گفتگو با مدیرعامل شرکت بیمه رازی ( سرپرستی شمالغرب )

0 ۵۵۸
اطلاع رسانی در خصوص چند و چون طرح برترین شرکت های منطقه شمالغرب بایستی بیشتر و گسترد ه تر باشد
صابر قدس، مدیرعامل شرکت بیمه رازی منطقه شمال غرب از سال 76 وارد صنعت بیمه شده و از سال 86 در شرکت بیمه رازی فعالیت می کند. گفت و گوی زیر به وضعیت کلی صنعت بیمه در ایران و همچنین طرح ایران تک از منظر این مدیرعامل می پردازد:

کارایی :به عنوان پرسش اول بفرمائید بیمه رازی از چه زمانی و با چه رویکردی آغاز به فعالیت کرده است؟
قدس : بیمه رازی جزو اولین شرکت های خصوصی است که از سال 82 تاسیس شده و سهام داران آن کاملاً متعلق به بخش خصوصی و با رویکرد خصوصی فعالیت می کنند. وظیفه اصلی این بیمه ارائه خدمات به بیمه گذاران بویژه در بحث خسارت است و مواردی مثل بیمه های عمر، حوادث کارکنان و مسئولیت کارفرمایان را تحت پوشش قرار می دهد.
کارایی : معمولاً شرکت های بیمه و حتی بانک ها برای ایجاد انگیزه در کارکنان و جلب مشتری شعاری را برای خود انتخاب می کنند؛ آیا بیمه رازی هم شعاری برای خود انتخاب کرده است؟
قدس : شعاری که بیمه رازی خود را به آن پایبند می داند «پرداخت در عرض 24 ساعت» است که این شعار را چه مدیران کلان مجموعه و چه مدیران استانی و منطقه ای وجهه همت خود قرار داده اند. ما هم به عنوان مدیریت منطقه شمال غرب بیمه رازی به این شعار پایبند هستیم و به صورت نامحسوس شعبات را بررسی و کنترل می کنیم که این شعار حتماً اجرایی و نهادینه شود چرا که معتقدیم اگر رضایت خسارت دیدگان از خدماتی که ارائه میشود، حاصل شود، موجب جلب مشتریان و مراجعه کنندگان بیشتر می گردد که خود نوعی از استراتژی بازاریابی است.
کارایی : عملکرد بیمه رازی را در طول مدتی که مدیریت آن را به عهده داشتید چطور ارزیابی می کنید؟
قدس : بنده مدیر منطقه شمال غرب هستم و بیمه رازی در چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان زیر نظر این مجموعه فعالیت می کند. از زمانی که مسئولیت بیمه رازی در شمال غرب را به عهده داشتم رشد ما در زمینه فروش بیمه نسبت به سال های گذشته همواره بهبود یافته است. صنعت بیمه کشور در سال گذشته و در اوج تحریم ها حدود 10 درصد رشد داشته که این عدد در منطقه ما حدود 30 درصد بوده است. تاکید ما بیشتر بر روی خرده فروشی است و میخواهیم بیمه رازی هم در سبد مصرف خدمات خانوار جایی برای خود داشته باشد.
کارایی : در مجموع وضعیت صنعت بیمه در کشور را چطور می بینید؟
قدس : ضریب نفوذ بیمه در ایران 1.8 و متوسط این عدد در دنیا حدود 7.8 است که نشان می دهد ما در صنعت بیمه جای کار بسیاری داریم که از عهده خود بیمه ها به تنهایی خارج است. فرهنگ سازیِ ضرورت توجه به بیمه در جامعه امری حیاتی است که باید کاملاً جدی گرفته شود. در سال های گذشته زلزله مهیب آذربایجان و حوادثی مثل آتش سوزی بازار تبریز را شاهد بودیم که همه این اتفاقات لزوم توجه به امر بیمه را به مردم و مسئولان گوشزد می کند.
