مشوق‌های صادراتی کشور ترکیه

0 ۳۶۷
بخش دوم و آخر

کمک‌های دولت ترکیه برای صادرات بر اساس قوانین موجود این کشور و از طرف معاونت تجارت خارجی و بر اساس موافقت‌نامه عمومی تعرفه و تجارت و قوانین تجارت خارجی تنظیم شده است.
هدف اصلی کمک‌های دولت برای صادرات، پشتیبانی از فعالیت‌های شرکت‌ها در جهت صادرات و در تمام مراحل از تولید گرفته تا بازاریابی و همچنین کمک برای از میان برداشتن مشکلات در بازارهای بین‌المللی و کمک به ارتقاء قدرت رقابتی در این بازارها می‌باشد. در شماره قبلی ماهنامه بخش اول «مشوق‌های صادراتی کشور ترکیه» منتشر شد و اینک بخش دوم و آخر به حضور تقدیم می‌گردد:

۹- حمایت از توسعه رقابت بین‌المللی
حمایت‌های دولتی در راستای حمایت از توسعه رقابت بین‌المللی، در چارچوب قانون و مفاد اعلامیه شماره ۸/۲۰۱۰ و ۸/۲۰۱۰ تنظیم شده است. این برنامه، مشتمل بر تقبل هزینه‌های آموزش و مشاوره و هزینه‌های موسساتی که در یک پروژه همکاری می‌کنند، می‌شود. هدف این برنامه حمایتی، افزایش قدرت رقابتی بین‌المللی شرکت‌های صنعتی و تجاری در ترکیه همچنین شرکت‌هایی است که در حوزه فناوری‌های نوین و نرم‌افزاری فعالیت می‌کنند.
کلیه شرکت‌هایی که فعالیت‌های تجاری، صنعتی انجام می‌دهند، شرکت‌های که در حوزه تولید نرم‌افزارهای جدید فعالیت می‌کنند، مؤسسات تعاونی، اتحادیه‌های صادراتی، اتاق‌های صنعت و بازرگانی، خوشه‌های صنعتی، انجمن‌های تولیدی صنعتی، شرکت‌های تجارت خارجی صنعتی و اتحادیه‌های اصناف به شرط حضور در ترکیه می‌توانند از کمک‌های دولت در راستای حمایت از توسعه رقابت بین‌المللی بهره‌مند شوند.
کمک‌های دولتی در راستای حمایت از توسعه رقابت بین‌المللی در چهار حوزه ارائه می‌گردد که عبارت‌اند از حمایت از برنامه‌های آموزشی، حمایت از برنامه‌های مشاوره‌ای و آموزشی در زمینه‌های پروژه‌های تعریف شده، حمایت از بازاریابی خارجی و استخدام بر اساس پروژه و حمایت از برنامه‌های مشاوره‌ای.
موضوعات آموزشی که در حوزه برنامه‌های آموزشی ارائه می‌شود و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌گردند عبارت‌اند از سازوکارها و کارکردهای سازمان تجارت دنیا و اتحادیه اروپا، نحوه حل اختلافات تجارت خارجی و تحکیم بین‌المللی، تجارت خارجی و تأمین مالی بین‌المللی، استراتژی‌های قیمت‌گذاری در تجارت خارجی، گمرک و مبادله ارز، اسناد مورد استفاده و طریقه پرداخت در تجارت خارجی، قراردادها و نحوه تسلیم در تجار خارجی، مدیریت زنجیره تأمین و لجستیک و بازاریابی بین‌المللی و تجارت الکترونیکی و کلیه موضوعاتی است که از طرف مجموعه‌های تحت تابعه وزارت صادرات در نظر گرفته می‌شود.
سقف هزینه‌ای که دولت در ارتباط به هزینه‌های آموزشی تقبل می‌کند، هفتاد درصد از کل هزینه و حداکثر مبلغ ۲۰۰۰۰ دلار در سال می‌باشد.
همچنین فعالیت بنگاه‌های آموزشی که به آموزش اعضا و کارکنان شرکت‌ها می‌پردازند بایستی در چارچوب قوانین تجارت ترکیه باشد و از جانب مرکز مطالعات توسعه صادرات نیز مورد تائید قرار گرفته باشند.
