شتاب گیری روند توسعه کشور درنتیجه تفاهم لوزان

0 ۲۷۲
میر هادی قره سید رومیانی نماینده قره سید رومیانی؛ سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی

ایران در بیانیه مشترک لوزان چیزی را از دست نداده و دانش فنی و فناوری که با تکیه بر توانمندی دانشمندان هسته ای به دست آمده را برای خود حفظ نموده است. بی تردید نتایج بیانیه مشترک ایران و گروه 1+5 در لوزان سوییس در سه محور سیاسی، حقوقی و اقتصادی خود را بیشتر نمایان می سازد که هر یک تأثیر به سزایی در شتاب گیری توسعه ایران اسلامی دارد.
از لحاظ سیاسی همین موضوع که ایران توانست جایگاه اصلی خود را به عنوان یک کشور اسلامی با تکیه بر ارزش های متمدن و والای انسانی به منصه ظهور برساند و بقبولاند که بر مبانی آموزه های اسلام و فتوای رهبر معظم انقلاب به دنبال سلاح هسته ای نیست، به عنوان دستاوردی مهم و ارزشمند قابل ارزیابی است. در سخنان اوباما رییس جمهوری آمریکا نیز منویات رهبر معظم انقلاب و فتوای معظم له به عنوان سند بنیادین در راهبرد نظام جمهوری اسلامی مطرح شد و این یک پیروزی بزرگ در حوزه سیاسی و ارتباطات بین المللی به شمار می رود. از طرف دیگر حضور قوی ایران در جمع کشورهای 1+5 موجب شد میان رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا و آمریکا فاصله بیافتد که این نیز دستاوردی مهم برای ایران اسلامی محسوب می شود. به طور قطع نزدیکی ایران به اروپا و آمریکا موجب فرار و رنجش خاطر رژیم غاصب اسراییل شده است. همچنین این بیانیه موجی از آرامش را به روابط بین الملل ایران و دیگر کشورهای جهان به ارمغان می آورد زیرا که ایران توانست در این مذاکرات با برافراشته کردن پرچم خود به جهان اعلام کند که به دنبال صلح طلبی و پیشبرد اهداف والای انسانی در تمام حوزه های علمی و معنوی بوده و هست.

از منظر حقوقی نیز ضمن اینکه این بیانیه ما را با توجه به در اختیار گرفتن علم و دانش بنیادین هسته ای، از دسترسی به منابع اساسی باز نمی دارد،به اهداف خود ازجمله برچیده شدن ساختار تحریم ها رسیده ایم. از بین رفتن قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل نویدبخش شتاب گیری توسعه و گسترش ارتباطات جهانی ایران و بیانگر آینده ای روشن برای کشور است. علاوه بر این موارد، بیانیه مشترک ایران و گروه 1+5 مؤلفه هایی دارد که می توانند به نفع نظام مورداستفاده قرار گیرند، البته برای ارزیابی کامل آنچه به دست آورده و آنچه از دست داده ایم، نیاز به مرور زمان و مشاهده نحوه رفتار آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهیم داشت.
به لحاظ اقتصادی نیز، دسترسی ایران به منابع پولی بلوکه شده خود، تسهیل در روند فروش نفت و عادی شدن تبادلات مالی و ارزی کشور از دستاوردهای به نتیجه رسیدن مذاکرات و حذف تحریم های ظالمانه موجود خواهند بود. همچنین، دلال بازی برخی کشورها نیز که از این تحریم ها سودهای سرسام آوری به جیب می زندند، پایان خواهد یافت. مزید بر آن، با تحقق مفاد بیانیه منتشره شاهد افزایش ثبات و امنیت خواهیم بود و این موضوع نیز تأثیر بسیاری درافزایش سرمایه گذاری ونیز کاهش فرانشیز بیمه ای در حوزه بین الملل خواهد گذاشت. به طور قطع دستاوردهای مالی و اقتصادی تحقق بیانیه اخیر می تواند تأثیرات مثبتی در زندگی مردم ایران بگذارد، اما نباید غافل شویم که در راستای توسعه پایدار کشور، بایستی سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز است را با رویکرد قطع وابستگی به نفت مورد توجه قرار داده و به جد پیگیری نماییم.
بنده نیز به سهم خود و به عنوان رییس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای که تلاش شبانه روزی و سرسختی داشتند تا در چارچوب فرمایشات رهبر معظم انقلاب و با پافشاری بر مبانی ارزشمند انقلاب منافع آینده نظام را با مذاکرات حفظ نمایند، قدردانی می کنم.
این نماینده مجلس که دبیری گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه را عهده دارد است پس از دیدار با مقامات اقتصادی و سیاسی ترکیه در آنکارا که به دعوت طرف ترک به منظور گسترش روابط دو کشور صورت گرفته بود در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تأثیر مثبت توافق لوزان را چنین برمی‌شمارد: سرمایه‌گذاران برای سرمایه گذاری در کشورهای دیگر به ضریب آرامش ، بیمه و قوانین قضایی آن کشور توجه ویژه ای دارند ، اکنون با توجه به شرایط موجود و پس از توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 شور و شوق سرمایه‌گذاران ایرانی خارج از کشور و تجار خارجی برای سرمایه گذاری در ایران دوچندان شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.