مدیریت بحران برف و یخبندان

0 ۱,۳۱۹

بهناز السادات واعظ مدنی : کارشناس ارشد محیط زیست

برف و باران یکی از زیباترین نعمت‎های خداوند است، که اگر برنامه جامع و مدون برای مقابله با آن موجود نباشد، همین نعمت ممکن است به یک بحران تبدیل شود. تجارب متعددی در کشور ما نشان می‎دهد که چگونه بارش برف، زندگی یک شهر را مختل کرده و یک وضعیت بحرانی را بوجود آورده است. مع‎الوصف برف و یخبندان هر ساله مشکلات زیادی را به پیکره‎ی شهرها، شهروندان و نهادهای شهری وارد می‎کند. در این راستا تدوین برنامه‎ی ویژه زمستانی و اجرای آن ضرورت دارد.

 

مشکلات ناشی از عدم مدیریت صحیح و اصولی بحران‎های برفی و یخ‎زدگی

مشکلات ناشی از عدم مدیریت صحیح و اصولی بحران های برفی و یخ زدگی

این مشکلات، اثرات منفی و هزینه‎های زیادی را در بر‎دارد و منجر به پیامدهای زیر می‎شود :

این مشکلات، اثرات منفی و هزینه های زیادی را در بر دارد و منجر به پیامدهای زیر می شود

در حال حاضر برای رفع مشکل یخ‎بندان و جلوگیری از لغزندگی معابر در فصول سرد سال «استفاده از مخلوط نمک، شن و ماسه» که یکی از روش‎های سنتی و بظاهر ساده می‎باشد در کلانشهر تبریز صورت می‎گیرد. استفاده بی‎رویه چنین ترکیباتی طی سال‎های گذشته در سطح شهر، سبب وارد شدن صدمات جدی و متعددی به محیط زیست شده و به تبع آن خسارات مالی جبران ناپذیری را به ساختار شهری وارد کرده است. این آسیب‎ها شامل شور شدن آب‎های سطحی و زیرزمینی، آلودگی آب، آلودگی خاک، تخریب بافت خاک، پخش شدن ذرات ماسه در هوا، آلودگی هوا، نابودی فضای سبز، آسیب رساندن به درختان کنار معابر و پوشش چمن، تخریب روسازها از جمله آسفالت، بتون، سنگ فرش‎ها، ابنیه تاریخی و … می‎باشد. نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که استفاده از نمک در دمای سردتر از منفی ۶ درجه پاسخگو نخواهد بود؛ یعنی با وجود مضرات استفاده از حجم بالایی از نمک، باز هم در دماهای پایین این روش کارایی خاصی ندارد. این در حالی است که روش فوق هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا از رونق افتاده و مسئولان شهری با روش‎های به روزتر و البته کارآمدتری خیابان‎ها و معابر یخ زده را در فصل زمستان مدیریت می‎نمایند. روش‎هایی که شاید به نظر، هزینه‎بر بودن آن‎ها تا به حال مانع اجرایی شدن آن‎ها شده است. ولی اگر موضوع بطور علمی و دقیق بررسی شود خسارات ناشی از نمک پاشی خیابان‎ها در فصول سرد بر محیط زیست شهری و تحمیل هزینه‎های دیگر معنی‎دار خواهد بود. هرچند شهر ما به طور جدیی فقط حدود سه ماه از سال با مشکل بارش برف و باران و یخ زدگی و لغزندگی معابر و خیابا‎ن‎ها دست به گریبان است، اما معلوم نیست تا چه زمانی باید به بهانه هزینه‎بر بودن، صرفا به روش نمک پاشی اکتفا کرده و گزینه‎های دیگر را حذف کنیم. کارشناسان مسائل شهری همچنان معتقدند اگر بتدریج به سمت استفاده از روش‎های به روز، کارآمد و البته کم خطر برای یخ زدایی پیش نرویم در آینده‎ای نه چندان دور استفاده مستمر از روش نمک پاشی پیامدهای مخرب خود را در محیط زیست شهری نشان خواهد داد، صدماتی که جبران آن شاید برای فعالان زیست محیطی و مسئولان شهری تا سال‎ها غیر قابل جبران باشد.

