مراکز اقامتی تبریز به دور از دنیای مجازی

0 ۴۰۱

اسماء بهتاش : کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی

مراکز اقامتی یکی از مهمترین عناصر نظام گردشگری است که کمیت و کیفیت آنها رابطه مستقیمی با جذب و جلب رضایت گردشگران دارد. مراکز اقامتی چه کوچک و چه بزرگ خود اجزای مختلفی را دارا می باشند که گردشگر در طول سفر و اقامت خود با این اجزا سر و کار داشته و تجربه وی در مقصد تحت تاثیر عملکرد این اجزا و مراحل مختلف قرار می گیرد. ارتباط گردشگر و مرکز اقامتی تنها محدود به حین سفر نیست؛ مهمترین مرحله ای که نگرش گردشگر نسبت به مرکز اقامتی شکل می گیرد، در همان مراحل ابتدایی رزرواسیون است.
مدیران هتل ها، هتل آپارتمان ها، مهمانپذیرها و… اغلب با تمرکز بر کیفیت مهمان نوازی ، از نمایش خدمات و امکانات خود به مشتریان غافل می شوند. یک هتل ممکن است بهترین خدمات را برای مسافران ارائه دهد اما این مسافر تا قبل از تجربه اقامت در هتل نمی تواند به صورت جامع خدمات آن را در ذهن خود تصور کند. این مشکلی است که در مراکز اقامتی کلانشهر تبریز مشهود است. شهری که در سال 2018 به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده، ممکن است با کمبود زیرساخت های اقامتی مواجه باشد اما این معدود مراکز اقامتی نیز در امر رزرواسیون بر استفاده از روش های سنتی اصرار می ورزند.
گردشگری نیز همچون سایر بخش ها برخی روش های سنتی را کنار گذاشته و الکترونیکی شده است؛ البته هدف از این کار، تسهیل در امور مربوط به خدمات گردشگری است. انسان عصر جدید بیشتر زمان خود را به وبگردی می گذراند و انتظار دارد هر آنچه می خواهد را با یک جستجوی ساده بیابد. حال چرا مراکز اقامتی شهر تبریز از این قافله اینترنتی عقب مانده اند، جای سوال دارد.
یک گردشگر در عصر حاضر که قصد سفر به تبریز دارد، می خواهد گوشی خود را به دست گرفته، هتل های تبریز را جستجو کرده و در نهایت در عرض چند دقیقه خود را به وبسایت هتل مورد نظر برساند؛ وبسایتی که کلیه اطلاعات مورد نیاز مسافر را به صورت کاملا واقعی و یکپارچه ارائه دهد. مسافر با دیدن تصاویر، اطلاعات، قیمت ها و… در صورتی که تصمیم به رزرو اتاق کند، گزینه رزرواسیون را در وبسایت جستجو می کند تا بتواند با اطمینان کامل به رزرو اتاق مورد نظر اقدام کند. این کارهای به نظر ساده ، مشکل بسیاری از گردشگران شهر تبریز است.

