مشوق های صادراتی کشور ترکیه

0 ۴۹۹
بخش اول

کمک های دولت ترکیه برای صادرات براساس قوانین موجود این کشور و از طرف معاونت تجارت خارجی و براساس موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت و قوانین تجارت خارجی تنظیم شده است.
هدف اصلی کمک های دولت برای صادرات، پشتیبانی از فعالیت های شرکت ها در جهت صادرات و در تمام مراحل از تولید گرفته تا بازاریابی و همچنین کمک برای از میان برداشتن مشکلات در بازارهای بین المللی و کمک به ارتقاء قدرت رقابتی در این بازارها می باشد.
کمک های دولت در حوزه صادرات در حوزه های زیر صورت می پذیرد:

١- حمایت از نمایشگاه های تخصصی در داخل کشور با ماهیت بین المللی
هدف از این طرح، معرفی نمایشگاه های تخصصی داخلی در خارج از کشور و افزایش مشارکت بین المللی برای نمایشگاه های داخلی می باشد. دولت همچنین بخشی ازهزینه های مربوط به برگزاری و اجرای این نمایشگاه ها و فعالیت های مرتبط با چاپ بروشورها، نشریه ها، آگهی های رادیویی، تلویزیونی و مصاحبه های مطبوعاتی را نیز بر عهده می گیرد. دولت همچنین بخشی از هزینه های ایاب و ذهاب مدعوین خارجی نمایشگاه های بین المللی را نیز بر عهده می گیرد. دولت در راستای حمایت از برگزاری نمایشگاه ها، تامین هزینه های مربوط به سمینارها، کنفرانس ها و پانل های مرتبط با موضوع نمایشگاه که در طی نمایشگاه برگزار می شود، را نیز عهده دار می گردد.
کلیه سازمان دهندگان داخلی چنین نمایشگاه هایی می توانند از کمک های دولت بهره مند گردند. در چهارچوب این طرح حمایتی، برای فعالیت های نمایشگاهی خارج از کشور، پنجاه درصد از کل هزینه ها به عنوان یارانه به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی حاضر در نمایشگاه پرداخت می شود که البته حداکثر سقف آن مبلغ بیست و پنج هزار دلار می باشد. همچنین میزان یارانه پرداختی برای مدعوین خارجی پنجاه درصد از کل هزینه ها و حداکثر سقف آن پانزده هزار دلار می باشد. میزان یارانه های پرداختی از جانب دولت برای هزینه سمینارها، کنفرانس ها، پانل ها و همچنین مسابقاتی که طی آن ها برای شرکت کنندگان جوایزی در نظر گرفته می شود، پنجاه درصد کل هزینه ها و حداکثر سقف آن پنج هزار دلار می باشد.

٢- پرداخت یارانه حفظ و حمایت از محیط زیست
این برنامه حمایتی در راستای حفظ محیط زیست و ارتقاء کیفیت زندگی و سلامتی انسان تدوین شده است. کلیه شرکت هایی که فعالیت های تجاری، صنعتی یا کشاورزی دارند، شرکت های فعال در زمینه سرمایه گذاری خارجی، و شرکت های تجاری خارجی در زمینه های ویژه مشمول «کمک های دولت در زمینه هزینه های محیط زیست» می گردند. همچنین دولت بخشی ازهزینه های مربتط با اخذ مدارک سیستم امنیت کیفیت سری ISO٩٠٠٠، سیستم مدیریت محیط ISO١۴٠٠٠، سیستم مدیریت امنیت غذایی ISO٢٢٠٠٠، امور مستند سازی مرتبط با محصولات کشاورزی، تدوین گزارش آنالیزهای آزمایشگاهی همچنین سایر مدارک و گواهینامه های کیفیت و محیط منطبق با معیارهای بین المللی را نیز تامین می نماید.

