پیشنهاد نماییم.

کارایی : قطعاً طی چندین سال فعالیت مستمر و ارتباط با صنایع بزرگی مانند فولاد و کشتی سازی، مشکلات و سختی هایی را نیز تجربه کرده اید. عمده مشکلات صنعت شما چه مواردی است ؟
نطاقی : قطعاً همان طور که قبلاً بیان شد آسیا ژوله سالهای 74 تا 78 را واقعاً به سختی گذراند و مشکلات زیادی را تحمل کردیم. برای آسیا ژوله که چندان وابستگی به دولت یا سایر صنایع ندارد، شاید مهمترین و مشکل ساز ترین مسئله، واردات و تعرفه های گمرکی باشد. آسیا ژوله مدت 15 سال با یک شرایط خاص و ثابت واردات خود را که مواد اولیه را شامل می شدند خریداری نموده است. این در حالی است که از یک سال پیش شرایطی ایجاد کرده اند که هر بار تعرفه عوض شده، شرایط و قوانین و مقررات تغییر کرده و هیچ ثباتی در این قوانین نیست و باعث سرگردانی ما نیز شده و نمی توانیم تصمیمی بلند مدت بگیریم.
نزهت زاده: جالب این است که اخیراً طوری شده که هر بار می بایست پول و سرمایه شرکت بلوکه شود و مدتی طول می کشد تا ما ثابت کنیم تعرفه ها اشتباه است و این کاغذ بازی های اداری خود، نوعی تحریم است. تحریم خارجی یک طرف و تحریم های مضاعف داخلی نیز مزید بر علت شده است که تولید کاهش یابد، اشتغال کم شود، هزینه ها بالا رود و به تبع آن سود صنایع کم شود. مورد مهم دیگری که هست، بحث تضمین ما به التفاوت ارز است که متاسفانه بانکها از تاریخ گشایش اعتبار تا ترخیص کالا مبلغ تضمین را نزد خود نگه می دارند. گاه این موضوع شش ماه به طول می انجامد، و سوال اینجاست که این هزینه های تحمیلی و ضرر و زیان ناشی از آن را چه کسی پاسخگو است؟درست است که الان ما در بازار داخلی هنوز می توانیم تولیدمان را ادامه دهیم چرا که رقیب نداریم ولی زمانی که بخواهیم در بازار جهانی و بین الملل وارد شویم چنین شرایطی شانس را برای موفقیت به طور کامل از بین می برد.

کارایی : دلیل شما برای ادامه راه تولید با این شرایط چیست؟
نطاقی : عشق به کار، تولید را دوست داریم. شعار دادن راحت است ولی مهم عمل به شعارهاست. مرحوم مهندس محمدی همیشه می گفتند: تولید کننده یا دیوانه است یا عاشق.

آسیاژوله

کارایی : از آنجایی که دولتی جدید سر کار آمده و امیدهایی را در بازار ایجاد کرده، آیا شما نیز امیدوار هستید؟ انتظارات و خواسته شما از دولت دکتر روحانی چیست؟
نطاقی : ما اگر بخواهیم موفق باشیم باید در بازار های آزاد جهانی بتوانیم قدرتمند ظاهر شویم. بستن درها به روی خودمان فقط باعث عقب ماندگی از دنیا است. باید دولت تمام سعی و تلاش خود را صرف حمایت از تولید و صنایع مادر کرده و موانع را یکی یکی بردارد و شرایط را برای چنین هدفی تسهیل کند. شرکت های خارجی زمانی که سودهای کلان بانکی ندارند، تسهیلات تشویقی دارند، هزینه مالی پایینی دارند و حمایت دولت را پشت خود می بینند، مشخص است که موفق تر از ما عمل می کنند.
قبلاً نیز بیان کردم که در دوران ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی، جناب آقای شافعی وزیر محترم صنایع بودند که به شدت از تولید کننده های داخلی حمایت می کردند. کشور با تولید و افزایش تولید می تواند بیشتر مشکلات فعلی را که عموماً به دلیل بیکاری جامعه به وجود آمده است، حل کرده و کشور را از شرایط بحرانی به سلامت عبور دهد.
نزهت زاده: یک مورد جالب را در تکمیل صحبت های آقای نطاقی بیان کنم، اینکه در یکی از ارتباطات و معامله های آسیا ژوله که با تسهیلات مالی از بانک همراه بود. به دلیل عدم ثبات قیمت ارز ما تصمیم گرفتیم قبل از تسویه با مشتری، تسهیلات بانکی خود را تسویه کنیم. این کار را انجام داده و بعد از 9 ماه مشتری پول آسیا ژوله را بلوکه کرده به این دلیل که از بانک پرداختی به وی نشده است. نکته جالب پاسخ بانک در مراجعه ما است. هیچگونه جواب منطقی نمی تواند بدهد بیشتر از یک سال پول از ما دریافت کرده و ارز به طرف حساب خارجی نمی دهد.

