گفت وگوی اختصاصی کارایی با فرزاد ستاری اردبیلی، مدیر سازمان مدیریت صنعتی نمایندگی اردبیل

0 ۸۷۲
گفت‌و‌گوی اختصاصی کارایی با فرزاد ستاری اردبیلی، مدیر سازمان مدیریت صنعتی نمایندگی اردبیل

کارایی :نظر حضرتعالی در مورد طرح Iran TAC چیست؟
ستاری :طرح ایران تک، یکی از طرح‌هایی است که می‌تواند خلاءء موجود در بین صنایع مختلف را پوشش دهد. این خلاءء عدم آشنایی و معرفی تولیدات و توانمندی‌های واحدهای مختلف است. این خلاء به حدی است که بارها در صنایع مختلف، به دلیل نبود شناخت کافی از توانایی ها و یا تولیدات دیگر صورت گرفته است. این طرح در واقع به شکل چتر جامعی است که از سویی نقش آشنایی واحدهای نهایی در زنجیره های تامین با تولید های پایین دستی زنجیره را ایفا می نماید و از سویی دیگر، به واحدهای پایین دستی، شناختی از نیازها و پتانسیل های موجود در صنایع بالادستی ارائه می دهد. این امر می‌تواند همافزایی مناسبی برای توسعه آتی در هر منطقه فراهم نماید.

کارایی :روند تکاملی طرح از سال شروع این طرح تا به امروز را چگونه ارزیابی می‌فرمایید؟
ستاری :روند تکاملی طرح، رشد بسیار مناسبی را نشان می دهد. خصوصاً در استان آذربایجان شرقی، این طرح توجه صاحبان صنایع بسیاری را جلب کرده و مورد نظر آنها بوده است. در این سال‌ها، روند اجرایی طرح، کیفیت برگزاری، تنوع معیارها و نیز دامنه رقابت بین واحدها افزایش یافته و شرکت‌های دولتی دیگر تنها پیشگام این طرح نیستند و حتی شرکت‌های کوچکتری که توانمندی های بالایی نشان داده اند، مطرح گردیده اند.

کارایی :دلایل موفقیت یا عدم موفقیت این طرح در استان شما کدام موارد بوده است (اگر موفقیت هایی برای طرح قائل هستید، دلایل آن تبیین بفرمایید و اگر اجرای طرح را در این سال ها متضمن شکست می انگارید، نیز دلایل مربوطه را تشریح فرمایید)
ستاری :دلایل متعددی می تواند وجود داشته باشد اما دلایلی که عمدتاٌ به صور شفاهی از صاحبان صنایع اخذ شده است، به چند مورد محدود می گردد. از جمله برخی واحدها به دلایلی که ریشه در جو حاکم بر جامعه دارد، تمایلی به مطرح شدن ندارند. دلیل دیگر عدم شناخت کافی از طرح می باشد. خصوصاً در سال‌های اولیه اجرای طرح که معیارهای انتخاب واحدهای نمونه محدود و خاص بودند، صاحبان صنایع در استان اردبیل، از ابتدا رتبه خویش را در مقایسه با صنایع بزرگ (مانند پتروشیمی) قابل قیاس ندانسته و می دانستند که شرکت آنها قابل طرح نخواهد بود. اما در کنار این موارد، به نظر بنده، نبود شبکه ارتباطی متحد (مانند باشگاه تولید کنندگان ….) موجب شده است تا کارفرمایان، به دلیل عدم شناخته شدن در جمع سایر کارفرمایان، تمایلی به شرکت نداشته باشند و معدود شرکت کنندگان نیز با اعزام نماینده، در طرح مشارکت نمایند. یکی از راهکارهای مناسب برای رفع این نقیصه می تواند تشکیل گروه‌های دوستانه، مانند تقویت بنیان‌های خانه مدیران در هر استان، در بین فعالان کسب و کار باشد. خصوصاً در رده های بالای سازمانی بایستی شرکت در طرح با حس دوستانه و مشارکت فکری همراه باشد نه با جو رقابت بین واحدها.

کارایی :پیش بینی حضرتعالی از روند آتی اجرای این طرح چیست؟
ستاری :به نظر بنده با توجه به اینکه هر محصولی دارای چرخه عمر می باشد و هر چقدر نوآوری ها و خلاقیت‌ها با این چرخه متناسب باشند، این عمر طولانی تر خواهد بود. طرح ایران تک، تاکنون با نوآوری های مناسبی مانند تغییر در معیارهای انتخاب، نام برند و .. به پیش رفته است و شاید اگر بتواند انجمن‌های دوستی بین شرکت‌ها ایجاد نماید، هر کدام از این انجمن‌ها به صورت بالقوه توانایی راه اندازی یک ایران تک نوین را داشته باشند به نحوی که در هر گروه، رقابت به مسایل دقیق‌تر و فنی‌تر هم می تواند سوق یابد.

کارایی :مزایای عینی و ملموس اجرای این طرح به نظر شما کدام موارد هستند؟
ستاری:بزرگترین مزیت این طرح، علی رغم تاکید بر بعد تبلیغاتی و معرفی شرکت ها و نیز ترغیب دیگران به اهمیت دهی به شاخص های مهم مدیریتی و اقتصادی، توانایی شناخت بازارهای بالقوه و توانایی های کشف نشده می‌باشد که می‌تواند برای مدیران توانمند و زیرک، فرصتی برای توسعه بیشتر کسب و کارهایشان گردد
.
کارایی : پیش بینی حضرتعالی از روند آتی اجرای این طرح کدام موارد هستند؟
ستاری :در آینده به احتمال زیاد،به دلیل گرایش هرچه بیشتر واحد‌های کسب‌و‌کار به سمت خلاقیت و نوآوری، این طرح در آینده با معیارهای بیشتری مبتنی بر خلاقیت همراه خواهد بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.