٣- حمایت از تحقیق و توسعه
دولت، با تامین سرمایه مورد نیاز برای طرح های تحقیق و توسعه سازمان و بنگاه های صنعتی، در زمینه های مطالعاتی نیز از این شرکت ها حمایت می کند. دولت به ویژه در زمینه تولید یک محصول جدید، ارتقاء کیفیت و یا استاندارد محصولات موجود، اعمال فرایندهای مرتبط با کاهش هزینه ها و ارتقاء استانداردهای موجود، ایجاد تکنولوژی های جدید مرتبط با تولید و بهره گیری از آنها به شرکت ها، موسسات و بنگاه های اقتصادی یاری می رساند.
به طور کلی دولت در زمینه حمایت سرمایه ای از طرح های ارتقاء محصول و پشتیبانی سرمایه ای از طرح های مهم راهبردی نیز دخالت موثر می نماید. دولت به ویژه در جریان تولید محصولات جدیدی که دارای ارزش اقتصادی بالا هستند همچنین برای ارتقاء قدرت رقابت در زمینه محصولات موجود و نیل به هدف مدیریت و توسعه محصول، نیز ورود می نماید. بیشترین مدتی که از این طرح ها حمایت می شود، دو سال و حداکثر سقف سرمایه ای که به چنین طرح هایی تعلق می گیرد، یک میلیون دلار می باشد.

۴- حمایت در زمینه استخدام نیروی کار ماهر و کارآمد
این برنامه حمایتی با هدف استخدام مدیران و کارکنان ماهر و با تجربه به ویژه در زمینه امور مربوط به تجارت خارجی به اجرا در می آید. در این برنامه حمایتی، برای شرکت های داخلی، کمک های مالی در نظر گرفته شده است به گونه ای که فرایند استخدام کارکنان و مدیران رده بالا و با تجربه تسهیل گردد. این کارکنان عمدتاً فارغ التحصیلان رشته های مدیریت، اقتصاد، علوم اداری، تجارت بین المللی، حقوق، تجارت خارجی، رشته های مهندسی و یا زبان خارجی هستند. دولت اغلب هزینه استخدام حداکثر یک مدیر و دو کارمند را متقبل می گردد و بازه زمانی مربوطه نیز مشتمل بر یک سال می باشد. دولت در چارچوب این برنامه، مبلغی حدود هیجده هزار دلار برای مدیران و نه هزار دلار برای کارمندان در نظر می گیرد

۵- حمایت از مشارکت در نمایشگاه های برگزار شده در خارج از کشور
کمک های دولت در راستای حمایت از شرکت در نمایشگاه های برگزار شده در خارج از کشور در چهارچوب قوانین کشور ترکیه صورت می پذیرد. هدف این برنامه حمایتی، تامین و تسهیل مشارکت شرکت های ترک در نمایشگاههای خارجی به منظور آشنایی با بازارهای بین المللی و بازاریابی برای محصولات و خدمات تولید داخل و در نهایت افزایش صادرات است. نبایستی از نظر دور داشت که این کمک ها مختص به نمایشگاه هایی خواهد بود که قابلیت معرفی محصولات صادراتی ترکیه و بازاریابی برای آنها را داشته باشد. به طور کلی تمامی نمایشگاه هایی که در آن ها محصولات صادراتی ترکیه ارائه می گردد همچنین نمایشگاه هایی که شرکت های خارجی مرتبط با زمینه های فوق الذکر در آن مشارکت جسته اند، در این رده محسوب می گردند. البته شرکت ها به منظور اخذ حمایت های دولتی بایستی در ابتدا از طرف سازمان مدیریت صادرات این کشور مورد ارزیابی قرار گیرند. میزان حمایت دولت در فرایند سازماندهی نمایشگاه های خارجی معادل با پنجاه درصد کل هزینه های صرف شده از جانب شرکت ها می باشد. اما چنانچه شرکتی که مایل به دریافت کمک های دولتی است، خارجی باشد یا در زمینه مهندسی ژنتیک، بیوتکنولوژی، هوا و فضا، تکنولوژی مواد پیشرفته، نانو تکنولوژی، منسوجات فنی، انرژی های تجدید شونده، فناوری اطلاعات فعالیت داشته باشد، سقف حمایت های دولتی، هفتاد و پنج درصد کل هزینه ها خواهد بود.