در خصوص حمایت‌های دولتی از برنامه‌های مشاوره‌ای و آموزشی بر پایه پروژه نیز، در راستای موضوعات زیر و موضوعاتی که از طرف مدیریت کل صادرات وزارت اقتصاد، مناسب شناخته شده باشند و بر اساس پروژه‌های زیر، حمایت‌های مادی دولت تعلق می‌گیرد: پروژه‌های مرتبط با تجزیه و تحلیل نیازهای مشاوره‌ای یا آموزشی، پروژه‌های آماده‌سازی و نظارت بر برنامه کار و استراتژی صادرات، پروژه‌ای شناسایی پتانسیل‌های صادرات و آماده کردن آن‌ها برای صادرات، پروژه‌های بهبود روند مدیریت آن، مشاوره تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاعاتی و همچنین آماده کردن نقشه راه رقابت بین‌المللی برای شرکت‌هایی که در یک محدوده جغرافیایی و در ارتباط با یکدیگر بوده و در یک زنجیره قرار می‌گیرند.
دولت حداکثر ۷۵٪ از هزینه‌های مرتبط با فعالیت‌های فوق را تا حداکثر ۴۰۰۰۰۰ دلار پرداخت می‌نماید. هزینه استخدام هر پرسنل متخصص در این پروژه‌ها، به شرط این که مدت آن از ۳ سال تجاوز نکند، نیز توسط دولت تأمین می‌شود. همچنین حمایت از بازاریابی خارجی نیز جزو حمایت‌های دولتی در این بخش است. در حوزه بازاریابی خارجی برای پروژه‌های مرتبط که عبارت‌اند از برنامه‌های جستجوی بازارهای مشترک، دیدار از بازارهای خارجی، فعالیت‌های معرفی صنعت، هماهنگی برای بازدید هیئت‌های تجاری و بازدید از نمایشگاه‌های خارجی، حمایت‌های دولتی تعلق می‌گیرد.

۱۰-حمایت از طراحی
این برنامه حمایتی، برنامه‌ای است که با هدف ایجاد و نشر فرهنگ طراحی، هزینه‌های شرکت‌های طراحی، دفاتر طراحی، اتحادیه‌ها و اتحادیه‌های انجمن‌های طراحی را در زمینه‌های معرفی، تبلیغات، بازاریابی، استخدام، مشاوره و ایجاد واحدهای خارج از کشور تأمین می‌کند.
حوزه کمک‌های دولت در راستای حمایت از طراحی شامل موارد زیر می‌باشد: فعالیت‌های خارج از کشور شرکت‌های طراحی و فعالیت‌های خارج از کشور اتحادیه‌ها و اتحادی انجمن‌ها. همچنین افراد تبعه ترکیه که در رشته طراحی یا رشته‌های مرتبط با آن دارای تحصیلات عالیه بوده و عضو انجمن صنفی در حوزه فعالیت خود باشند به عنوان طراح شناخته می‌شوند.
شرکت‌های طراحی که دارای فعالیت صنعتی، تجاری در ترکیه هستند، در راستای معرفی و برند سازی، برای هزینه‌های تبلیغات، معرفی و بازاریابی و… در خارج از کشور، پنجاه درصد از کل هزینه‌ها و حداکثر تا سقف ۳۰۰۰۰۰ دلار را دریافت می‌کنند. همچنین حمایت‌های دولتی برای افتتاح واحد در خارج از کشور نیز شامل می‌گردد. این هزینه‌ها شامل هزینه‌های دکوراسیون و لوازم جانبی، هزینه‌های مبلغ کرایه، مشاوره برای کرایه واحدها، مالیات، عوارض و مخارج، میزان حمایت برای ثبت و تأیید طراحی صنعتی و ابزار مدل، هزینه‌های تأیید و ثبت برند در خارج از کشور، هزینه‌های انجام مشاوره، آموزش و استفاده از منابع خارجی در زمینه‌های ایجاد هویت ساختار سازمانی شرکت استراتژیک، ایجاد سیستم کنترل کیفی، تاسیسات نمونه ساختار سازمانی، مد و سبک، طراحی محصول و بسته‌بندی، بازاریابی استراتژیک، عملیات خرده‌فروشی، تأسیس شرکت، افتتاح مغازه و مرکز تجاری، محاسبه صادرات بین‌المللی، قانون و هزینه، مدیریت بحران و هزینه‌های مشاوره در حوزه مدیریت، برای افزایش فرصت‌های رقابت در بازارهای خارجی و طراحی کامپیوتری، سازماندهی منابع سازمانی، مدیریت زنجیره تولید، مدیریت روابط مشتری، مدیریت عملکرد سازمان، مدیریت خرده‌فروشی و…می‌گردد.
