گزارشی از برگزاری نشست مشترک شوراهای برنامه ریزی استان های منطقه دو

0 ۴۰۵

لیلا حسین زاده: نشست مشترک شورای برنامه ریزی استان های منطقه دو کشور شامل آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان با حضور دکتر نوبخت معاون برنامه ریزی رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، استانداران چهار استان منطقه و اعضای شوراهای برنامه ریزی این استان ها 24 تیرماه جاری در سالن آمفی تئاتر پتروشیمی تبریز برگزار شد.
این نشست با خوش آمدگویی استاندار آذربایجان شرقی به عنوان میزبان آغاز شد و اسماعیل جبارزاده با اعلام اینکه این جلسه از جمله آرزوی ما استانداران استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان بود، افزود: با توجه به شرایط خاصی که در منطقه آذربایجان وجود دارد بسیاری از مسائل مختلف فقط به صورت منطقه ای قابل حل است؛ بنابراین این تدبیر آقای نوبخت راهگشای خیلی از بخش های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خواهد بود و امیدواریم با هم افزایی این استان ها موجبات پیشرفت منطقه را فراهم کنیم.
پس از این خوش آمدگویی دکتر محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سخنرانی آغازین خود را ارائه کرد و به تشریح اهداف، عملکرد و اقدامات دولت تدبیر و امید در سه سال گذشته پرداخت و گفت: اقداماتی که از سه سال گذشته توسط دولت تدبیر و امید صورت گرفت یک حرکت از وضعیت موجود به وضعیت امروز در راستای نیل به وضعیت مطلوب بود.
نوبخت با بیان اینکه ما راه خود را هر چند کند طی کردیم اما اجازه ندادیم بیشتر از این حلقه تحریم فشرده شود، گفت: ما روند را عوض کردیم و از سه سال گذشته که اجلاس سازمان ملل برگزار شد شرایطی فراهم شد که احقاق حق خود را از طریق مذاکره بدست بیاورم.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی ما به منفی 6.8 درصد رسیده بود و تورم به بیش از 40 درصد رسیده بود، افزود: عده ای تردید داشتند که دولت قدرت و ظرفیت مذاکره را برای تعدیل شرایط سخت به کاهنده و بهبود متغیرهای کلان اقتصادی داشته باشد و با وجود همه کم لطفی ها توافق برجام صورت گرفت و از دی ماه سال 94 اجرای برجام شروع شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه امروز به جای شرایط ریاضتی اقتصاد مقاومتی را در کشور داریم، افزود: ما رشد اقتصاد منفی را به مثبت و تورم لجام گسیخته بالای 40 درصدی را به زیر 10 درصد کاهش دادیم؛ باید برای حرکت به سمت جلو و بر اساس راهبردهای سیاست های اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی و برای دستیابی به اهداف سند چشم انداز تلاش کنیم. وی با بیان اینکه امسال بودجه هایی که سال گذشته ندادیم، تخصیص خواهیم داد، افزود: باید تا نیمه امسال بیش از نیمی از اعتبارات تملک دارایی استان های منطقه را تخصیص دهیم تا بتوانیم بین 130 تا 150 هزار فرصت شغلی بیشتر از گذشته ایجاد کنیم.