مراکز اقامتی تبریز به دور از دنیای مجازی

دلیل این مشکل می تواند غفلت مدیران مراکز اقامتی ، عدم آگاهی ، صرفه جویی در هزینه و… باشد که هیچ کدام از این ها قابل قبول نیست زیرا نقش و اهمیت وبسایت ها در دنیای امروز غیرقابل انکار است. چرا باید هتلی در کلانشهر تبریز یک وبسایت رسمی نداشته باشد و یا به روز نباشد. جای تعجب نیست که نسخه انگلیسی وبسایت نیز در برنامه های مراکز اقامتی جایگاهی نداشته باشد.
انتخاب شدن تبریز به عنوان پایتخت کشورهای اسلامی می تواند تلنگری برای مراکز اقامتی باشد تا این بخش از خدمات خود را بهبود بخشند. گردشگر تبریز باید از همان لحظه اول، نگرش مثبتی به مراکز اقامتی شهر داشته باشد و با همان دیدگاه مثبت عازم سفر شود.
تنها داشتن یک وبسایت کافی نیست. وبسایت یک هتل باید در عین جذابیت، مشتری را متقاعد کند که هتل شما بهترین گزینه برای اوست. رسیدن به این هدف مستلزم طی چندین گام است.
گام اول برای داشتن وبسایتی ایده آل، طراحی نسخه موبایل وبسایت است. به طور معمول اعتقاد بر این است که مسافر از طریق لپ تاپ یا کامپیوتر اقدام به رزرو می کند اما در واقعیت این طور نیست. بسیاری از مسافران هتل مورد نظر را از طریق گوشی های هوشمند خود جستجو می کنند که این امر حاکی از لزوم طراحی نسخه موبایل وبسایت هتل است. در حال حاضر به این مسئله به عنوان یک ضرورت نگاه می شود نه به عنوان یک اختیار. طبق برآوردها، حدود 25 درصد از حجم رزروها از طریق موبایل انجام می شود که این سهم برای رده سنی جوان تر تا 38 درصد نیز افزایش می یابد.
گام بعدی نشان دادن نقاط قوت و فرصت های هتل است. برای مثال اگر هتل شما در نزدیکی یکی از جاذبه های گردشگری شهر تبریز واقع شده، باید این نقطه قوت به مسافر نیز ابلاغ شود، هرچند شما هر روز از کنار آن جاذبه به طور عادی رد می شوید اما این برای یک گردشگر اهمیت بسیاری دارد. علاوه بر این، دیگر ویژگی های خاص هتل خود را نیز به نمایش بگذارید، فضای گرم و صمیمی لابی و یا صبحانه خوشمزه سرآشپز، به طور خلاصه هر آنچه که به وجود آنها افتخار می کنید. به خواسته ها و علایق میهمانان خود توجه کنید و مطابق با سلایق آنها وبسایت خود را طراحی کنید. ذکر تاریخچه ای از هتل می تواند برای برخی میهمانان جذاب باشد. بخشی از وبسایت را نیز به معرفی جاذبه ها و مکان های دیدنی شهر تبریز اختصاص داده و فاصله هتل با هرکدام از آنها و مسیر دسترسی را نیز مشخص نمایید.
برای نمایش بخش های مختلف هتل تنها کافیست تصاویر و توضیحات مربوطه را در وبسایت خود قرار داده و واکنش میهمانان خود را به چشم ببینید. گفتنی است که در وبسایت خود از بهترین تصاویر استفاده کنید زیرا تصاویر همواره قانع کننده ترین گزینه هستند.
وبسایت هتل را از تصاویر جذاب و متنوع پر کنید. وبسایت شما باید به گونه ای باشد که میهمان قبل از ورود به هتل تمام نقاط آن را در ذهن خود تصور کند. برای این کار، یک عکاس حرفه ای استخدام کرده و بقیه کار را به وی بسپارید. از دیگر اقداماتی که می تواند در وبسایت هتل قرار گیرد، محتوای صوتی و تصویری است. بهتر است مطالب و اطلاعات به زبان صوتی و تصویری تهیه شده، در وبسایت قرار گیرد و همچنین در شبکه های اجتماعی مختلف با مخاطبان در میان گذاشته شود. بخشی از وبسایت که به عنوان تور مجازی طراحی می شود، می تواند در جذب مسافران نقش مهمی ایفا کرده و آنها را به بازدید از سایت شما ترغیب کند.