کارایی : کمی هم در مورد طرح معرفی 500 شرکت برتر منطقه شمالغرب بگویید؛ نظر کلی شما در مورد این طرح چیست؟
قدس : این طرح انگیزه خوبی برای شرکت ها ایجاد می کند. ما همیشه می گوییم آذربایجان سر ایران و تبریز شهر اولین ها است. در منطقه ما، در زمینه صنعت و خدمات شرکت های موفقی فعالیت می کنند. اجرای طرح هایی مثل طرح ایران تک سازمان مدیریت صنعتی موجب می شود این شرکت های موفق مطرح شوند و خودی نشان دهند که این موجب رونق فعالیت آنها و در مجموع رونق اقتصادی منطقه می شود و این اقدامات سازمان مدیریت صنعتی در استان ما می تواند به سایر مناطق کشور هم تسری یابد.
کارایی : به نظر شما شاخص ترین طرح ایران تک کدامند؟
قدس : اجرای چنین طرحی موجب می شود صاحبان صنایع و شرکت ها دقت بیشتری به نقاط قوت و ضعف خود داشته باشند و بر این اساس برای سال های آینده برنامه ریزی مناسب تری داشته باشند. استان ما دروازه ورود کشور به اروپا محسوب می شود و با توجه به اینکه در دوره پساتحریم هستیم شناسایی این نقاط قوت و ضعف می تواند شرکت ها را برای رقابت با شرکت های اروپایی آماده کند.
کارایی : با توجه به اینکه روای این طرح با استناد به شاخص ها و آمار های مالی صورت می گیرد، فکر می کنید این طرح بتواند در شفاف سازی فضای کسب و کار موثر باشد؟
قدس : بله؛ قطعاً این نوع نگرش سازمان مدیریت صنعتی می تواند در حسابرسی دقیق و شفاف واحدها تاثیر مثبت و مستقیمی داشته باشد. به نظر میرسد سازمان مدیریت صنعتی با چشم اندازهایی که دارد، در جهت دانش افزایی مدیران صنعتی استان اقدامات مطلوبی انجام داده و می دهد که در آینده می توانیم ثمرات آن را ببینیم.
کارایی : در مورد معایب طرح هم صحبت کنید؛ چه انتقاداتی را به این طرح وارد می دانید؟
قدس : یکی از نقدهایی که میتواند وارد باشد این است که همه شرکت ها اطلاع چندانی از این طرح نمی یابند و در نتیجه حضور ندارند بدین ترتیب که به نظر میرسد اطلاع رسانی در خصوص طرح با موانع و چالش هایی رو بروست و همچنین احساس می شود، رقابت در این عرصه کمی ناهمگن است؛ اگرچه در مجموع مزایای طرح را خیلی بیشتر از معایب آن می بینم.
کارایی : یعنی فکر می کنید ضعف اطلاع رسانی موجب شده همه شرکت ها حضور نیابند؟
قدس : احساس میکنم اطلاع رسانی طرح آنطور که باید صورت نمی گیرد تا همه شرکت ها از مزایای چنین طرحی اطلاع و حضور یابند. بنده از برخی از شرکت ها در خصوص برگزاری چنین طرحی به صورت منطقه ای مواردی پرسیدم اما متاسفانه همگی ابراز بی اطلاعی می‎کردند.
کارایی : تجربه خود شما در ارتباط با این طرح چه بود؟
قدس: بنده با سازمان مدیریت صنعتی ارتباط مستمری دارم و در بحث هایی مثل آموزش های بلندمدت و کوتاه مدت کارکنان همواره از خدمات این سازمان بهره برده ایم و از طریق همین ارتباطات با موضوع طرح رتبه بندی نیز آشنایی یافتم اما به نظر میرسد از طریق تبلیغات و رسانه ها اطلاع رسانی نشده است.
کارایی : با این اوصاف چه پیشنهاداتی برای رفع ضعف اطلاع رسانی دارید؟
قدس : اطلاع رسانی در منطقه باید بیش تر و گسترده تر از این باشد. به نظر من سازمان مدیریت صنعتی میتواند واسطه ای بین مردم و بخش صنعت باشد و مردم از طریق همین سازمان از وضعیت شرکت ها و خدماتی که ارائه می دهند آگاهی یابند تا بدین وسیله اطمینان خاطر بیشتری داشته باشند. این امر منافعی برای عموم جامعه هم در پی دارد به عنوان مثال، ممکن است در نهایت به کاهش فساد بیانجامد و از زد و بندهای غیرقانونی بویژه در زمینه مناقصه ها جلوگیری نماید. زد و بندهایی که هم در تضاد با منافع شرکت ها بنگاه های اقتصادی است و هم در تضاد با منافع عمومی جامعه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.