گزارشی از برگزاری نشست مشترک شوراهای برنامه ریزی استان های منطقه دو

بخش دوم نشست به ارائه نظرات، برنامه ها و اقدامات استان ها توسط استانداران در خصوص اقتصاد مقاومتی اختصاص داشت که استاندار آذربایجان غربی به عنوان اولین سخنران این بخش خواستار به وجود آمدن توازن منطقه ای در برنامه ششم توسعه شد و گفت: در کارگروه رفع موانع تولید در استان آذربایجان غربی با بانک ها دچار چالش هستیم.
قربانعلی سعادت در ادامه بابیان اینکه استان آذربایجان غربی فرصت های تأمین زیرساخت ها و سرمایه گذاری را ازدست داده و از خیلی از استان های دیگر مخصوصاً استان های هم جوار عقب مانده است، اضافه کرد: با توجه به این مسأله درخواست داشتیم که توازن منطقه ای در برنامه ششم توسعه به وجود بیاید که البته در این برنامه برجسته شده و در این راستا امید داریم طی برنامه های سالانه ای که در مجلس تصویب می شود نیز توازن منطقه ای را تحت تأثیر قرار ندهند.
وی همچنین بر لزوم هماهنگی بین بخشی در اجرای برش های استانی برنامه های ابلاغی تاکید و در نهایت به تشریح عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی استان آذربایجان غربی پرداخت.
استاندار اردبیل هم با طرح این مسئله که بانک ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی با تولید کنندگان همکاری های لازم را نمی کنند، توضیح داد: در جریان مراجعه بخش های خصوصی به بانک ها برای دریافت تسهیلات، گفته می شود که باید حداقل باید 20 درصد سپرده در گردش در طول سه ساله در بانک ها داشته باشند، این در حالی است که اگر واحدهای تولید و صنعتی سپرده در گردش داشتند که دیگر نیاز به استفاده از تسهیلات جدید نداشتند دوما بنگاه هایی وجود دارند که به کل در حال رکود هستند و متوقف شده اند.
مجید خدابخش خاطرنشان کرد: بانک های خصوصی که منابع قابل توجهی از سرمایه های بخش خصوصی و افراد را در اختیار دارند با این شیوه عملاً به دستور اقتصاد مقاومتی عمل نمی کنند البته در بانک های دولتی همراهی انجام می شود.
عصفوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان زنجان هم که به نیابت از استاندار این استان سخن می گفت، از عدم ارائه برش های استانی برنامه های ستاد اقتصاد مقاومتی توسط برخی از دستگاه های ملی ابراز گله مندی کرد و توضیح داد: بخش ساختمان راه و شهرسازی هنوز برش های استانی خود را ارائه نداده؛ خود وزارت علوم هیچ توجهی به ستادهای استانی در این زمینه نداشته؛ وزارت ارتباطات هم همین طور؛ حتی در بعضی از معاونت ها مثل معاونت فناوری ریاست جمهوری هیچ گونه مصوبه ای برای برش استانی ارائه نشده و این یکی از مشکلات است.
این مدیر استانی هم به عدم همکاری مناسب سیستم بانکی برای ارائه تسهیلات لازم به واحدهای مشکل دار اشاره کرد.
اما استاندار آذربایجان شرقی هم به تشریح آنچه که در استان در جهت تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی صورت گرفته بود پرداخت و خاطرنشان ساخت: دولت یازدهم هم باید گذشته را اصلاح کند و هم باید بر روی خرابه های گذشته بنای نوینی بنا نهد که کار سختی است ولی به صورت شبانه روزی در این جهت حرکت می کنیم.
اسماعیل جبارزاده با بیان اینکه سال گذشته 50 درصد اعتبارات عمرانی تا شهریور ماه تخصیص یافته و اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور در سال 94 و 95 به صورت 100 درصد پرداخت می شود افزود: در جهت برآورده شدن انتظار رشد هشت درصدی در طول برنامه ششم تمام تلاش خود را به کار می بندیم. وی با اشاره به مولفه های اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت یازدهم نرخ بیکاری در استان 12.8 درصد بود اما در پایان سال 94 به 7.3 درصد کاهش یافت که نشان از همت مسئولان اجرایی و مشارکت همه جانبه بخش خصوصی دارد.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه رشد هشت درصدی با اعتبارات دولتی امکان پذیر نیست و ما باید از منابع بخش خصوصی و سرمایه گذاری های خارجی بهره بریم؛ از کارشکنی کارشناسان وزارتخانه ها در جهت عملیاتی شدن پروژه های مصوب سفر رئیس جمهور به استان مثل آزادراه مرند-تبریز-بازرگان و احداث نیروگاه دو هزار مگاواتی با سرمایه گذاری خارجی به شدت انتقاد کرد. بخش بعدی این نشست به ارائه گزارش مطالعات آمایش، برنامه ششم توسعه، اقتصاد مقاومتی و واگذاری طرح های عمرانی استان ها اختصاص داشت که به عهده روسای سازمان های برنامه و بودجه این چهار استان نهاده شده بود. ارائه گزارش اقدامات و نتایج در خصوص رونق تولید، صادرات و اقتصاد مقاومتی استان های منطقه دو نیز در دستور کار این نشست یک روزه قرار داشت که به ترتیب توسط روسای منتخب سازمان های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان های منطقه دو صورت گرفت.
لازم به ذکر است اسکندری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، مهری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و رحمتی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان به عنوان روسای سازمان های منتخب در این زمینه به ارائه گزارشات مقتضی پرداختند. در این نشست روسای اتاق های بازرگانی چهار استان نیز به ارائه گزارش اقدامات و نتایج برونگرایی و توسعه صادرات غیرنفتی استان های متبوع خود پرداختند.
آخرین بخش سخنرانی مدیران استانی به ارائه گزارش اقدامات و نتایج واگذاری طرح های عمرانی راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، آب و فاضلاب و بهداشت و درمان اختصاص داشت که به ترتیب توسط اخلاقی، مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی، خلیلی، مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی، اکبری مدیرکل آبفای آذربایجان غربی و محمدحسین صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان مدیران کل منتخب انجام پذیرفت. پس از صحبت های مدیران استانی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سخنرانی پایانی خود و جمع بندی نشست، به چالش های مطرح شده توسط سخنرانان پرداخت و از سرمایه گذاری 40 هزار میلیارد تومانی اعتبارات عمرانی کشور و تخصیص 100 درصدی اعتبارات مصوب دو سال گذشته استان ها خبر داد و گفت: برای اینکه بتوانیم به تمام تعهدات خود عمل کنیم به توزیع حدود 12 هزار و 400 میلیارد تومان نیاز داریم..محمدباقر نوبخت همچنین به ساماندهی حدود هفت هزار و 500 طرح نیمه تمام صنعتی بخش خصوصی از طریق ارائه تسهیلات و حل مشکلات بانکی با استفاده از تبصره های 35 و 36 جهت ارائه تسهیلات مورد نیاز واحدهای مشکل دار توسط بانک ها اشاره کرد.ناگفته نماند در این نشست از برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی استان آذربایجان شرقی با عنوان «سند تدبیر توسعه استان آذربایجان شرقی» نیز رونمایی بعمل آمد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.