به مسافران این امکان را فراهم کنید که از طریق وبسایت مستقیما اتاق مورد نظر خود را رزرو کنند. این قابلیت اعتماد مسافر را هنگام پرداخت با یک کلیک تقویت می کند. به طور کلی می توان گفت گردشگران به دنبال هتل هایی هستند که تمام مراحل رزرواسیون ساده، آسان و سریع باشد. شما چه مدیر یک هتل چند ستاره باشید و چه صاحب یک اقامتگاه کوچک در وسط جنگل، اگر مسافر امکان رزرو آنلاین از طریق وبسایت شما را نداشته باشد، به راحتی از مرکز اقامتی شما چشم پوشی  خواهد کرد. امروزه تماس تلفنی یا ارسال ایمیل برای رزرو، عملی راحت و ایده آل نیست و در برنامه ریزی های فوری با اتلاف وقت همراه است. مسیر رزرو نیز نباید بسیار طولانی باشد، طبق مطالعات صورت گرفته 13 درصد مسافران به دلیل طولانی بودن مسیر رزرواسیون از ادامه مسیر منصرف می شوند. علاوه براین، 7 درصد مسافران نیز به دلیل قوانین و محدودیت های پرداخت از ادامه روند خرید صرف نظر می کنند که این نیز باید در سیستم رزرواسیون آنلاین مورد توجه قرار گیرد. قابلیت رزرو آنلاین همچنین باعث می شود مدیران به طور کامل نرخ اتاق ها را کنترل کرده و بر زمان ورود و خروج میهمانان اشراف داشته باشند.
و اما مرحله حیاتی که باید در هر کسب و کاری مورد توجه قرار گیرد، بازخورد یا فیدبک است. فیدبک بهترین ابزار برای سنجش وضعیت عملکرد هتل است. بسیاری از افراد با وبسایت هایی مانند TripAdviser آشنا هستند. این وبسایت ها نظرات، پیشنهادات و انتقادات مسافران از هتل های مختلف را در خود جای می دهند. ممکن است تعدادی از بازدیدکنندگان این وبسایت ها، از میهمانان هتل شما باشند اما چه بهتر که این نظرات را در وبسایت خود جمع آوری نمایید. فراموش نکنید که اثبات اجتماعی یکی از تکنیک های قدرتمند بازاریابی است. گفته می شود 21 درصد میهمانان، نظرات سایر مسافران را جویا می شوند. البته با چنین امکاناتی در وبسایت خود باید روحیه انتقادپذیری خود را تقویت کنید زیرا ممکن است با برخی نظرات صادقانه نیز مواجه شوید. در چنین شرایطی پیشنهاد می شود به هر دو نظرات مثبت و منفی پاسخ داده شود؛ طبق مطالعاتی که صورت گرفته، 60 درصد گردشگران بالقوه به هتل هایی ترغیب می شوند که مدیران آن ها به نظرات و انتقادات مشتریان پاسخ می دهد.
علاوه بر موارد گفته شده، به میهمانان خود این امکان را فراهم کنید که به راحتی با شما در ارتباط باشند، چه داخل هتل و چه خارج از آن. میهمانان هتل ها همواره سوالات و نگرانی هایی دارند که به دنبال پاسخ آن ها می باشند. تنها نشستن پای تلفن و پاسخگویی به آن کافی نیست، برای جلب رضایت مشتری باید در وبسایت یک فرم تماس در دسترس باشد و در کوتاه ترین زمان ممکن به سوالات پاسخ داده شود. همچنین هر هتل باید در شبکه های اجتماعی مختلف نیز حضور فعال داشته باشد. خودتان را به یک گزینه ارتباطی محدود نکنید، این کار باعث می شود بخشی از مسافران را از دست بدهید چراکه هر میهمان به یک گزینه ارتباطی دسترسی دارد یا آن را ترجیح می دهد. لذا فراهم کردن ابزارهای ارتباطی مختلف و هدف قرار دادن تمام مسافران پیشنهاد می شود.
تنها با پیمودن مراحل فوق می توانید به آسانی و با صرف هزینه ای نه چندان زیاد میهمانان بالقوه را به میهمانان بالفعل تبدیل کرده و شاهد افزایش روزافزون آنها شوید. مدیران مراکز اقامتی با اندکی تدبیر درمی یابند که به کارگیری ابزارهای الکترونیکی و ورود به دنیای اینترنت نه تنها میهمانان بیشتری را به سوی خود جذب کرده، بلکه امور را برای مدیران نیز تسهیل خواهد کرد. وبسایت ها ارزش اطلاع رسانی بسیار بالایی دارند، بنابراین راهی مناسب برای معرفی مراکز اقامتی به شمار می آیند. امید است که در سال 2018 تمام مراکز اقامتی شهر تبریز با وبسایت رسمی خود و امکان رزرو آنلاین میزبان گردشگران و مسافران این شهر شده و برای جلب رضایت میهمانان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

مراکز اقامتی تبریز به دور از دنیای مجازی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.