گزارش چهارمین دوره طرح معرفی برترین شرکت های آذربایجان، IRANTAC

0 ۴۳۱

در عصر کنونی و هم راستا با پیشرفت جهانی، کشور‌های در حال توسعه نیازمند شناسایی نقاط قوت و متقابلاً نقاط قابل بهبود خود می‌باشند. آمار و ارقام ارائه شده از وضعیت‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی یک کشور می‌تواند منعکس کننده فعالیت‌های پیشین و کمکی برای برنامه ریزی در راستای رسیدن به اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشد. مدیرانی که با آمار و شاخص‌های آماری آشنایی دارند، از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از داده‌های آماری راه را برای نیل به اهدافشان هموارتر می‌کنند و از این مسیر در برنامه ریزی و تصمیم گیری های خود موفق تر هستند.
سازمان‌ها و نهادهای متعدد و همچنین تشکل‌های مردم نهاد در کشور‌های مختلف همواره گزارشات متناسب با وضعیت های مختلف بخش های کشور را طی بازه‌های زمانی متناوب مانند 3 ماهه، 6 ماهه، یک ساله و … بر مبنای عملکرد به دست آمده تهیه و ارائه می‌نمایند. این گزارشات عمدتاً بر مبنای داده‌ها و اطلاعات آماری منتشر شده توسط سازمان‌های آماری و داده‌های ارائه شده توسط واحد‌های اجرایی و بخش‌های مورد نظر تهیه می شوند.
در بخش‌های صنعتی و تولیدی یک کشور چگونگی وضعیت تولید، میزان اشتغال، میزان صادرات و تأثیر آن بر اقتصاد داخلی و بین المللی یک کشور، حائز اهمیت فراوانی است. در ایران با توجه به مشخصات و ویژگی‌های آمارهای منتشره توسط بخش دولتی و به دلیل در نظر نگرفتن تمام خواسته‌های بخش خصوصی و توجه بیشتر به بخش دولتی، به نظر می رسد ارائه گزارشاتی بر مبنای وضعیت بخش خصوصی و سهم این بخش در اقتصاد کشور یک نیاز باشد که طی چند سال اخیر سازمان‌ها و نهاد های ذینفع در این راستا اقدامات مختلفی را انجام داده اند.
با توجه به اهمیت این موضوع، نمایندگی‌های سازمان مدیریت صنعتی در چهاراستان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل به عنوان یکی از مراکز مشاوره‌ای، آموزشی و تحقیقاتی مصمم گردیدند طرح معرفی برترین شرکت‌های منطقه آذربایجان را به صورت سالانه اجرا نمایند. فعالیت بالغ بر 20.000 واحد تولیدی، بازرگانی و خدماتی در منطقه آذربایجان، نشان دهنده اهمیت این منطقه در بحث فعالیت های اقتصادی است.
در چهارمین دوره دوره طرح، مقرر شده است تا 500 شرکت فعال که مبلغ فروش یا درآمد خالص آن ها در سال 1394 بیش از 40 میلیارد ریال بود، معرفی خواهند گردید.
جدول زیر، تعداد شرکت‌های حاضر در طرح ایران تک در چهار دوره برگزاری آن را به تفکیک استان های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل و زنجان نشان می دهد.
جدول مقایسه تعداد شرکت های حاضر در طرح ایران تک در چهار دوره برگزاری آن به تفکیک هر استان
توجه به میزان فروش این شرکت‌ها و میزان اشتغال مستقیم ایجاد شده توسط این شرکت‌ها، مبین این واقعیت است که مجموعه برترین شرکت های منطقه آذربایجان نقش به سزایی در اقتصاد منطقه ای و ملی ایفا می کنند و این امر لزوم حمایت بیش از پیش از این شرکت ها را نشان می دهد. در این راستا ضمن ایجاد فضای مناسب تر برای فعالیت و کارآفرینی، مشوقی برای شرکت‌های مذکور نیز هست. دبیرخانه منطقه ای طرح معرفی برترین شرکت های منطقه آذربایجان برای تحقق این مهم و با مشورت کارشناسان امر اقتصاد و سیاست گذاران در نهادهای حاکمیتی و سازمان‌های مرتبط تلاش نموده است راهکارهای تشویق شرکت‌های مذکور را طی منشوری حمایتی تدوین نماید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.