رشد و توسعه پایدار- کسب وکار شفاف، شاخص اول رشد

0 ۳۶۰

امروزه سیاست‌گذاران و اندیشمندان اغلب کشورهای جهان، کارآفرینی را به عنوان موتور محرک توسعه پذیرفته‌اند، و خط مشی گذاران سعی دارند که از این اهرم توانا در راستای توسعه و رفاه کشور خویش بهره بگیرند. دست اندر کاران بسیاری نیز تاکید دارند که در شرایط کنونی اقتصادی کشورمان، هیچ راهکاری نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن نقش و اهمیت کارآفرینی شرایط را به گونه‌ای تغییر دهد که رشد و توسعه پایدار را تضمین نماید. بدیهی است با چنین نگاهی کمترین مسئولیت جامعه در برابر کارآفرینان، پذیرش آنان به عنوان عوامل شکوفاساز و نوآفرین می‌باشد. این در حالی است بسیاری از کار آفرینان ایرانی احساسی متفاوت را تجربه نموده‌اند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این باره می‌گوید:

تصویر سرمایه‌دار و کارآفرین ایرانی که با سرمایه خود توانسته کار و تولید برای کشور ایجاد کند در جامعه تصویر ارزشمندی نیست. از نظر «مرتضی بیشه» «جامعه به کارآفرینان دیدگاه خوب و قابل احترامی ندارد و در این سال که مقام معظم رهبری سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گذاشته‌اند بایستی تصویرهای غلط اصلاح شود.»

این موضوع نشان می‌دهد که امروزه کارآفرینی در کشور ما به خوبی درک نشده است و حداقل در نگاه بخش قابل توجهی از افراد جامعه با گران‌فروشی، سفته‌بازی، رانت خواری، بی‌حرمتی و جرم مخدوش شده است. بی تردید فضای مبهم کسب و کار و همچنین فقدان تعاریف مشخص و سیستم‌های فراگیر برای شناسایی و تشویق کارآفرینان از علل اساسی ظهور و بروز چنین تفکری به شمار می‌آیند. در چنین شرایطی، تفکیک کارآفرینان واقعی که در شرایط دشوار اقتصادی امروز با زحمت فراوان و به مخاطره انداختن سرمایه های مادی و معنوی خود تولید، اشتغال و ثروت را برای کشور به ارمغان آورده‌اند از کسانی که سرمایه قابل توجهی از سفته بازی‌های غیر مولد و یا فعالیت‌های نامشروع کسب نموده‌اند برای جامعه آسان نمی‌باشد.

14 سال است که سازمان مدیریت صنعتی با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به رتبه بندی شرکت‌های برتر در قالب طرح IMI100 نموده است. 25 شاخص که امسال شاخص ارزش افزوده بنگاه‌ها نیز به آن‌ها اضافه شده است، برای شناسایی شرکت‌های برتر استفاده می‌گردد. خروجی و هدف اصلی این اقدام در کنار سایر مزایای متصور بر آن، ارائه فضای روشن‌تری از کسب و کار های اقتصادی کشور می‌باشد. سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان نیز با الهام از رسالت سازمان مرکزی رتبه بندی شرکت‌های منطقه شمال‌غرب را با همکاری یکدیگر تحت عنوان IMIAZAR100 آغاز نموده‌اند و شرکت‌های تأثیرگذار منطقه را معرفی خواهد نمود. شرکت‌هایی که نبودشان به مفهوم کار و تولید کمتر برای منطقه و کشور می‌باشد. بی شک موفقیت این طرح با همکاری مردم، بنگاه های اقتصادی، نهادهای حاکمیتی و سازمان مدیریت صنعتی به عنوان ذینفعان آن تضمین می‌گردد. طرحی که می‌تواند با ایجاد سیستم پاداش اجتماعی مناسب برای کارآفرینان زمینه های فعالیت بیش از پیش آن‌ها را در اقتصاد منطقه و کشور فراهم آورد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.