سرمقاله- بنگاه های اقتصادی

0 ۳۳۳
حمیده علیزاده اشرفی
مدیراجرایی سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی

بدون شک امروزه بنگاه های اقتصادی نقش بسیار بااهمیتی را دراقتصاد کشورها ایفاء نموده وبازیگران مهمی در مسیر توسعه جوامع به شمارمی روند. البته واضح است که توسعه تنها با فعالیت و مشارکت بنگاه های اقتصادی حاصل نمی شود و نیازمند حمایت جدی نهادهای دولتی نیز می باشد. از همین رو دولت ها تلاش هایی را برای کمک به کسب و کارها درراستای ایفای بهتر نقش اقتصادی و اجتماعی شان اعمال می دارند. آنچه درسطورذیل آمده است ترجمه بخش هایی ازوب سایت رسمی دولت هلند است که باتایید این موضوع محوریت شرکت ها حتی در طراحی و اجرای دیپلماسی اقتصادی آن کشور توسعه یافته درعرصه بین الملل را نمایان می سازد.

بسیاری از کارآفرینان و محققین هلندی درخارج از مرزهای کشور کار و سرمایه گذاری می کنند و همچنین بسیاری از شرکت های خارجی در اقتصاد هلند سرمایه گذاری می نمایند. با این مفروضه که تجارت و سرمایه گذاری به رشد و ایجاد اشتغال می انجامد، دولت هلند با جدیت تمام تلاش می نماید تا فرصت ها ی کارآفرینان هلندی را دربازارهای خارجی افزایش دهد. همچنین دیپلماسی اقتصادی این کشور نیز در همکاری نزدیک با کسب و کارها طراحی می گردد و توسعه می یابد. دولت هلند تلاش دارد تا منافع کسب وکارهای کوچک و بزرگ هلندی را در اقصی نقاط دنیا از طریق دیپلماسی اقتصادی خود توسعه دهد. هلند برای دستیابی به این هدف درمحیط بین المللی، شبکه گسترده ای را در اختیار دارد که عبارتند از سفارت خانه ها، کنسول گری ها و دفاتر حمایت از کسب و کارهای هلندی. درصورتی که شرکتی هلندی درخارج از کشور با محدودیت ها و موانع تجاری برخورد نماید، دولت هلند تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا کمک و حمایت کافی برای آن بنگاه اقتصادی فراهم آورد.

اما دلیل قائل شدن چنین جایگاه رفیعی برای شرکت ها در حوزه کسب و کار و تحقیقات مربوط به این عرصه بویژه در کشورهای توسعه یافته چییست؟ از نظر نگارنده پاسخ این سوال چندان سخت وپیچیده نیست و به اختصار در ادامه مورد اشاره قرار گرفته است:

الف) مشکل بیکاری به عنوان یکی از مسائل مهم کشورها به شمار می رود و اهمیت ایجاد شغل برای همه شهروندان یکی از اولویت های اصلی هر دولتی به شمار می رود. اگر این هدف به واقعیت بپیوندد بسیاری از مشکلات دیگر اقتصادی و اجتماعی کشور ها ازجمله فقر و تبعات زیانبار آن نیز محو خواهد شد.

ب) کارکنان شرکت ها از محل حقوق دریافتی شان مالیات می پردازند. خود کسب وکارها نیز بخشی از درآمد شان را به عنوان مالیات به دولت می پردازند. همچنین دولت ها انواع دیگری از مالیات ها همچون مالیات بر ارزش افزوده نیز به دولت ها می پردازند. در نتیجه ی فعالیت بنگاه های اقتصادی منابع سرشاری از محل اخذ مالیات دراختیار حاکمیت قرار می گیرد تا بتواند در جاهایی که مورنیاز است به سرمایه گذاری بپردازد. از این منظر هر چه شرکت ها قوی تر و توانمند تر باشند دولت نیز وضعیت مالی بهتری خواهد داشت.

ج) کسب وکارها نقشی بسیار حیاتی درتامین نیازهای فزاینده جامعه بشری ایفاء می نمایند و با خلاقیت، نوآوری و تولید ارزش و ثروت پایدار موتور محرک جوامع به شمار می روند. از همین رهگذر است که ساختن و حفظ پیش شرط های رفاه نیز از کارکردهای اصلی کسب و کارها به شمار می رود.

د) میزان مشخصی از دانش، مهارت و نیز نگرشی مطلوب برای ایجاد امکان بهره مندی از سرمایه های انسانی هر کشوری ضرورت دارد. این موارد می توانند از طریق آموزش های کلاسیک و یا آموزش های غیر رسمی درمحیط کار محقق گردند. ارزش این آموزش ها برای کشور درافزایش بهره وری نیروی کار نمایان خواهد گردید. آمارها نشان دهنده این موضوع است که آموزش های غیررسمی حین کار دربنگاه های اقتصادی به افزایش بهره وری در کشورمی انجامد.

به طور خلاصه می توان گفت که هر فردی درجامعه اعم از زن و مرد، پیر و جوان، کودک یا نوجوان به طریقی و در جایگاه شاغل، مصرف کننده، سرمایه گذار و یا بازنشسته با بنگاه های اقتصادی در ارتباط است و از منافع وجود آن ها بهره مند می گردد و این موضوع کافی است تا تسهیل شرایط فعالیت آن ها درداخل و خارج از کشور در اولویت اول کشورها قرار گیرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.