مصاحبه با سرکنسول ترکیه و جمهوری آذربایجان

0 ۲۱۶
مصاحبه ی سرکنسول ترکیه، گوون بگچ و سرکنسول جمهوری آذربایجان، علی علیزاده
در حاشیه ی همایش ایران تک

از این که در آذربایجان چنین رویدادی رخ داده، بسیار خرسندیم چراکه فعالیت های اقتصادی و مراودات های بازرگانی نمی توانند در محدوده استانی محدود بماند

سرکنسول ترکیه

کارایی : نزدیکی جغرافیایی استان آذربایجان شرقی و جمهوری ترکیه، این امر تا چه حد می تواند در افزایش ارتباطات بخش خصوصی ترکیه و بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی مؤثر واقع شود؟
سرکنسول ترکیه : بخش خصوصی ترکیه در ایران مجموعاً دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده که چهارصد میلیون دلار از این سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی سرمایه‌گذاری انجام شده است. این مبلغ، از طرف چهل شرکت ترک صورت پذیرفته است. کاری که باید انجام شود، گسترش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ترکیه در کل ایران است. پس از این مرحله حتماً بایستی افزایش سهم آذربایجان از این سرمایه‌گذاری ها، در اولویت قرار گیرد. ابزارهای تحقق این امر نیز در دسترس می باشند. اولین مورد، زبان مشترک ترکیه با منطقه ی آذربایجان است. به همین جهت با یکدیگر آشنایی داریم و غریبه نیستیم. دومین مورد، وجود و فعالیت شورای همکاری ایران و ترکیه است که ابزاری بسیار کارآمد است. طرف ایرانی این شورا متشکل از بازرگانان و صنعت گران با تجربه ایرانی است و شایسته است از این فرصت مغنتم نیز بهترین نحو استفاده شود.

کارایی : مسلماً چنین همایش هایی در کشور ترکیه نیز برگزار می گردد، تأثیر فعالیت های اینچنینی بر روی اقتصاد کشورها چیست؟
سرکنسول ترکیه : در ترکیه نیز چنین همایش ها و کنفرانس های منطقه ای در زمینه توسعه شرکت ها هم توسط بخش خصوصی و هم به‌وسیله ارگان های دولتی انجام می شود. از این که در آذربایجان نیز چنین رویدادی رخ داده، بسیار خرسندیم چراکه فعالیت های اقتصادی و مراودات های بازرگانی نمی توانند در محدوده استانی محدود بماند. بخش خصوصی ترکیه نیز این منطقه را نه در قالب چند استان مجزا که در قالب منطقه ی آذربایجان می بینید. به همین دلیل است که از برگزاری این همایش در چارچوب منطقه ای خرسندیم.

شاید می توان دامنه این طرح را به اندازه ای گستراند که شرکت های فعال خارجی در منطقه ی شمالغرب هم بتوانند در این رتبه بندی شرکت کنند

سرکنسول آذربایجان

کارایی : نگاه جمهوری آذربایجان به همایش معرفی شرکت های برتر منطقه آذربایجان چیست؟
سرکنسول جمهوری آذربایجان : مراسم رتبه بندی شرکت های برتر منطقه ی شمال غرب حرکت بسیار خوبی است. معتقدیم برگزاری این رتبه بندی، موجب خواهد شد که شرکت هایی که در این همایش شرکت دارند در جهت توسعه هر چه بیشتر فعالیت ها ی خود اقدام کنند. ما برای این رتبه بندی ارزش بسیاری قائلیم و آن را مثبت ارزیابی می کنیم.

کارایی : انجام این رتبه بندی چه تاثیری می تواند در توسعه ی روابط متقابل ایران و جمهوری آذربایجان داشته باشد؟
سرکنسول جمهوری آذربایجان : اگر به طور عمومی و با دیدی بازتر به این رتبه بندی نگاه کنیم شاید می توان دامنه ی این طرح را به اندازه ای گستراند که شرکت های فعال خارجی در منطقه ی شمالغرب هم بتوانند در این رتبه بندی شرکت کنند و به این ترتیب زمینه های مناسب برای سرمایه‌گذاری های متقابل فراهم شود. می دانید که در منطقه ی شمال غرب و استان آذربایجان شرقی و به‌ویژه منطقه ی ویژه ی اقتصادی جلفا شرکت های بسیاری از جمهوری آذربایجان مشغول فعالیت هستند، به همین دلیل است که ما از حضور شرکت ها و بنگاه های آذری که در این منطقه فعال هستند در طرح انتخاب برترین شرکت های این منطقه استقبال می کنیم و فکر می کنیم که این نوع مراودات می توانند به گسترش مناسبات اقتصادی سطح بالایی میان ایران و آذربایجان منجر شوند. در میان دو کشور ایران و آذربایجان پیوندهای بسیاری در زمینه های گوناگون سیاسی، مدنی، و علمی وجود دارد که زمینه های بسیار مناسبی را برای تعمیق روابط فی مابین فراهم می سازد. اخیراً نیز تفاهم نامه ای اقتصادی میان روسای جمهوری دو کشور به امضاء رسیده است. از آنجا که هم تعداد زیادی از شرکت های فعال شمال غرب و هم شرکت های بسیاری از جمهوری آذربایجان حضور داشته اند، این دیدار زمینه های همکاری فی مابین و آشنایی بیشتر را فراهم نموده است. خوشبختانه زمینه هایی ایجاد شده تا دو طرف بتوانند به صورت متقابل به سرمایه‌گذاری پرداخته و مناسبات اقتصادی را گسترش دهند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.