۶- حمایت از فعالیت های مربوط به معرفی واحد و نشان تجاری در خارج از کشور
کمک های دولت برای حمایت از فعالیت های مربوط به معرفی واحد و نشان تجاری در خارج از کشور نیز در چهارچوب قوانین موضوعه این کشور صورت می پذیرد. هدف از کمک های دولتی برای حمایت از فعالیت های مربوط به معرفی واحد و نشان تجاری خارج از کشور این است که کلیه بنگاه ها و شرکت هایی که فعالیت تجاری و یا صنعتی دارند همچنین موسسات تعاونی بتوانند کمک های مالی مورد نیاز برای معرفی و ثبت نشان تجاری خود و امکان تجارت با شرکت های خارجی را بیابند. در چارچوب این برنامه حمایتی، شرکت های تجاری، صنعتی، و موسسات تعاونی می توانند بخشی از هزینه های مربوط به اجاره ساختمان، فعالیت های تبلیغاتی و فعالیت های مرتبط با ثبت نشان تجاری واحد را تامین نمایند.
در قسمت مربوط به فعالیت های تبلیغاتی در زمینه ثبت نام و نشان تجاری در خارج از کشور، هزینه های مربوط به تبلیغات نوشتاری و تصویری، جذب حامی، طراحی صفحات اینترنتی، بیلبوردها و لوح های تبلیغاتی، کاتالوگ ها، بروشورها و لوازم تبلیغاتی توسط دولت تامین می گردد. در برنامه حمایتی دولت از فعالیت های ثبت نام و نشان تجاری در خارج از کشور، همچنین هزینه های مربوط به ثبت الگو و نام در خارج از کشور، هزینه های مشاوره، هزینه های مربوط به تحقیق و بررسی در خصوص اینکه نام و نشان تجاری پیشتر به ثبت نرسیده است؛ هزینه های مربوط به وکالت و دیگر هزینه های مربوط به حفظ نشان تجاری به ثبت رسیده در خارج از کشور پرداخت می گردد. شرکت هایی که نشان تجاری خود را در داخل کشور ثبت کرده باشند، پنجاه درصد از هزینه های مربوط به ثبت و محافظت از نشان تجاری خود در خارج از کشور، را به میزان حداکثر پنجاه هزار دلار دریافت می نمایند. همچنین این کمک مالی حداکثر ۴ سال ادامه خواهد یافت.

٧- حمایت از کیفیت محصولات و خدمات ترک و تثبیت تصویر مثبت از اجناس ترک و برندسازی
در این برنامه حمایتی، هزینه های مربوط به فعالیت های مرتبط با تثبیت برند شرکت هایی که در ترکیه به فعالیت تجاری و یا صنعتی می پردازند همچنین هزینه های مربوط به فعالیت هایی با هدف معرفی واحدهای صادراتی، اتحادیه های تولیدی و واحدهای تولیدی خارج ازکشور که با هدف رقابت بر اساس قوانین بین المللی به وجود آمده است.
به طور خلاصه این حمایت ها مشتمل بر تامین بخشی از هزینه های مربوط به ثبت و محافظت از نام و نشان تجاری شرکت ها، هزینه های فعالیت های معرفی، تبلیغات و بازاریابی مشتمل بر تبلیغات تصویری و نوشتاری، نمایش، معرفی کالا در نمایشگاه، تحقیق در مورد بازار، یافتن حامی، ارائه فهرستی از کالاهای یک نشان تجاری، تبلیغ در مجلات مخصوص، هزینه های مشاوره استراتژیک، هزینه های مربوط به واحدهای افتتاح شده در خارج از کشور که جهت خدمات پس از فروش راه اندازی می شوند. به علاوه هزینه های مربوط به مشاوره درباره تحقیقات برای یافتن مکان مناسب جهت افتتاح واحد تجاری واحد خارج از کشور، همچنین هزینه های مربوط به دکوراسیون و معماری حرفه ای، هزینه های تامین اعتبار و ضمانت نشان تجاری از نظر مسائل مربوط به محیط زیست، کیفیت و سلامتی انسان ها، هزینه های مربوط به ضمانت نامه و اعتبارنامه که از موسسه یا موسسات مربوطه دریافت می گردد و نشان دهنده امنیت مالی و جانی انسان و کیفیت و سلامت محیط زیست هستند، هزینه های مربوط به ایجاد و راه اندازی سیستم کنترل کیفی و نمونه سازی، هزینه های مربوط به طراحی کالا و بسته بندی، هزینه های مدل سازی (قالب و ابعاد)، و هزینه های تدارکات و خرید و فروش، بازاریابی حرفه ای و عملیات توزیع می گردد.
پیش شرط لازم جهت استفاده از این مزایا، این است که بایستی برند تجاری مربوطه در ترکیه به ثبت رسیده باشد. میزان کمک مالی به واحدهای صادراتی، معادل هشتاد درصد از هزینه های مذکور و حداکثر کمک سالانه برابر با دویست و پنجاه هزار دلار است. همچنین میزان کمک مالی به واحدها و اتحادیه های تولیدی، پنجاه درصد از کل هزینه ها و حداکثر میزان کمک سالانه نیز معادل صدهزار دلار است. واحدهای مشمول می توانند به مدت چهارسال از این حمایت ها برخوردار شوند.