کارایی : رتبه بندی IMIAZAR100 را چگونه می بینید؟ پیشنهادات و انتقادات شما قطعاً در تصمیم گیری های آتی سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی تاثیر گذار خواهد بود .
نطاقی : طبعاً حرکتی خوب و لازم برای سنجش موقعیت و جایگاه شرکت ها و تولید کننده ها است و به راحتی می تواند ملاک عملی قرار گیرد برای تحلیل شرکت ها و بررسی وضعیت آنها در بازار. اینکه چه انتقادات و پیشنهاداتی به آن وارد است را ما نمی توانیم یک جانبه بیان کنیم بلکه تنها از دیدگاه خودمان و با توجه به مشکلات آسیا ژوله چند مورد هست که به نظر تاثیر گذار خواهد بود. از جمله اینکه هیچ تفاوتی بین شرکت اول و شرکت آخر دیده نمی شود!
معرفی رتبه شرکت ها بر اساس شاخص فروش متاسفانه به ضرر بعضی از شرکت ها و خوشبختانه به نفع بعضی دیگر است. سازمان مدیریت صنعتی اگر بتواند مشوق هایی برای حضور شرکت ها در نظر بگیرد که به نسبت رتبه اکتسابی از آنها بهره مند شوند یقیناً برگزاری طرح را هر سال پر بارتر از قبل خواهد نمود .
نزهت زاده: در خصوص معرفی نهایی شرکت ها بر اساس معیار رقم فروش و با توجه به بررسی ها این موضوع که شاخص صادرات جزو تاثیر گذارترین شاخص ها بوده است. برایمان جالب بوده چرا که آسیا ژوله با جلوگیری از خروج ارز ( واردات ) معادل همان سود را به کشور و با تعریف متفاوتی رسانده است. لذا به نظر می رسد در صورت امکان تغییر بعضی از شاخص ها و تاثیر گذاری آنها شرایط بهتری برای بعضی از شرکت ها حاصل آید.

کارایی : ضمن تشکر از لطف شما مدیران محترم آسیا ژوله، به عنوان کلام آخر و علی الخصوص برای جوانان چه صحبتی دارید؟
نطاقی : شکر نعمت نعمتت افزون کند، کفر، نعمت از کفت بیرون کند…
انسان خلیفه الله است، و روحیه خلاقیت و خلق کردن در انسان با تولید ارضاء می شود، پس باید جوانان سعی کنند با کسب علم و دانش فنی در زمینه ای که به آن علاقه دارند شروع به خلق و تولید کنند تا شایستگی خود را برای نمایندگی خدا بر روی زمین به اثبات برسانند.
نزهت زاده: باید به جوانان خود بیاموزیم که جمعی فکر کنند نه فردی. اینکه همه بتوانیم از نعمت ها و فرصت ها به صورت یکسان بهره ببریم و این فرهنگ ایجاد شود که موفقیت من در گرو موفقیت جامعه است ، مطئناً بچه ها و جوانان ما مسیر تعالی را با موفقیت طی می کنند. رشد سریع جامعه در گرو کار تیمی است و این قناعت است که ایجاد تمایز و برتری می کند.

آسیاژوله

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.