پنجاه درصد از هزینه فعالیت‌های اتحادیه‌ها و انجمن‌های طراحی، در حوزه ایجاد فرهنگ طراحی، گسترش آن و معرفی طراحی‌های ترکیه در بازارهای داخلی و خارجی، با هدف بازاریابی و برند سازی، برنامه‌های تصویری، هزینه‌های معرفی نرم‌افزاری، نمایشگاه، بینال (دوسالانه)، نمایشگاه طراحی، شرکت در مسابقات و برنامه‌های طراحی و معرفی این فعالیت‌های، آژانس ترویج برند و هزینه کارهایی مانند مشاوره استراتژیک، معرفی تا سقف سالانه ۳۰۰۰۰۰ دلار شامل حمایت‌های دولتی می‌گردد

۱۱-حمایت‌های دولت از شرکت‌های مشاوره فنی
این برنامه حمایتی، جهت افزایش صادرات خدمات و محصول در حوزه پیمانکاری کشور در راستای حمایت برخی فعالیت‌های داخلی و خارجی شرکت‌های زیر صورت می‌گیرد: شرکت‌های مشاوره فنی، شرکت‌های مشاوره فنی مستقل، کارآفرینان مشترک، شرکت‌های مشاوره صنفی، شرکت‌های پیمانکاری، مؤسسات تعاونی و انجمن‌های صنفی.
حوزه حمایت‌های دولتی از شرکت‌های مشاوره فنی شامل موارد زیر می‌باشد: حمایت از دفاتر ر خارج از کشور، حمایت از تبلیغ، معرفی و فروش، حمایت از بازاریابی، حمایت از نمایشگاه، حمایت از سمینارها/کنفرانس‌ها، حمایت از آماده‌سازی و امکان‌سنجی پژوهش و طرح جامع، حمایت از قراردادها و حمایت از دفاتر خارج از کشور
در چارچوب حمایت دفاتر خارج از کشور، شرکت‌های مشاوره فنی، شرکت‌های مشاوره فنی مستقل، کارآفرینان مشترک، شرکت‌های مشاوره صنفی و اتحادیه‌های تعاونی، جهت افتتاح دفتر در کشورهایی که مشاوره تجاری دارند به شرط داشتن حداکثر ۵ دفتر و تا ۳ سال، در مورد هر دفتر خارج از کشور، از ۳ نظر شامل حمایت می‌شوند.
موسساتی که خواستار استفاده از این حمایت هستند، باید به همراه فرم درخواست حمایت از دفاتر خارج از کشور و مدارک ضمیمه آن به مدیریت کل صادرات وزارت اقتصادی مراجعه نمایند.
در چارچوب حمایت از تبلیغ، معرفی و فروش تمام فعالیت‌های تبلیغاتی در رادیو، تلویزیون، مجلات و سایر رسانه‌ها، طراحی مرتبط با تعداد، اینترنت، واحدهای داخل و خارج از کشور، بیلبوردهای تبلیغاتی، کاتالوگ‌های آماده شده شرکت به زبان خارجی، محصولات معرفی و بروشورها، تبلیغات الکترونیک در سایت‌ها و ایجاد محصولات بصری با هدف معرفی مؤسسات مذکور، مشمول این حمایت هستند.
موسساتی که خواستار بهره‌مندی از این حمایت هستند، باید به همراه فرم درخواست حمایت از تبلیغ، معرفی و فروش و ضمایم آن به مدیریت کل صادرات وزارت اقتصاد مراجعه نمایند. در حوزه حمایت از بازاریابی، فعالیت‌های شرکت‌های مشاوره فنی مستقل، شرکت‌های مشاوره صنفی، مؤسسات تعاونی و انجمن‌های صنفی در راستای بازاریابی مورد حمایت دولت قرار می‌گیرند.
