شورای شهر و شهروندان؛ یک نظرسنجی مجازی

0 ۴۴۱

در راستای پرونده «شهر» این شماره کارایی، پرسشنامه ای مشتمل بر ٨ سوال در یکی از شبکه های اجتماعی قرار گرفت. بدین ترتیب ١٠۴ نفر از کاربران شبکه اجتماعی مذکور در این نظر سنجی شرکت نمودند. در ادامه نتایج حاصل از این نظرسنجی همچنین نمونه سوالات مربوطه خواهد آمد اما لازم است در این خصوص توضیحاتی ارائه گردد. نتایج حاصل از این نظرسنجی قابل بسط به جامعه آماری( کلیه شهروندان شهر تبریز) نیست و صرفاً برای پاسخ دهندگان معنی دار است. در آینده می توان نظرسنجی های مشابهی را با دامنه گسترده تر و به گونه ای که به لحاظ آماری قابل تعمیم به کل جامعه باشد، انجام داد. علی ایحال، نتایج نظرسنجی حاضر نشان می دهد که:

١. ۵۵ درصد پاسخگویان مرد و ۴۵ درصد زن بوده اند، ۴٠ درصد از پاسخگویان دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر ، ٣۵ درصد دارای مدرک لیسانس ، ١٧ درصد دیپلمه و ١٠ درصد از پاسخگویان نیز زیر دیپلم بوده اند.

٢. یافته ها در خصوص آشنایی با وظایف شورای شهر اسلامی که مشتمل بر گزینه های اصلاً، تاحدودی و کاملاً بود، نشان می دهد که ۵۵ درصد از پاسخگویان حدودی با وظایف این شورا آشنا بوده اند، ٢٣ درصد هیچ گ.نه آشنایی با وظایف شوراها نداشته اند و گزینه « اصلاً» را مورد انتخاب قرار داده اند و ٢٢ درصد از پاسخگویان نیز گزینه «کاملاً» را انتخاب کرده اند که به معنای آشنایی تمام و کمال آنها با وظایف شوراهای شهر می باشد.

٣. یافته ها در خصوص سوال مرتبط با میزان آشنایی پاسخگویان با تعداد اعضای شورای شهر نشان می دهد که ۴۴ درصد از پاسخگویان تا حدودی یا اعضا آشنایی داشته اند، ٣٣ درصد گزینه « اصلاً» را انتخاب کرده اند که به معنای ناآشنایی کامل آنان با اعضای شورای شهر می باشد و ٢٣ درصد از پاسخگویان نیز مطابق نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل پاسخ های پرسشنامه، با تمامی اعضای شورای شهر تبریز آشنایی دارند.

۴. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل پاسخ های دریافتی از سوال دیگر این پرسشنامه که عبارتست از میزان آشنایی پاسخگویان با سطح اختیارات شورای شهرنشان می دهد که ۴۴ درصد از پاسخگویان « تا حدودی» با اختیارات این نهاد آشنا هستند، ٣۴ درصد ، هیچ آشنایی با اختیارات این شورا ندارند و ٢٢ درصد از پاسخگویان نیز « کاملاً» با وظایف این شورا آشنایی دارند.

۵. یافته ها نشان می دهد که از ١٠۴ نفر شرکت کننده در نظر سنجی، ۵٣ درصد در انتخابات پیشین شورای شهر شرکت نموده اند و در مقابل ۴٧ درصد در انتخابات مذکور هیچ مشارکتی نداشته اند.

۶. پاسخ های داده شده به سوال ششم نظرسنجی حاضر تحت عنوان « آیا شورای شهر فعلی را موفق ارزیابی می نمایید؟» نشان می دهد که ٣۴ درصد از پاسخگویان این شورا تا حدود موفق، ۵۵ درصد کاملاً ناموفق و ١١ درصد کاملاً موفق ارزیابی می کنند.

٧. و اما پاسخ ها درخصوص سوال هفتم نظرسنجی تحت عنوان «به نظر شما شورای شهر تبریز بایستی در چه حوزه ای از مدیریت شهری دخالت موثر تری داشته باشد؟» نشان می دهد که ٢٩.١ درصد از پاسخگویان معتقدند که شوراهای اسلامی شهر بایستی در خصوص مسائل « فرهنگی- اجتماعی» دخالت موثرتری داشته باشد در حالیکه به زعم ١٩.۴ درصد از پاسخگویان این شورا بایستی بیشتر در زمینه « خدمات بهداشت سلامت و محیط زیست شهری» فعالیت نماید. به عقیده ١۶.۵درصد از شهروندانی که در این نظرسنجی شرکت نموده اند، موثرترین حوزه ورود شورای شهر، حوزه« فنی،عمرانی و طرح ریزی شهری» است اما ١۴.۶ درصد از پاسخگویان عنوان نموده اند که « ساماندهی حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار» بایستی در اولویت کار شوراهای اسلامی شهر قرار گیرد همچنین ١٣.۶ درصد معتقد بوده اند که شوراهای شهر بایستی در حوزه «حمل و نقل و ترافیک شهری» فعالیت بیشتری داشته باشند. جالب ترین بخش یافته ها مربوط به انتظار پاسخگویان از شورای اسلامی در خصوص قطار شهری است. برخلاف پیش بینی ها و با توجه به جذابیت موضوع به راه افتادن سیستم حمل و نقل قطار شهری، انتظار می رفت که پاسخگویان، انتظار دخالت موثرتر شورای شهر را در این خصوص داشته باشند اما آنچه نتایج نظرسنجی نشان می دهد تنها ۴.٩ درصد از مشارکت کنددگان در این نظرسنجی، انتظار ورود موثر شورای شهر را به حوزه «قطار شهری» دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.