 

بررسی صدمات و عوارض زیست محیطی روش نمک پاشی
 

اثرات نمک پاشی بر روی گیاهان

بررسی صدمات و عوارض زیست محیطی روش نمک پاشی

نمک از شاخه‎ها، برگ‎ها و از ریشه‎ها جذب درختان می‎شود. میزان صدمات وارده از نمک به گیاهان نسبت به گونه‎های مختلف متفاوت است. بعضی از گیاهان برای مقابله با نمک راه‎های مختلفی را انتخاب می‎کنند. وجود نمک در خاک باعث تغییر فشار اسمزی محلول خاک شده و با زیاد شدن این فشار، ریشه گیاهان به سختی قادر خواهند بود که آب و مواد غذایی را جذب کنند. افزایش نمک باعث اختلال در فعالیت‎های متابولیکی گیاهان می‎شود. البته تأثیر سمی؛ یون کلر بر روی گیاهان هنوز کاملاً مشخص نیست و نظرات مختلفی وجود دارد. برخی معتقدند که تجمع کلراید مانع متابولیسم آمینو اسیدها و کربوهیدرات‎ها می شود ولی وجود سدیم در خاک در صورت تجاوز از حد معینی باعث اختلالاتی در فعالیت‎های متابولیکی گیاهان می‎شود. ضمنا اثرات سوئی نیز در خاک می‎گذارد. به این ترتیب که تعادل بین یون سدیم داخل غشا و پتاسیم بیرون آن برهم خورده و از جذب پتاسیم و سایر مواد ضروری خاک از طریق ریشه و انتقال آن به گیاه جلوگیری می‎نماید. همچنین فعالیت‎های میکرو ارگانیسم‎ها را نیز در خاک کاهش می‎دهد. فقط بخشی از نمک جذب شده به وسیله برگ‎ها در اثر ریزش دوباره به خاک بر می‎گردد، بخش اعظم آن در تنه، شاخه و ریشه ذخیره شده و در تابستان، به وسیله تعریق به سطح برگ‎ها انتقال می‎یابد. یعنی نمک‎پاشی در زمستان باعث جذب نمک به وسیله ریشه‎ها در تابستان شده و به برگ‎ها منتقل می‎شود. با ریزش نا بهنگام برگ‎ها دوباره نمک به زمین بر می‎گردد. در یک دوره رویشی مقدار کلر 20 تا 30 بار بیشتر (در لیتر ) در اثر شسته شدن به وسیله باران به خاک انتقال یافته و جذب ریشه شده و دو مرتبه وارد چرخه می‎شود. ولی عملاً شسته شدن نمک در طبقات عمقی خاک زیاد مقدور نمی‎باشد.

 

علایم آسیب ناشی از نمک پاشی بر روی درختان و درختچه ها عبارتند از :

– تأخیر در جوانه زدن برگ ها درابتدای فصل رویش.
– کوچک شدن بیشتر از حد متعارف برگ ها.
– نکروز برگ ها در حاشیه و لبه برگ ها به صورت قهوه ای.
– ریزش برگ ها.
– خشک شدن جوانه ها.
– خشک شدن شاخه ها، کل درخت، درختچه و نباتات علفی در مواردی که غلظت نمک در خاک بالا باشد.
– تهاجم آفات و امراض.

 

 نمک پاشی و ایجاد رواناب

یکی از مشکلات نمک پاشی، ایجاد روان آبهایی است که بعد از نمک پاشی به شکل آب نمک بر عرصه های فضای سبز جاری می شوند، شایان ذکر است؛ علاوه بر این روان آ‎بهای شور، در بستر عرصه‎های خاکی نیز نفوذ کرده و میزان شوری آن را افزایش و به تبع آن میزان رویش را کاهش می‎دهد. و زندگی گیاه را تهدید می‎کند در اینجا به اختصار به عوارض افزایش نمک (کلرید سدیم) درخاک‎های فضای سبز، زراعی و باغی اشاره می‎گردد :
برای کاهش عوارض نمک پاشی در خاک‎های فضای سبز مجبور به استفاده از مقدار بیشتر آب آبیاری به منظور رقیق کردن محیط و یا شستشوی نمک از محیط جوانه زنی بذر و ریشه درختان، درختچه و نباتات علفی فضای سبز می‎باشیم این درحالی است که فضای سبز با کمبود جدی آب مواجه بوده و هزینه‎های آن بسیار بالا است.

