رویداد تبریز ۲۰۱۸ از ۱۰ دی ماه به صورت رسمی آغاز شد

0 ۵۸۳

مسئول امور شهرستان‌های میراث فرهنگی آذربایجان شرقی با بیان اینکه رویداد تبریز ۲۰۱۸  از ۱۰ دی‌ماه به‌صورت رسمی آغاز ‌شد ، گفت : ویژه‌برنامه آغازین « تبریز ۲۰۱۸ » با حضور اعضای هیئت دولت در تبریز برگزار ‌شد.
علیرضا قوچی در جلسه کارگروه گردشگری شهرستان اهر که با محوریت برنامه‌ریزی برای استقبال از رویداد «تبریز 2018» برگزار شد ، اظهار کرد : تبریز 2018 برای استان آذربایجان شرقی و کشور رویدادی بزرگ محسوب می‌شود و سال‌های گذشته به میزبانی سایر کشورها برگزار می‌شد و سال آینده نیز باکو به‌عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شده است.
وی هدف از میزبانی پایتخت گردشگری جهان اسلام را شناسایی ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل کشورهای اسلامی عنوان کرد ، افزود : انتخاب شهری به‌عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام صرفا مطرح کردن همان شهر نیست بلکه کل کشور میزبان این رویداد می‌شود به‌تبع همین موضوع ریاست ستاد ملی رویداد تبریز 2018 به عهده معاون اول رئیس‌جمهور بوده که اغلب وزرا نیز جزو این ستاد هستند.
مسئول امور شهرستان‌های میراث فرهنگی ، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیت‌های شهرداری‌ها مسئولیت اجرایی ستاد تبریز 2018 در شهرستان‌های محور گردشگری به عهده شهرداری‌ها گذاشته شده است ادامه داد : در این راستا مسئولیت کمیته‌های زیرساخت‌ها ، تبلیغات ، آموزش و ارزیابی ، فرهنگی و اقتصادی به عهده شهرداری‌هاست.
قوچی اضافه کرد : هدف اصلی ما از میزبانی رویداد «تبریز 2018» معرفی و شناساندن ظرفیت‌های گردشگری کلان‌شهر تبریز ، شهرستان‌ها و استان آذربایجان شرقی بوده که جزو نخستین حرکت‌ها محسوب می‌شود و ایجاب می‌کند تا دستگاه‌ها ذی‌ربط پروژه‌های مهم و اثرگذار را در کمترین زمان اجرایی کنند.
وی از واگذاری 19 پروژه گردشگری آذربایجان شرقی به بخش خصوصی با همکاری شرکت صندوق احیاء خبر داد و گفت : اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی آمادگی دارد در صورت تمایل سرمایه‌گذاران بخش خصوصی کاروان‌سرای شاه‌عباسی گویجه بئل را به بخش خصوصی واگذار کند.
مسئول امور شهرستان‌های میراث فرهنگی ، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی همایش‌محور و سمینارمحور بودن را از اهداف اصلی تبریز 2018 ذکر کرد و بیان داشت : نیروی انتظامی و ارشاد باید با همکاری مطلوب فضا را در جهت برگزاری برنامه‌های فرهنگی تلطیف کنند و از طرفی هم هدف اصلی «تبریز 2018» بوم‌گردی است.

تبریز 2018 ، فرصت یا تهدید؟
تدبیر جهانی‌سازی تبریز به‌عنوان بخشی از سیاست‌گذاری‌های نماینده عالی دولت تدبیر و امید در آذربایجان شرقی ، به امید فعالان اقتصادی در امن‌ترین استان کشور تبدیل شده است تا دیپلماسی دولت در خدمت رشد اقتصادی این دیار تاریخی قرار بگیرد.
تسهیل روابط اقتصادی و فرهنگی در دوران پساتحریم ، همسو با سایر موفقیت‌های بین‌المللی این شهر همچون انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 ، شهر جهانی بافت فرش و بهترین شهر ایران به نقطه عطفی در تاریخ این شهر تبدیل شده است.
از این منظر ، بخش قابل توجهی از معرفی ظرفیت‌های تبریز در عرصه بین‌المللی را می‌توان متوجه اجرای سند تدبیر و توسعه آذربایجان شرقی دانست ؛ سندی که با تدبیر استاندار و کار جمعی دولتمردان به‌صورت علمی تدوین شد تا توانمندی‌های این استان در بخش‌های فرهنگی ، علمی ، گردشگری ، معدن ، تجارت ، صنعت و کشاورزی را در عرصه بین‌المللی به بار نشاند.
انتخاب تبریز به‌عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال 2018 فرصت استثنایی برای کل کشور بوده است ؛ از این رو نباید مورد غفلت و فراموشی دستگاه‌های ذی‌ربط و متولیان این بخش قرار گیرد. این انتخاب باید به نوعی برای همه ملت ایران افتخارانگیز باشد که یکی از شهرهای تاریخی و کهن ایران به آن دست یافته است ؛ این امر فرصت خوبی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری کشورمان و در رأس آن‌ها آذربایجان و تبریز است.
حال این پرسش مطرح می‌شود که تبریز شهر اولین‌ها چگونه می‌خواهد خود را به‌عنوان « جهان‌شهر و شهر نمونه گردشگری اسلامی » و در نهایت « شهر جهانی » در حوزه‌های مختلف مطرح سازد. آیا زیرساخت‌های لازم شهری ، زیبایی و جذابیت در سیمای شهر و در این میان بسترهای لازم رشد و توسعه در بخش‌های اقتصادی ، فرهنگی ، امکانات زیربنایی و ارتباطات برای شهر اولین‌ها فراهم شده است و یا اینکه باید منتظر این زیرساخت‌ها شد.

