در حاشیه همایش « برترین شرکت های منطقه آذربایجان»

0 ۷۸۰


ماهنامه کارایی، در حاشیه همایش « برترین شرکت های منطقه آذربایجان » که در تاریخ هشتم مهرماه سال جاری در محل همایش های مصلی تبریز برگزار شد، گفتگوهایی اختصاصی با دست اندرکاران، سیاست گذاران، اساتید و فعالین بخش دولتی و خصوصی که در این مراسم حاضر شده بودند، ترتیب داد. مقرر است در هر شماره نشریه، بخشی از ماحصل این گفتگوها به سمع و نظر مخاطبان محترم برسد. آنچه در پی می آید گفتگوی ماهنامه کارایی با :

مجید درویش : مدیر مرکز رتبه بندی شرکت های برتر سازمان مدیریت صنعتی

کارایی : جناب آقای درویش خودتان توضیح بفرمایید برگزاری چنین همایش و اتفاق بزرگی در یکی از قطب های مهم کشور یعنی منطقه شمال غرب چه کمکی می تواند به صنعتگران و شرکت های این منطقه برای شناساندن برند خود انجام دهد.
درویش : با توجه به این که بنگاه های اقتصادی در کشور نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی دارند به ویژه با توجه به بحث خصوصی سازی در کشور، معرفی شرکت های موفق و برتر در سطح منطقه آذربایجان نقش مهمی را دارد در تشویق این بنگاه های اقتصادی و گسترش رقابت بین این بنگاه های اقتصادی دارد. به هرحال بحث رقابت هم به پیشرفت اقتصادی یک کشور کمک می کند همچنین تولید اطلاعات در مورد بنگاه های اقتصادی در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های مسئولین حائز اهمیت است به علاوه این اطلاعات به خود مدیران بنگاه های اقتصادی نیز کمک قابل توجهی می کند

حمید عباس شکوهی : مشاور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان شرقی
حمید عباس شکوهی - مشاور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان شرقی

بخش خصوصی در کشورهای جهان سوم غالباً درگیر مسائل خود است و شاید در بسیاری از مواقع نتواند خود را به آن شکلی که باید، معرفی کند. برگزاری چنین همایش هایی می تواند به بخش خصوصی و شرکت های برتر فعال که بسیار درگیر مسائل خود هستند و زمان کافی برای برندسازی و معرفی خدمات و محصولات خود ندارند، بسیار موثر باشد. و امروز ما خوشحال هستیم که در منطقه شما ل غرب ایران و در سطح چهار استان شرکت های برتر معرفی شدند و امیدوار هستیم که این همایش ها ادامه پیدا کند و روز به روز تجارب موفق ما در این همایش ها بیشتر شود و بتوانیم در سطح ملی هم فعالیت های خودمان را افزایش دهیم.

کارایی : با تشکر از حضور شما، لطفاً در مورد تاثیرپذیری تشکل های اقتصادی و فضای کسب و کار از برگزاری چنین همایش هایی بفرمایید آیا این فرایند می تواند تاثیر مثبتی در اقتصاد کشور داشته باشد؟
شکوهی : اهمیت اصلی برگزاری این همایش و البته فرایند کلی معرفی برترین ها در شمال غرب کشور این است که این امر توسط بخش خصوصی برگزار می گردد و در انتخاب برترین ها بخش خصوصی خود نقش ایفا می کند. که این خود یک نقطه قوت است؛ این که بخش که بخش خصوصی ما آن قدر توانمند باشد که شرکت های برتر استان و منطقه شمال غرب کشور را شناسایی کند و بعد آن ها را داوری و ارزیابی نماید و به جامعه معرفی کند. به نظر من معرفی شرکت های برتر در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری موثر است. بخش خصوصی در کشورهای جهان سوم غالباً درگیر مسائل خود است و شاید در بسیاری از مواقع نتواند خود را به آن شکلی که باید، معرفی کند. برگزاری چنین همایش هایی می تواند به بخش خصوصی و شرکت های برتر فعال بسیار درگیر مسائل خود هستند و زمان کافی برای برندسازی و معرفی خدمات و محصولات خود ندارند، برگزاری این همایش ها می تواند بسیار موثر باشد. و امروز ما خوشحال هستیم که در منطقه شمال غرب ایران و در سطح چهار استان شرکت های برتر معرفی شدند و امیدوار هستیم که این همایش ها ادامه پیدا کند و روز به روز تجارب موفق ما در این همایش ها بیشتر شود و بتوانیم در سطح ملی هم فعالیت های خودمان را افزایش دهیم.

