در یمن مردم غیرنظامی و بیمارستان ، هدف حمله های هوایی قرار می گیرند

0 ۴۸۴
هشدار سازمان خیریه بهداشتی
منبع: روزنامه گاردین
ترجمه: تحریریه کارایی

حملات هوائی مستمر و هدف گیری تعمدی شهروندان و کارکنان بهداشتی در یمن باعث به مخاطره افتادن عملیات بشردوستانه و محروم شدن هزاران نفر از خدمات بهداشتی اساسی شده است، رئیس سازمان پزشکان بدون مرز هشدار می دهد.

مدیر بین المللی پزشکان بدون مرز، دکتر جوآن لیو، عنوان کرد که بمباران توسط نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، و گلوله باران حوثی ها مناطق پرجمعیت غیرنظامی را به طور روز افزون مورد هدف قرار می دهد و این ها به تمامی باعث دشوارتر شدن فعالیت های کارکنان این نهاد بین المللی شده است.

دکتر لیو در پایان سفر خود به یمن به گاردین می گوید، همزمان با تلاش ها برای یافتن راه حلی سیاسی برای آنچه در یمن در حال وقوع است، بایستی شهروندان را نیز در مقابل حملاتی که در معرض آن قرار دارند، محافظت کنیم. همچنین رساندن خدمات پزشکی بسیار اهمیت دارد. بایستی ماموریت تیم های پزشکی محترم شمرده شود، حرمت بیمارستان ها نگه داشته شود همینطور آمبولانس ها و کارکنان بخش بهداشتی نیز بایستی مورد احترام قرار گیرند. اصلاً قابل قبول نیست که کلینیک ها، آمبولانس ها و بیمارستان ها مورد هدف قرار گیرند، قبولاندن این مساله در مقطع زمانی فعلی حیاتی است.
هفته پیش یک آمبولانس متعلق یه جمعیت هلال احمر در شهر جنوبی تعز، مورد حمله قرار گرفت و دو تن از سرنشینان آن به ضرب گلوله کشته شدند. به گفته لیو، اعضای سازمان پزشکان بدون مرز، تمام تلاش خود را انجام می دهند، اما از شدت جنگ و مورد هدف قرار گرفتن کارکنان بهداشتی، خسته و شوکه اند.

به گفته لیو، کارکنان سازمان پزشکان بدون مرز، بویژه در تعز در شرایط بسیار سختی مشغول به کار هستند اگرچه خارج از منطقه تحت محاصره زندگی می کنند. برای ورورد به داخل منطقه تحت محاصره، اعضای سازمان پزشکان بدون مرز بایستی دو بار از خط مقدم بگذرند و بیشترین خطری که به جان می خرند، خطر تک تیراندازهاست که برایشان آمبولانس یا سایر اتوموبیل های در حال تردد، هیچ تفاوتی ندارد. بدین ترتیب در ۵٠ درصد موارد، تیم پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز نمی تواند خود را به بیمارستان ها برسانند. مدیر امور بین الملل سازمان پزشکان بدون مرز می گوید، این چیزی است که ما به آن عادت کرده ایم.
به گفته لیو، اگرچه وضعیت در شهر شمالی سعده، که آن شهر هم توسط تیروهای ائتلاف مورد تهاجم قرار گرفته، قدری بهتر است، اما اعضای سازمان پزشکان بدون مرز، حتی در این شهر، اغلب بعداز ظهر ها را در زیرزمین بیمارستان ها پنهان می شوند تا حملات هوایی تمام شود و آنها بتوانند فعالیت های خود را از سر گیرند. به گفته اعضای این سازمان، این امر در بسیاری از مناطق جنگی که ما تجربه فعالیت در آن داریم، موضوع بی سابقه ای است.

سازمان پزشکان بدون مرز که در هشت منطقه متفاوت یمن مشغول فعالیت هستند، از ماه مارس بیش از ٧٠٠٠ نفر از بیماران و زخمی ها را در تشکیلات خود مورد معاینه قرار داده اند. به گفته لیو در هفته گذشته، بیش از ١٠٠ بیمار، فقط در یک روز در تعز توسط پزشکان این سازمان مورد معاینه و درمان قرار گرفته اند.

یکشنبه هفته پیش، آتش بس پنج روزه ای توسط نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی اعلام شد و ایالات متحده و انگلیس نیز از آن پشتیبانی نمودند اما تنها ساعتی پس از اعلام آن، با دریافت گزارشاتی مبنی بر تداوم جنگ از طرف نیروهای شبه نظامی حوثی، آتش بس شکسته شد.
به گفته لیو، به سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داده شده است که تمایل رو به افزایشی از هر دو طرف درگیر برای مورد هدف قرار دادن مناطق غیر نظامی دیده می شود. از طرفی محاصره دریایی توسط ائتلاف عربی نیز به اندازه هدف دادن مناطق غیرنظامی، مخرب و ویرانگر است.

هر دو طرف درگیر در جنگ، درد و رنج فراوانی را به جمعیت غیرنظامی تحمیل کرده اند اما نکته غم انگیز این است که جنگ فرسایشی به موازات جنگ اصلی در جریان است که به اندازه آن مرگبار می باشد. از زمان تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه آوریل، این کشور با تحریم تسلیحاتی روبه رو شده است اما تاثیر ثانویه این تحریم بر روی ذخیره کالاهای اساسی در یمن بوده است. بیش از ٩٠ درصد غذا و ١٠٠ درصد ذخیره های دارویی از خارج وارد می شوند، اما به دلیل تحریم ها، وضعیت ذخیره غذایی و سوخت و دارو به صورت جدی به مخاطره افتاده است.
به گفته مدیر امور بین الملل سازمان پزشکان بدون مرز، بسیاری از افرادی که مبتلا به بیماری های مزمن هستند از دسترسی به دارو های حیاتی محروم اند به طوری که هشت نفر از این بیماران به تازگی فوت کرده اند. وی می گوید: این امر به اندازه خود جنگ بر روی زندگی افراد تاثیر دارد، ما بایستی این نکته را از نظر دور نداریم که ما خود ( مثلاً کشورهایی مانند انگلستان)، در حال همکاری در این جنگ دوم فرسایشی هستیم.

لیو می گوید استرس روانی و احساسی که این مناقشه بر شهروندان عادی می گذارد نیز به اندازه جنگ فیزیکی مخرب است. به گفته وی، اعضای سازمان پزشکان بدون مرز، به جنگ و مناقشه عادت دارند، اما تهدید حملات هوائی چیزی است که بسیار به سختی می توان با آن کنار آمد و زنده ماند. لیو تجربه اقامت دو هفته ای اش در یمن را بدین ترتیب بازگو می کند: من همواره صدای حملات هوایی را می شنوم و می توانم بگویم که این صداها هیچ وقت چندان از من دور نبوده اند. این صداها تن انسان را می لرزادند و تنش فوق العاده ای ایجاد می کند. در تمام طول اقامتم در یمن حتی یکشب هم نخوابیدم، البته این چیز بااهمیتی نیست چون من تنها برای دو هفته آنجا بودم اما میلیون ها نفر از آغاز جنگ همینجا اقامت داشته اند و الان ماه هاست در میانه درگیری ها گرفتار شده اند. آنها با ترس و عدم قطعیت زندگی می کنند، چراکه هیچ کس نمی داند فردا چه اتفاقی خواهد افتاد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.