 

اثرات نمک پاشی بر‎روی خاک‎های فضای سبز، زراعی و باغی

نتایج آزمایشات و تحقیقات نشان می‎دهد در خا ک‎های سدیمی کاتیون سدیم با قرارگرفتن در محل‎های تبادلی رس‎ها ؛ در صورت شستشو از طریق آبیاری منجر به آماس رس‎ها و در نهایت تخریب خاکدانه‎ها می‎شود. در ادامه این فرآیند، همآوری و انعقاد جای خود را به پخشیدگی و پراکندگی می‎دهد. همچنین وجود سدیم بالا سبب تخریب ساختمان خاک، کاهش نفوذپذیری و کاهش سرعت حرکت آب در خاک، افزایش روانآب سطحی، پایین آمدن کاربری اراضی، کم شدن تهویه و در نهایت سبب خسارت بر درختان، درختچه و نباتات علفی، کاهش عملکرد محصولات زراعی و اثرات سوء زیست محیطی می‎گردد.
تبعات تخریب ساختمان خاک و کاهش نفوذپذیری در راستای نمک پاشی به شرح زیر می‎باشد:
– ایجاد سله بعلت تخریب ساختمان خاک با تکرار نمک پاشی و در نتیجه افزایش عوارض آن.
– ایجاد اختلال در سبز شدن بذر نباتات و گل‎های فضای سبز.
– مقاومت در خروج زه آب یا آب‎های اضافی در هنگام آبیاری و بارندگی.
– با عبور و مرور وسایل نقلیه آب نمک موجود در سطح خیابان‎ها به اطراف پاشیده وخصوصا به باند سبز میانه بزرگراه ها آسیب می‎رساند. در این حالت آب نمک ، هم به اندام‎های هوایی گیاه صدمه می‎زند و هم از طریق شور نمودن خاک، ریشه را مسموم می‎سازد.
– کمک به بروز بیماری ریشه در گیاهان حساس، به سبب ماندگاری رطوبت زیاد و طولانی مدت بعد از آبیاری .
– مصرف بیش از حد بذر بعلت شرایط نامساعد فیزیکی خاک و همچنین شوری خاک .
– ایجاد سیلاب در هنگام بارندگی به سبب نفوذ کم در زمین‎های شور سدیمی.
– احتمال بالا رفتن درصد واکاری نهال در روفیوژهای مجاور خیابان‎هایی که نمک پاشی زیاد انجام گرفته و تحمیل هزینه.
– در خاک‎هایی که سدیم زیاد است (بعلت آزاد شدن و افزایش غلظت سدیم)، PH خاک 5/ 8 یا بیشتر می‎باشد. که در این حالت کمبود برخی از عناصر کم مصرف مانند Zn، Fe، Mn، Cu و … در خاک بروز می‎کند که بر رشد گیاه اثر منفی می‎گذارد.
– غلظت بالای سدیم به ریشه‎های گیاه صدمه می‎زند و تأثیر سوئی بر رشد گیاه دارد.
– سمیت فسفر در محیط کشت شور بروز نموده حال آنکه در همان سطح فسفر در محیط غیر شور چنین سمیتی دیده نشده است.
– با تجمع نمک‎ها در خاک، فشار اسمزی محلول خاک افزایش خواهد یافت.
چنین واکنشی باعث کاهش فیزیولوژیکی عناصر غذایی و آب برای گیاه خواهد شد. به عبارت دیگر با افزایش شوری، جذب آب و عناصر غذایی توسط ریشه نباتات (درخت، درختچه و علفی)با دشواری بیش تری صورت می‎گیرد. و نتیجه این کار پسروی فضای سبز و … را به دنبال خواهد داشت.
– شوری خاک همچنین فعالیت میکروارگانیسم‎های خاک را نیز تحت تاثیر قرار می‎دهد. چنانچه مقدار نمک در خاک به 3 درصد افزایش یابد، فعالیت میکروراگانیسم‎ها به طور کلی متوقف می‎شود.