٨- ارزیابی بازار و کمک به ورود به بازار
برنامه حمایتی ارزیابی بازار و کمک به ورود به بازار در چهارچوب اصول و بر اساس قوانین موجود کشور ترکیه صورت می گیرد. هدف این برنامه حمایتی کمک به ارزیابی بازار در خارج از کشور و به طور کلی حمایت از ورود به بازارهای خارجی است.
در این برنامه حمایتی به شرکت های صنعتی و یا تجاری همچنین شرکت های نرم افزاری، برای مسافرت های مورد نیاز برای ارزیابی بازارهای خارج از کشور کمک های مالی اعطاء می شود. میزان این کمک هفتاد درصد از کل هزینه ها و حداکثر کمک مالی برای هر سفر نیز مبلغ هفت هزار و پانصد هزار دلار است.
همچنین در قالب برنامه حمایت از عضویت در سایت های تجارت الکترونیکی، نیز بخشی از هزینه های مربوط به عضویت در سایت های الکترونیکی که با مصرف کننده نهایی در ارتباط نباشد، توسط دولت تامین می گردد. میزان کمک مالی دولت در این زمینه معادل هفتاد درصد هزینه ها و حداکثر مبلغ کمک سالانه ده هزار دلار است. شرکت ها حداکثر برای پنج سایت تجارت الکترونیکی و به ازای هر سایت تجارت الکترونیکی حداکثر سه سال می توانند از حمایت های دولتی برخوردار شوند. همچنین سایت های اینترنتی که با مصرف کننده نهایی در ارتباط نباشند و خدمات و تدارکات خریدها را در تجارت بین المللی ویا بازارهای الکترونیکی پوشش دهند، به عنوان سایت تجارت الکترونیکی شناخته می گردند.

٩- حمایت از توسعه رقابت بین المللی
حمایت های دولتی جهت حمایت از توسعه رقابت بین المللی در چارچوب قوانین موضوعه دولت ترکیه صورت می پذیرد. هدف کمک های دولتی برای حمایت از توسعه رقابت بین المللی به طور خلاصه تقبل هزینه های آموزش و مشاوره موسسات مشغول در پروژه های مختلف در راستای افزایش قدرت رقابتی بین المللی شرکت های صنعتی و تجاری در ترکیه و کلیه شرکت هایی است که در حوزه نرم افزاری و فناوری اطلاعات فعالیت می کنند. کلیه شرکت هایی که فعالیت تجاری و یا صنعتی انجام می دهند، شرکت هایی که در حوزه نرم افزاری فعالیت می کنند، موسسات تعاونی، اتحادیه های صادراتی، اتاق های صنعت و بازرگانی، مناطق صنعتی، انجمن های تولیدی صنعتی، شرکت های تجارت خارجی صنعتی و اتحادیه ها و شرکتهای تعاونی و تولیدی ها نیز تحت حمایت های دولتی در راستای حمایت از توسعه رقابت بین المللی قرار می گیرد.
حمایت از برنامه های آموزشی، حمایت از برنامه های مشاوره ای یا پروژه محور، حمایت از بازاریابی خارجی و حمایت از برنامه مشاوره های موردی
محتوای آموزشی که شرکت ها در حوزه برنامه های آموزشی می توانند از کمک های دولتی بهره مند شوند، عبارتند از موضوعات مرتبط با ساختارسازمانی سازمان تجارت جهانی و اتحادیه اروپا، حل اختلافات تجارت خارجی و تحکیم مناسبات بین المللی، محاسبات مرتبط با تجارت خارجی و تامین مالی مربوطه، قیمت گذاری در تجارت خارجی، گمرک و مبادله ارز، اسناد مورد استفاده و طریقه پرداخت ها در تجارت خارجی، قرادادها، مدیریت زنجیره تامین و لجستیک، بازاریابی بین المللی و تجارت الکترونیکی، نوآوری و دسته بندی و سایر موضوعاتی که از طرف مدیرکل وزارت صادرات در نظر گرفته می شود. میزان کمک های اعطائی به شرکت ها در ارتباط با هزینه آموزش های موضوعات بالا در حدود هفتاد درصد و حداکثر میزان کمک های اعطائی در مجموع سالانه بیست هزار دلار می باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.