کارایی : پیشنهاد شما برای دوره های آتی این همایش چیست؟
شکوهی : برداشت من این است که باید بتوانیم دبیرخانه این همایش را فعال تر کنیم به گونه ای که در طول سال همه مردم ما، بخش خصوصی و حتی دست اندرکاران دولتی را درگیر خودش کند. چون در بسیاری از مواقع ما درگیر روزمرگی هستیم. فعال شدن دبیرخانه این همایش می تواند در برگزاری این همایش ها و برند سازی بسیار موثر واقع شود به نظر من روی این کار باید دقت کنیم چون دولت هم سعی دارد که چنین فعالیت هایی را به پارلمان های بخش خصوصی بسپارد. دولت سعی دارد که صرفاً در کارهای حاکمیتی حضور پیدا کند. اما دولت بایستی حمایت های لازم را به عمل آورده باشد.

صمد حسن زاده : رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی تبریز
صمد حسن زاده - رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی تبریز

کارایی : جناب آقای حسن زاده به عنوان رئیس اتاق بازرگانی که در عین حال یکی از برگزارکنندگان همین همایش بوده اید، تاثیر برگزاری این همایش و معرفی شرکت های برتر را در چه می دانید؟
حسن زاده : من اعتقاد داریم این مساله یک مساله بسیار مهم است. اگر امروز در اقتصادمان مشکل داریم این شرکت ها حتماً می توانند بیشتر مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند. این همایش هم چندین سال است با وضعیت خوبی برگزار می شود و در استان آذربایجان در منطقه شمال غرب نهادینه شده است. شرکت هایی که با رسیدگی ها و تحقیقات ارزشمند به عنوان شرکت های برتر معرفی شدند. واقعاً از شرکت های برتر کشورمان هستند که می توانند با حضور خودشان در بازارهای جهانی برای کشورمان بسیار تاثیرگذار باشند.

معصومه آقاپور علیشاهی : نماینده شبستر، در دهمین مجلس شورای اسلامی
معصومه آقاپور علیشاهی - نماینده شبستر، در دهمین مجلس شورای اسلامی

کارایی : خانم دکتر در مورد همایش چهارمین دوره طرح معرفی برترین شرکت های منطقه شمال غرب صحبت بفرمایید و این که آیا برگزاری طرح هایی که برترین ها را معرفی می کنند، می تواند تاثیر مثبتی بر روی پویایی اقتصاد داشته باشد؟
آقاپور : برگزاری این همایش ها نشان می دهد که نهادهای تاثیرگذار همچون دانشگاه، بخش خصوصی، بخش دولتی و قوه مقننه در کنار هم باعث هم افزایی می شود. متاسفانه در کشورهای در حال توسعه این چرخ دنده ها باعث حرکت نمی شوند و بازدارنده هستند. این هم اندیشی ها و تعامل ها می تواند کارساز باشد و ایجاد هم افزایی کند. در دنیای کنونی در قرن 21، حلقه مفقوده فقط مدیریت و در کنار هم بودن است؛ یعنی مدیریت تحول و تصمیم گیری به موقع در زمان به موقع. دنیا نمی ایستد که ما با طمانینه تصمیم بگیریم بلکه در حال حرکت است. ما باید حرکت خود را تسریع کنیم چون این قابلیت ها در ما موجود است، سرمایه اجتماعی، نیروی انسانی، منابع فیزیکی و منابع مالی داریم هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی فعلی کشور است اما چرا کشور در حالت رکود به سر می برد؟ به خاطر اینکه سرمایه در گردش آن در بخش تولید و در بخش خصوصی راکد باقی مانده انشالله همه دست به دست هم بدهیم و به فرمایشات مقام معظم رهبری که توجه به الزامات اقتصاد مقاومتی است. پایبند باشیم، صحنه ظهور برسانیم.
من از همه دست اندرکاران برگزاری این همایش که به بخش خصوصی تعلق دارند و در این شرایط را بدون هیچ گونه سلسله مراتب بروکراتیک زمینه های برگزاری این همایش را فراهم کرده اند، تشکر می کنم.