 

اثرات نمک پاشی بر روی سیستم آب‎های زیرزمینی

جمع برفی که نمک پاشی شده موجب انباشتگی مقدار نمک در امتداد راه ها و جاده ها خصوصاً شانه های جاده ها خواهد شد. سپس ذرات نمک که بوسیه آب های روان حمل شده اند نهایتا وارد آب های زیرزمینی می شوند. و موجب ایجاد حالت قلیایی و حتی شور شدن منابع آب‎های زیرزمینی نظیر چاه‎ها، چشمه‎ها و قنوات می‎گردد.

اثرات نمک پاشی بر هوای محیط شهری

یکی از عوامل حیاتی در بقای موجودات زنده سلامت هواست که بدون آن فعالیت‎های حیاتی مختل می‎شود. ازاین رو استنشاق هوای پاک و تمیز و هر آنچه که از طریق تنفس وارد بدن می‎شود، اهمیت زیادی دارد بنابراین با استفاده از روش نمک پاشی معابر و خیابان‎ها با افزایش دما، نمک به نحوی وارد هوا شده و ذرات ریز نمکی، شن و ماسه می‎توانند به اعماق بیشتر و نواحی حساس مجرای تنفسی و ریه نفوذ کنند و آسیب‎های جبران ناپذیری به دستگاه تنفسی وارد کنند. همچنین ممکن است واکنش‎های آلرژیک را نیز ایجاد نماید.

 

اثرات نمک پاشی نمکی بر روی آسفالت، بتن و سازه های راه

ترکیبات نمکی با ایجاد خاصیت الکترولیت در آب، شکسته شدن آسفالت را تسریع می‎کنند و افزودن شن در این شرایط موجب افزایش اصطکاک مکانیکی لاستیک ماشین‎ها و سطوح آسفالت شده و نهایتاً باعث زدودن سطح آسفالت می‎شود. همانطوری که می‎دانیم ترکیبات نمک متشکل از یون‎های کلرید با بار منفی و کاتیون‎ها با بار مثبت می‎باشد. لذا وجود کلرید آزاد در بتن می‎تواند به لایۀ حفاظتی غیرفعالی که در اطراف آرماتورها قرار دارد آسیب وارد نموده و آن را از بین ببرد همچنین محلول‎های کلرید سدیم باعث ایجاد خوردگی بر فلزات پایه همچون آهن و فولاد می‎گردند و میزان خوردگی در حضور اکسیژن افزایش می‎یابد.

 

اثرات نمک پاشی نمکی بر عملکرد خط کشی، ایمنی راه ها و خودروها

از علل عمده ترک خوردگی رنگ‎ها و پوشش‎های ترافیکی وجود ترک‎های مختلف در سطح آسفالت می باشد. زیرا به مرور زمان و تحت تاثیر شرایط مختلف دمایی، انقباض و انبساط ناشی از ترک های موجود در سطح آسفالت به پوشش‎های ترافیکی نیز منتقل شده و باعث ترک خوردگی و جدا شدن آنها از سطوح اجراء می‎گردد. ترکیب نمک و آب و پخش آن در اثر عبور ماشین‎ها بر سطوح رنگ شده باعث می‎شود که این ذرات اتصال رنگ با سطح آسفالت را کم کند و رنگ براحتی از روی سطح جدا شود. ضمنا فشار چرخ‎های ماشین بر ذرات شن باعث افزایش فشار وارده بر رنگ شده و جدا شدن رنگ از سطح آسفالت را تشدید می‎کند .لذا میزان آسیب پذیری پوشش‎های ترافیکی در هنگام استفاده از مخلوط نمک و شن جهت یخ زدایی معابر شدت بیشتری می‎گیرد. افزودن شن همراه با ترکیبات نمک جهت یخ زدایی موجب افزایش اصطکاک مکانیکی لاستیک ماشین‎ها با سطح آسفالت می‎شود. به موجب سایش ناشی از این اصطکاک، سطح لاستیک نیز تخریب می‎گردد.

 

روش های مورد استفاده برای یخ زدایی در کشورهای پیشرفته و راهکارهای مدیریتی

 

کشور ژاپن

روش های بدیعی برای یخ زدایی معابر در کشور ژاپن استفاده می کنند :
– استفاده از برق برای گرم کردن سطح جاده ها و یخ زدایی در مناطق برون شهری.
– استفاده از آب های زیر زمینی حاوی املاح نمک های مختلف.
– استفاده از مخزن ذوب برف.
– استفاده از کانال های زیرزمینی ویژه انتقال برف در دو طرف خیابان.