تبریز 2018 از چندرنگی تا یکرنگی
سؤالات بی‌شماری در این خصوص مطرح است ، اینکه آیا تبریز همچنان شهر اولین‌ها در بین شهرهای کشورمان در زمینه‌های مختلف پیشتاز است؟ و دیگر اینکه مدیران و مسئولان شهری شهر اولین‌ها با وجود برخی مشکلات در حوزه شهری و اجتماعی در این شهر در آینده نزدیک چه نسخه‌ای را برای انتخاب مجدد این شهر به‌عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام ، بهترین ، سالم‌ترین و بهداشتی‌ترین شهر ایران پیچیدند؟ به عبارت دیگر آیا شهر تبریز همچنان زیباترین و توسعه‌یافته‌ترین شهر ایران است؟

تبریز 2018 می‌تواند شهر گردشگری فناوری باشد
مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی با اشاره به انتخاب شهر تبریز به‌عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال 2018 گفت : تبریز در موضوعات فناورانه نیز می‌تواند به‌عنوان شهر نمونه در سال 2018 مورد توجه باشد.
علی جهانگیری در نشست مشترک با معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف گفت : نگاه ما به موضوعات فناورانه تنها نگاه سخت‌افزاری نیست بلکه توجه به مباحث فناورانه با نگاه نرم‌افزاری مورد تاکید است ، از این رو انتخاب شهر تبریز در سال 2018 به‌عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام بهترین فرصت برای معرفی توانمندی‌های فناورانه این شهر به دنیا است.
وی توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش‌بنیان و فناور را ضروری دانست و ادامه داد : ما در صدد ایجاد ساختارهای جدید نیستیم بلکه با تکیه بر توان و پتانسیل موجود تلاش داریم تا با احصای پتانسیل‌های استان آن‌ها را به فعلیت برسانیم.

ارسال پیام تبریک و پکیج تبلیغاتی « تبریز ۲۰۱۸ » به سفارتخانه‌های ۶۶ کشور
به گزارش سامانه خبری تبریز ۲۰۱۸ ، فائزه بهزادنژاد سرپرست دفتر امور بین‌الملل سازمان میراث فرهنگی ، صنایع‌دستی و گردشگری ۱۰ بهمن ماه جاری اعلام کرد : « به مناسبت فرارسیدن سال نو میلادی پیام تبریک علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع‌دستی و گردشگری به همراه پکیج تبلیغاتی رویداد «تبریز ۲۰۱۸» ( شامل محتوای تبلیغی و یک ظرف یادبود ) که با مساعدت و حمایت بی‌شائبه محمد محب‌خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و مرتضی آبدار مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی تهیه شده بود ، با همکاری اداره کل امور پشتیبانی به سفارتخانه‌های مستقر در تهران ارسال شد.»
او این ۶۶ کشور را به شرح زیر اعلام کرد :
جمهوری فدرال آلمان ، اندونزی ، انگلیس ، ایتالیا ، ارمنستان ، اوکراین ، ازبکستان ، استرالیا ، اسپانیا ، جمهوری آذربایجان ، اتریش ، افغانستان ، اکوادور ، اسلواکی ، الجزایر ، اروگوئه ، بنگلادش ، بلغارستان ، بلژیک ، بلاروس ، بوسنی و هرزگوین ، برزیل ، پاکستان ، پرتغال ، ترکیه ، تونس ، تایلند ، ترکمنستان ، تاجیکستان ، جمهوری چک ، جمهوری خلف چین ، دانمارک ، رومانی ، روسیه ، ژاپن ، سیرالئون ، سوئد ، سریلانکا ، سنگال ، سوئیس ، سوریه ، شیلی ، فلسطین ، فرانسه ، فیلیپین ، فنلاند ، قزاقستان ، قطر ، عمان ، عراق ، صربستان ، کرواسی ، کویت ، کنیا ، کره جنوبی ، کوبا ، گرجستان ، لبنان ، مکزیک ، مجارستان ، مالزی ، نروژ ، نیوزلند ، نیکاراگوئه ، ونزوئلا و هند .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.