میر احد حسینی : رییس سازمان کار، تعاون و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی
میر احد حسینی - رییس سازمان کار، تعاون و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی

کارایی : به عنوان رییس سازمان کار، تعاون و رفاه اجتماعی لطفاً ارزیابی و برداشت خود را از همایش برترین شرکت های منطقه شمال غرب عنوان بفرمایید.
حسینی : این همایش در رابطه با معرفی شرکت های برتر در شمال غرب کشور است که حرکت فوق العاده ارزشمندی است. چنین همایش هایی عشق، انگیزه و علاقه ایجاد می کند و به کارآفرینان ما قوت قلب می دهد تا بتوانند در رابطه با توسعه صنعت کشورمان به خصوص در عرصه های مختلف اقتصادی اعم از بخش صنعت، بخش کشاورزی و خدمات بتوانند رسالتی که بر عهده دارند را در جامعه محقق نمایند. این که انتخاب برترین ها در چارچوب مقررات و شاخص ‍ های معتبر واحدهای برتر صنعتی و تولیدی و خدماتی به عهده یک سازمان خصوصی است، بسیار هائز اهمیت است.

کریم صادق زاده : دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز
کریم صادق زاده - دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز

کارایی : جناب آقای صادق زاده به عنوان رئیس خانه کارگر تبریز، نظر خود را در ارتباط با برگزاری این همایش و طرح برترین شرکت های منطقه شمال غرب بیان کنید.
صادق زاده : بنده به عنوان یکی از خادمین جامعه بزرگ کارگر در سنگر خانه کارگر، یکی از حامیان این همایش بزرگ هستم و افتخار می کنیم در این کلان شهر تبریز این رویداد مهم رخ داده است. ولی متاسفانه شاهد این هستیم که امسال علی رغم این که این همایش بایستی پررنگ تر برگزار می شد، مسئولین استانی و کشوری اقبال اندکی به آن نشان دادند و انشالله این امر نشان دهنده بی علاقگی آن ها به صنعت و تولید نباشد ولی نکته مهم این است که امروز در این شهر بزرگ صنعتی 4800 کارگاه فعال و 453 هزار کارگر بیمه شده وجود دارد و همچنین 330 تا از این شرکت های برتر از استان آذربایجان شرقی و 170 تا آن از استان های آذربایجان غربی و زنجان و اردبیل هستند. این موضوع نشان از پویایی صنعت شهر و استان ماست که کارآفرینان زحمت کشیده اند و باید ارزش گذاری شوند. به هرحال این کار بزرگی است که سازمان مدیریت صنعتی با همکاری اتاق بازرگانی انجام داد. نبایستی همیشه شرکت هایی که دچار بحران هستند را در رسانه ها و مجامع به نمایش بگذاریم و بایستی بدانیم که در کنار آن ها شرکت های موفق هم وجود دارند.
در این 330 شرکت متعلق به آذربایجان شرقی، 110 هزار کارگر فعالیت می کنند که از نظر پرداخت حق بیمه، حقوق همواره به تعهدات خود پایبند بوده اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.