 

کشور کانادا

تورنتو در سال ۲۰۰۱ بعنوان اولین شهردر کانادا برنامه مدیریت نمک را توسعه و اجرا نمود. تکنیک های پیش مرطوب سازی و پیشگیری از یخ زدگی را معرفی نمود، و سیستم های اطلاعات آب و هوایی جاده ها ( RWIS ) را در سرتاسر این شهر نصب نمود. درنتیجه بیش از یک میلیون دلار صرفه جویی در هزینه ها طی زمستان ۲۰۰۱ انجام شد.
در ونکوور استراتژی نگهداری زمستانه، بر مبنای استفاده از یک ترکیب ۵۰/ ۵۰ درصدی از نمک و شن در سال های قبل بود ولی با استفاده از محلول کلرید منیزیم موفق به کاهش 64 % در میزان استفاده از نمک و 73 % کاهش در کلرایدهای منتشر شده به محیط زیست گردید.
در اکثر نقاط انتاریو جایگزین نمودن استات منیزیم کلسیم ( CMA ) با نمک باعث افزایش قابل توجه سطح سرویس دهی شده است.

 

کشور نروژ

در نروژ بجای نمک خشک یا از پیش مرطوب شده از محلول نمکی استفاده می شود که نتایج بسیار مثبتی را به همراه داشته است.

 

کشور سوئد

در سوئد نیز پخش نمودن نمک پیش مرطوب شده یا محلول نمکی یک تکنیک کاملا شناخته شده است که عمدتا نتایج مثبتی را با خود به همراه داشته است. بطور کلی در سال های اخیر، روش های پیشگیری از یخ زدگی و روش از قبل مرطوب سازی به تدریج پذیرفته شده اند و توسط آژانس های بزرگراه آمریکای شمالی مورد استفاده قرار می گیرد؛ و در کشورهای دانمارک، انگلستان و آلمان نیز در حال افزایش است.

 

راهکارهای مدیریتی :

 انتقال برف و یخ به خارج از راه

انباشته شدن برف و یخ روی شانه‎های راه صحیح نیست و حتی الامکان باید برف و یخ به خارج از راه منتقل گردد زیرا یخ و برف موجود روی شانه راه در طول روز ذوب شده و آب، سطح سواره رو را مرطوب ساخته و با پائین آمدن دمای محیط، آب موجود در سطح راه منجمد شده و معمولا یک لایه نازک یخ بوجود می‎آید که خطراتی را برای ترددکنندگان بدنبال خواهد داشت.

 استفاده از نمک مرطوب

در درجه حرارت پائین ترجیح داده می‎شود که از نمک مرطوب بویژه کلرورکلسیم ( CaCl2 ) که قبلا مرطوب شده استفاده نمود.

(مرطوب بودن نمک باعث می‎شود که ذوب یخ و برف سریع تر انجام شود.)

 پخش یکنواخت مواد یخ‎زدا

توجه به استفاده از ماشین آلات مخصوص که موجب یکنواختی در پخش مواد یخ زدا می‎شود از نکات ضروری و حائز اهمیت می‎باشد. در این میان پخش مواد یخ زدا با کامیون و یا ماشین‎های کوچک و حداقل توسط 2 کارگر توصیه می‎شود زیرا این اقدام باعث پخش یکنواخت‎تر مواد یخ‎زدا در خیابان می‎گردد.

ارسال اطلاعات روزانه هواشناسی به مناطق شهرداری

یکی از مسائل مهم و تعیین کننده در نگهداری راه های شهری و برف زدایی، توجه به پیش بینی دما و اطلاعات هواشناسی می‎باشد که می‎توان با استفاده از این اطلاعات به میزان بارش برف، عمق برف، دمای هوا و سایر اطلاعات پی‎برد. در این راستا ارسال اطلاعات روزانه هواشناسی به شهرداری‎های مناطق 10 گانه کلانشهر از طریق دورنگار ضروری است. همچنین باید وضع عبور و مرور و شرایط جوی مرتبا در فواصل زمانی کوتاه از طریق رادیو و تلویزیون محلی به اطلاع شهروندان برسد تا در مواقع لزوم تجهیزات زمستانی مناسب را به همراه داشته باشند.

