بررسی تاثیر دانش سرمایه گذاران در منطقه آزاد ارس بر تصمیمات سرمایه گذاری با تاکید بر نقش تعدیل گری مشاوره سرمایه گذاری

0 ۵۱۳
قهرمان صمدی

چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر دانش سرمایه گذاران بر تصمیمات آنان با نقش تعدیل گری مشاوره سرمایه گذاری در منطقه آزاد تجاری است. پژوهش حاضر، با تعریف ویژه ای از دانش سرمایه گذاران، به تحقیق می پردازد و دانش را مترادف با آگاهی و اطلاع سرمایه گذاران از شرایط سرمایه گذاری دانسته است. قبلا پژوهشی در این قالب و با این تعریف از دانش برای بررسی تاثیر مشاوره سرمایه گذاری بر دانش سرمایه گذاران و تصمیمات آنان انجام نشده است. روش مورد استفاده در این پژوهش، از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی سرمایه گذاران فعال در منطقه آزاد است که تعداد آن ها بر اساس آمار رسمی سازمان منطقه آزاد ارس در پایان سال 1393، 310 نفر بوده است. نمونه آماری پژوهش با استفاده از فرمول کوکران، 73 نفر تعیین شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه است. در پژوهش حاضر از روش روایی مفهومی استفاده شد و پرسش نامه به وسیله اساتید راهنما و مشاور و همچنین خبرگان و کارشناسان مناطق آزاد مورد تأیید قرار گرفت. ضریب پایایی پرسشنامه پژوهش، 82 درصد به دست آمد. برای تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها، از آزمون ضریب همبستگی رگرسیون استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که مشاوره سرمایه گذاری، اثر دانش سرمایه گذاران و مولفه های آن بر تصمیمات آنان را تعدیل می کند.
واژگان کلیدی:دانش سرمایه گذاری، تصمیمات سرمایه گذاری، مشاوره سرمایه گذاری

مقدمه
اِستان دیویس و جیم بوتکین، «اطلاعات» را همان داده های مرتب شده طبق الگوهای معنادار بیان می کنند و «دانش» را «کاربرد یا استفاده کاربردی از اطلاعات» تعریف می کنند. به طور کلی، دانش، ساختاری است برای تولید و ساماندهی یافته ها درباره جهان طبیعت، در قالب توضیحات و پیش بینی های آزمایش شدنی. علم دانش شناسی، با سه عنصر داده، اطلاعات و دانش سر و کار دارد. به عبارت دیگر، دانش شناسی به بحث و بررسی پیرامون دانش و عناصر سازنده آن، یعنی داده و اطلاعات می پردازد (پاک سرشت، 1382).
در زمان های قدیم دانش بشر محدود بود و گاهی حتی یک نفر می توانست بیشتر دانش بشری را در حافظه خود جای دهد. اما به تدریج با رشد معلومات، دانستنی های بشر طبقه بندی شدند و حوزه های مختلف و تخصصی دانش شکل گرفت. دانش، مجموعه ای جامع تر و کلّی تری نسبت به علم است و علم را می توان به نحوی زیر مجموعه دانش به عنوان تمامی آگاهی های انسانی تلقی کرد (لاودن، 2014).
در مورد سرمایه گذاری، هر قدر دانش و آگاهی افراد از شرایط سرمایه گذاری مناسب باشد آنان با اطلاع بیشتری سرمایه گذاری خواهند کرد. لذا سازمان ها در این زمینه می کوشند به روش های مختلف، از جمله استفاده از تبلیغات، حضور در نمایشگاه ها، برگزاری همایش ها، حضور در فضاهای مجازی و راه اندازی سایت های اینترنتی، و … دانش و آگاهی افراد را از امکانات خود و فرصت ها و بسته های سرمایه گذاری ارتقا دهند. سازمان منطقه آزاد ارس از بدو تاسیس در تلاش بوده با جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی، به رونق اقتصادی دست یابد. لذا در این راه، با اتخاذ سیاست ها و خط مشی های گوناگون و ارائه بسته های سرمایه گذاری و حضور در نمایشگاه ها و رسانه های حقیقی و مجازی، آگاهی و دانش سرمایه گذاران را راجع به فرصت های سرمایه گذاری در منطقه افزایش دهد و از این رهگذر، آنان را به سرمایه گذاری در منطقه جذب کند. پس از نزدیک به 10 سال فعالیت مستمر سازمان منطقه آزاد ارس مناسب است در زمینه دانش و آگاهی سرمایه گذاران در زمینه منطقه آزاد ارس و شرایط سرمایه گذاری در آن پژوهشی صورت گیرد. با توجه به اهمیت شناسایی عوامل موثر بر جذب سرمایه گذاران، در این پژوهش، تاثیر دانش سرمایه گذاران با نقش تعدیل گری مشاوره سرمایه گذاری بررسی شده است. لذا پژوهش حاضر، در پی پاسخگویی به این پرسش است که «آیا دانش سرمایه گذاران بر تصمیمات آنان تاثیر مثبت و معنی داری دارد ؟ و آیا مشاوره سرمایه گذاری، تصمیمات سرمایه گذاران را تعدیل می کند؟».

مبانی نظری
سرمایه، عامل اساسی شکل گیری کسب وکار است که ممکن است این کسب وکار در بخش های مختلف اقتصادی، از جمله خدمات (بانکی، حمل ونقل، فرهنگی ورزشی، و …)، بازرگانی (صادرات و واردات، خرید و فروش کالا، و ….)، و تولیدی (کشاورزی، صنعتی و…) صورت پذیرد (عبده تبریزی،1376). یکی از عواملی که سبب سرمایه گذاری آگاهانه و موفقیت سرمایه گذاری می شود آگاهی سرمایه گذار از حوزه و مکانی است که سرمایه اش را در آن به کار می گیرد. آگاهی سرمایه گذار از وضعیت سرمایه گذاری و مزایا و معایب سرمایه گذاری در یک حوزه یا مکان موجب می شود سرمایه گذار بتواند بهره گیری بهینه ای از سرمایه اش داشته باشد (مقدم، 1387).
تعداد زیادی از تئوریسین های مدیریت دانش، تکامل بحث مدیریت را به عهده داشتند. درلکه و استرلوس، بیشتر در زمینه اهمیت ارتقا اطلاعات و دانش ساده به عنوان منابع سازمانی و سنگه با تمرکز بر روی سازمان های یادگیرنده ابعاد فرهنگی مدیریت دانش را بوجود آورده اند (حسن زاده، 1386).

جهت مطالعه ی ادامه این مقاله ، لطفا به صفحات 46 الی 50 ماهنامه مراجعه نمایید.بررسی تاثیر دانش سرمایه گذاران در منطقه آزاد ارس

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.