خلاصه نتایج چهارمین دوره طرح به تفکیک گروه های صنعتی

0 ۲۲۵
خلاصه نتایج چهارمین دوره طرح معرفی برترین شرکت های منطقه شمالغرب
( ایران تک – IRANTAC)
به تفکیک گروه های صنعتی در حوزه های رشد و بازدهی،
استفاده هوشمندانه از دارایی ها، اثربخشی در بازارهای
بین المللی، اشتغال و کیفیت خدمات و محصولات

در این بخش ابتدا کلیات حوزه ها و شاخص های ارزیابی طرح مرور می گردد و سپس نتایج ارزیابی های صورت گرفته در قالب جداول مختلف و به تفکیک 18 گروه صنعتی ذکر شده در بخش قبلی ارائه شود. هدف از ارائه این جداول آن است که ذی نفعان مختلف طرح بتوانند با بررسی جزئیات و مقایسه وضعیت گروه های صنعتی و همچنین شرکت های مختلف با یکدیگر، تحلیل ها و نتایج مورد نظر را بدست آورند. مطالعه این جداول می تواند به مدیران و کارشناسان شرکت ها کمک کند تا بر اساس جایگاه شرکت در هر حوزه، نقاط قوت و قابل بهبود را استخراج نموده و در جهت ارتقاء جایگاه شرکت متبوع خود برای دوره های بعدی تلاش بیشتری داشته باشند. نکته قابل توجه این است که کلیه شرکت های حاضر در این طرح صرف نظر از جایگاه کسب شده، جزو برترین شرکت های منطقه شمالغرب کشور بوده که از میان حداقل 10 هزار بنگاه اقتصادی فعال، برگزیده شده و تحسین کلیه این شرکت ها از اهداف اولیه و مهم این طرح می باشد.

1) حوزه رشد و بازدهی
همان گونه که مطرح شد، از ویژگی های حوزه رشد و بازدهی در نظر گرفتن گروهی از شاخص های تاثیر گذار بر تعامل شرکت ها در فضای اقتصادی کشور می باشد. 4 شاخص تاثیر گذار بر معرفی برترین های این حوزه عبارتند از:
1- نرخ رشد فروش
2- سود آوری
3- بازده فروش
4- ارزش دارایی های شرکت
نکته قابل توجه که در اینجا بایستی مورد توجه قرار گیرد، این است که ارزیابی موفقیت یک شرکت در حوزه رشد و بازدهی، صرفاً با بررسی صورت حساب سود و زیان و مشاهده عدد مطلق قابل ملاحظه، میسر نخواهد شد و نسبت سود به ارزش دارایی ها و میزان سرمایه در کنار برخی شاخص هایی که در این حوزه بررسی گردیده اند، از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرند.

2) حوزه اثر بخشی در بازارهای بین المللی
اثر بخشی در بازار های بین المللی، یک حوزه مهم برای مدیران شرکت ها و سیاست گذاران اقتصاد و صنعت منطقه می باشد. زیرا با شناسایی شرکت های بالقوه که پتانسیل ورود به بازار های بورس و فرابورس را نیزدارند امکان توسعه روابط اقتصادی منطقه با خارج از کشور در کنارسایر مناطق کشور تسهیل خواهد شد.
در بخش های مختلف این گزارش، برترین شرکت های منطقه به تفکیک گروه های صنعتی و همچنین سهامی عام و سهامی خاص درحوزه اثر بخشی در بازارهای بین المللی به تفکیک معرفی شده است. تلاش دبیرخانه طرح این است تا با محک زدن شرکت های سهامی عام و خاص در یک گروه در این حوزه فضای رقابتی بین برترین شرکت ها را مشخص نماید تا محرکی در جهت تلاش شرکت ها در راستای توسعه صادرات منطقه باشد.
شرط ورود به این حوزه، داشتن صادرات مستمر طی سه سال گذشته می باشد. همان گونه که اشاره گردیده است در این حوزه، شاخص های زیر در محاسبه رتبه شرکت ها موثر خواهند بود:
– تنوع بازار های صادراتی در 3 سال اخیر
– میزان صادرات خالص در 3 سال اخیر
– سرانه صادرات در سال 1393 (سرانه صادرات عبارت است از میزان صادرات به ازای هر نفر)
– رشد صادرات در سال 1393 نسبت به سال 1392
همانطور که از شاخص های فوق مشخص است در این ارزیابی تلاش شده است تا علاوه بر توانایی شرکت در امر صادرات، پایا بودن صادرات شرکت و تعامل با تعداد بیشتر بازار های بین المللی نیز مد نظر قرار گیرد.

3) حوزه اشتغال
اشتغال حوزه دیگری است که بر اساس آن به معرفی برترین شرکت های منطقه آذربایجان اقدام شده است. ارزیابی ها در این حوزه بر شاخص های زیر مبتنی می باشد:
– تعداد کارکنان در سال 92 و 93
– خالص ایجاد اشتغال در سال 93
در این حوزه برترین شرکت های منطقه آذربایجان طبق تقسیم بندی صورت گرفته در دو گروه سهامی عام و سهامی خاص بر اساس شاخص های فوق مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس جایگاه کلی آن ها در حوزه اشتغال نشان داده شده است.

4) حوزه استفاده هوشمندانه از دارایی ها
در حوزه استفاده هوشمندانه از دارایی ها، وضعیت شرکت ها از نظر میزان بهره وری و استفاده بهینه از منابع انرژی، سرمایه و نیروی انسانی بررسی شده است. در این حوزه ، بهره وری کل (نسبت میزان ارزش افزوده به مجموع هزینه های شرکت) به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است که از دو پارامتر« ارزش افزوده» و «مجموع هزینه های شرکت» به دست می آید.
لازم به ذکر است که پارامتر های فوق از صورت های مالی قابل استخراج می باشند. همان گونه که بیان گردید در این بخش، شاخص بهره وری کل به عنوان نشان دهنده استفاده هوشمندانه از دارایی ها، محاسبه شده و ملاک معرفی برترین شرکت های منطقه شمالغرب قرار گرفته است.
با توجه به فرمول محاسبه بهره وری کل، شرکت ها برای افزایش بهره وری و ارتقاء جایگاه رقابتی خود سعی دارند از سرمایه و انرژی که در اختیار دارند به صورت بهینه بهره مند شوند تا با هدف افزایش میزان سود خالص خود، هزینه بهای تمام شده کالا و خدمات را کاهش داده و به دنبال آن ارزش افزوده بیشتری ایجاد کنند.

5) حوزه کیفیت خدمات و محصولات
حوزه کیفیت محصولات و خدمات یکی دیگر از حوزه هایی است که در این دوره از طرح معرفی برترین شرکت های منطقه آذربایجان با کمک ادارات کل استاندارد استان های شمالغرب کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیه شرکت های ارائه دهنده مدارک بدون تفکیک گروه صنعتی، به کمک کارشناسان اداره کل استاندارد آذربایجان شرقی ارزیابی گردیده و بر اساس نمره کسب شده در این حوزه، در جدول شماره 72 معرفی گردیده اند.

خلاصه نتایج چهارمین دوره طرح به تفکیک گروه های صنعتی

جهت مشاهده جداول مربوط به نتایج ارزیابی شرکت ها به تفکیک گروه های صنعتی ، لطفا به صفحات 26 الی 83 در نسخه ی الکترونیکی ماهنامه مراجعه نمایید
 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.