خریداری ماشین آلات برف‎روبی مدرن (مکنده و دمنده)
نظارت مستمر جهت عدم آب گرفتگی جوی‎های کنار خیابان و معابر
برنامه‎ریزی در راستای اولویت‎بندی شبکه‎های ارتباطی داخل شهری جهت برف‎روبی مانند الویت در:

الف) بزرگراه ها
ب) راه های مهم رفت و آمد منطقه ای
ج) راه های رفت و آمد روز مره و عبور برنامه ای اتوبوس
د) راه های رفت و آمد اتوبوس مدارس

ضرورت استفاده از ماد‎ه یخ‎زدای دوستدار محیط زیست

ماد‎ه یخ‎زدای دوستدار محیط زیست ، استات منیزیم کلسیم (C.M.A)
C.M.A نمک مضاعفی به شکل دانه‎های نسبتاً کروی به فرمول( CH3COO CaMg 4)، یک ماده‎ی منحصر بفرد از منظر زیست محیطی در حوزه مدیریت شهری است که برای اولین بار اداره بزرگراه‎های آمریکا آن را در سال ۱۹۸۰ به عنوان جایگزینی برای نمک معرفی کرده است. C.M.A با ترکیب دانه‎های برف از یخ‎زدگی جاده‎ها جلوگیری می‎کند. این ماده به دلیل خورندگی کمتر و آثار مخرب زیست محیطی کمتر، در موقعیت‎های خاصی چون پل‎ها، سازه‎های حساس و نواحی حساس زیست محیطی که ممکن است صدمه بالقوه نمک و سایر کلریدها نوعی مشکل به‎شمار رود استفاده می‎شود.

 

بررسی اثرات زیست محیطی C.M.A

تجزیه حیاتی :

C.M.A به یون‎های کلسیم، منیزیم و استات تجزیه می‎شود. استات می تواند توسط باکتری‎ها تجزیه گردد.

ساختار و ترکیب شیمیایی:

خاک یون‎های سدیم (Na+)، (Mg2 +) و ( Ca2 +) بر ساختار خاک تأثیر می‎گذارند؛ یون سدیم موجب کاهش نفوذپذیری خاک می‎گردد، در حالی که یون کلسیم و منیزیم این نفوذ پذیری را افزایش می‎دهند. نفوذپذیری بیشتر، سبب بالا رفتن نفوذ اکسیژن، گاز کربن و آب، به داخل خاک می‎شود. آزمایش‎هایی که با C.M.A صورت گرفته، نشان می‎دهد که این ماده در غلظت پایین، رشد نباتات را سرعت می‎بخشد، ولی C.M.A مصرف در غلظت‎های بالا، رشد را به تأخیر می‎اندازد.
پاشیدن C.M.A روی برگ‎ها، هیچ گونه ضایعه‎ای را به وجود نمی‎آورد.

زنگ زدن ( خورده شدن فولاد ) :

تجربه نشان می‎دهد که اثر خورندگی 2 C.M.A تا 5 برابر کمتر از نمک و اندکی کمتر از آب خالص است. اثر C.M.A بر بتن ساده، میلگرد فولادی و سایر مصالح مورد استفاده در تولید وسائل نقلیه و ساختن راه‎ها از جمله آلومینیوم، قیر، پلاستیکی، الاستومرها، سرامیکی، چوب، رنگ، لاستیکی و مواد ضد زنگ بررسی شده، C.M.A بر اغلب این مواد، بی‎اثر بوده و یا آثار ظاهر شده به میزان قابل ملاحظه‎ای کمتر از اثرات حاصل از نمک بوده است.
بدینوسیله اقداماتی جهت تهیه و یا تولید ماده یخ‎زدای استات منیزیم کلسیم( C.M. A )، به عنوان جایگزین نمک در کلانشهر تبریز پیشنهاد می‎گردد؛ ولی از آنجا که میزان مصرف این ماده نسبت به سایر مواد یخ‎زدا به عوامل مختلفی چون شرایط آب و هوایی، میزان برف‎های جمع شده در سطح خیابان‎ها، تجربه و مهارت نیروی انسانی و … بستگی دارد، لذا انجام پژوهش‎های جامع و علمی در راستای مدیریت بحران‎های برف و یخبندان ضرورتی انکار ناپذیر دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.