تعریفی که از شرکت‌های مشاوره فنی مستقل ارائه می‌شود بر مبنای شاخص‌های زیر است: انجام حداقل یکی از فعالیت‌های زیر با انجام مشاوره مهندسی و یا مشاوره معماری در مدت بازدهی یک سرمایه‌گذاری و کاربردی کردن آن، مدیریت پروژه و قرارداد، خدمات آماده‌سازی و امکان‌سنجی پژوهش و طرح جامع و بررسی تأثیرات آن، خدمات نیازسنجی و برنامه‌ریزی، خدمات تحقیق، توسعه، برنامه‌ریزی و یا خدمات مشاوره در این حوزه‌ها، خدمات طراحی معماری و مهندسی و مطالعات لازم برای آن، خدمات مدیریت طراحی، آماده‌سازی گزارشات اعتباری، انتخاب وسایل و تجهیزات، تکنولوژی و مشخص کردن استانداردها، آماده کردن اساسنامه اداری، فنی، متراژ و کشف، خدمات مدیریت مناقصه، مزایده، مشاوره و بررسی، خدمات ساخت و ساز، کنترل و بررسی ساخت و ساز، مالی، فنی و صنفی، مشاوره در راستای خصوصی‌سازی و ساختار شرکت، خدمات بررسی تأثیرات محیط‌زیست، خدمات بررسی اموال غیر منقول، مشاوره مراکز کاری و راه‌اندازی کسب‌وکار، مدیریت و آنالیز بحران، مدیریت سلامت و امنیت، مشاوره امنیت حریق، خدمات داوری و میانجی‌گری، توسعه و اعمال سرمایه‌گذاری و پیمانکاری در راستای حل اختلافات و مشاوره قرارداد حقوقی، مالی و تکنیکی
روش شناسایی شرکت‌های مشاوره صنفی بدین ترتیب است که توسط حداقل ۵ شرکت مشاوره فنی مستقل تأیید شده باشند و از طرف مدیریت کل وزارت اقتصاد، به منظور افزایش فرصت رقابت در خارج از کشور، تأسیس شوند.
شرکت‌های پیمانکاری نیز به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر اساس قانون تجارت ترکیه تأسیس شده و فعالیت‌های زیربنایی، رو بنایی، تاسیسات، مونتاژ، کسب‌وکار، مراقبت، تعمیر و امثال آن را انجام دهند.
کنسرسیوم/ مشارکتی که از در کنار هم جمع شدن شرکت‌های مشاوره فنی که به‌صورت مستقل از هم فعالیت می‌کنند و مطابق با معیارهای مدیریت صادرات وزارت اقتصاد تأیید شده باشند، به وجود می‌آید، به عنوان کارآفرینان مشترک شناخته می‌شود.

۱۲ -حمایت‌های صادراتی برای محصولات کشاورزی
حمایت از صادرات محصولات کشاورزی در چهارچوب اعلامیه‌هایی که هر سال تجدید می‌شوند، تدوین می‌شود.
این برنامه حمایتی با هدف افزایش قدرت رقابت محصولات کشاورزی کشور در بازارهای بین‌المللی و افزایش قابلیت صادرات در حال اجراست. حمایت‌های دولتی در این حوزه مشتمل بر مالیات‌ها، جریمه‌های مالیاتی، هزینه‌های ارتباطی مانند تلفن ثابت و فاکس، هزینه‌های انرژی مانند برق و گاز، بدهی‌های در حال تسویه به بانک‌ها مربوط به صندوق بیمه سپرده پس‌انداز و دیرکرد آن‌ها و هزینه‌های مربوط به بهره آن‌ها.
اگر شرکت‌های تولیدکننده از طریق شرکت تجارت خارجی خود و یا یک شرکت تجارت خارجی دیگر که با آن شرکت در یک بدنه ساختاری قرار می‌گیرد، صادرات خود را انجام دهد و شرکت تجارت خارجی حقوقی را که به دست آورده به شرکت تولیدکننده انتقال دهد، می‌توانند از این حمایت‌ها بهره‌مند شوند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.