گفتگو با مدیرعامل شرکت قوطی ممتاز

0 ۱,۱۴۳
طرح های رتبه بندی همانند آزمون عمل میکنند و آزمون باعث ایجاد رقابت می شود
«این صنعت یک امتیاز دارد و آن این است که ما بر حسب نیاز بازار و اینکه بازار از ما چه می خواهد می توانیم تنوع ایجاد کنیم و دستگاه های مورد استفاده ما نیز طوری است که انعطاف لازم برای این امر را دارد که زمانی که ما یک تقاضای جدید دریافت کردیم جواب منفی ندهیم و بتوانیم با تعویض قالب و یا ایجاد یک سری تغییرات، تولید مذکور را انجام دهیم و مشتری را دست خالی برنگردانیم. چنین رویه ای مستلزم این است که تولید ما، دستگاه ما، نیروی ما، مسئول فنی، مدیریت و حتی کارگر ما به روز باشد و یادگیری مداوم وجود داشته باشد»
اینها بخش هایی از صحبت های هاله جعفرزاده، مدیرعامل شرکت قوطی ممتاز در گفت و گو با کارایی بود. ادامه این گفت و گو در زیر می آید:

کارایی :شرکت شما برای اولین بار در طرح ایران تک حضور یافته است، فکر میکنید اساساً مزایای چنین طرح هایی چیست و آیا شخصاً به این قبیل طرح های ارزیابی بر اساس شاخص های مختلف اعتقاد دارید؟ فکر می‎کنید چنین طرح هایی مزیتی برای فضای صنعت استان دارد یا خیر؟
جعفرزاده : من خودم همیشه معتقد هستم که هیچ نوع پیشرفتی بدون امتحان ممکن نیست یعنی همیشه باید یک نوع رقابتی در بازار باشد تا یک کارخانه بتواند پیشرفت کند حتی در بحث توسعه صنایع که گاهی اوقات شکایت می‎کنند که دست زیاد است و ما نمیتوانیم فعالیت کنیم باید بگویم که اینها اشتباه است چون اگر تعداد تولید کنندگان در زمینه فعالیت ماهم زیاد باشد باعث می شود که طرح های رتبه بندی همانند آزمون عمل کنند و آزمون باعث ایجاد رقابت میشود و افرادی که واقعاً این هدف را دارند که پیشرفت کنند خواهان این می شوند که حتماً رتبه بندی بشوند و ببینند که چه کسانی اول شدند تا رقبای خود را خوب بشناسند. وقتی اسم یک کارخانه یا بنگاه به عنوان رتبه برتر مطرح میشود، توجه و نظر را نسبت به کار خود، دستگاه ها، تولیداتش، ارتباطاتش با کارخانه ها جلب میکند و این باعث میشود که ماهم شروع به فعالیت های بیشتر کنیم و جنسی را تولید کنیم که با جنس آن از لحاظ کیفیت و تولید برابری کند و این رقابت باعث میشود که بهترین جنس وارد خط تولید شود و به بازار عرضه گردد.
کارایی : یعنی شما فکر می کنید از ویژگی های اساسی چنین طرح هایی پررنگ کردن رقابت و خروج از انحصار است؟
جعفرزاده : در اقتصاد بین الملل دلیل اینکه بعضی برندها در بازار جهانی مطرح هستند و دلیل این مطرح بودن رقابت هایی است که بین این چند برند وجود دارد مثلاً در حوزه پوشاک چند برند هستند که با هم در رقابتند و هیچکدام برتر از دیگری نیست و ممکن است یک برند به یک تیم ملی پوشاک تولید میکند و برند دیگری هم برای تیم ملی دیگری این کار را انجام می دهد ولی هیچ کدام نسبت به دیگری دارای امتیاز نیستند چون کاملاً دوش به دوش جلو می‎روند. در ایران برای اینکه ما بتوانیم اعتماد همه را جلب کنیم و سرمایه گذاری خارجی را هم جذب کنیم می توانیم در این مورد با ایجاد رقابت هم اعتماد داخلی و هم اعتماد خارجی را جلب کنیم.
کارایی : مولفه های اقتصادی برای صنعتی که شما در آن فعال هستید، چگونه است و وضعیت بازار برای شما چیست؟ اساساً تامین کنندگان و مشتریان عمده شما چه کسانی هستند؟
جعفرزاده : ببینید محصول ما قوطی و حلبی در انواع سایزهای آن است. حداکثر حجم قوطی 5 کیلوگرم است و بالاتر از 5 کیلو حلبی محسوب میشود همچنین انواع قوطی های کنسروی این صنعت یک امتیاز دارد و آن این است که ما بر حسب نیاز بازار و اینکه بازار از ما چه می خواهد میتوانیم تنوع ایجاد کنیم و دستگاه های مورد استفاده ما نیز طوری است که انعطاف لازم برای این امر را دارد که زمانی که ما یک تقاضای جدید دریافت کردیم جواب منفی ندهیم و بتوانیم با تعویض قالب و یا ایجاد یک سری تغییرات، تولید مذکور را انجام دهیم و مشتری را دست خالی برنگردانیم. چنین رویه ای مستلزم این است که تولید ما، دستگاه ما، نیروی ما، مسئول فنی، مدیریت و حتی کارگر ما به روز باشد و یادگیری مداوم وجود داشته باشد. طوری نباشد که تکنسین و کارگر ما در صورت تعویض دستگاه نتواند کار کند. مواد اولیه ما اوایل از خارج از کشور وارد میشد، ولی خوشبختانه امروز ورقه ایی که فولاد مبارکه اصفهان به ما تحویل میدهد از لحاظ ابعادی و کیفیت فوق العاده عالی هستند. ما ثبت نام می کنیم و آنها هم مواد اولیه را میفرستند. ما هم بر حسب نیاز بازار، ابعادی که نیاز داریم را سفارش میدهیم و از لحاظ تامین مواد اولیه مشکلی نداریم البته بایستی تاکید کنم که رکود وجود دارد، ولی در عین حال باید به این مساله نیز اشاره کرد که در هر دوره ای یک تعداد تولیدکنندگانی وجود دارند که با رکود مواجه هستند. تولیدکنندگان قوی هیچوقت با رکود مواجه نمی شوند. ولی تولیدکنندگانی که در مسیر خود به نوعی لغزش داشته اند از جمله به دلیل اینکه نتوانستند مواد اولیه خود را تامین کنند و هزینه ها بالا میرود و از این تغییرات قیمت متضرر میشود و ضربه می بیند و دچار رکود و ورشکستگی می شوند.
کارایی : اما چنانچه رکود را به معنای کم شدن مشتریان صنعت در نظر بگیریم، این کم شدن به نوعی شما را هم متضرر میکند.
جعفرزاده : بله ولی تا جایی که بتوانیم باهم پیشرفت کنیم، پیشرفت می کنیم. درجایی رکود ایجاد میشود که یک نفر نمیتواند اختلاف هزینه ای که بین دو تولیدی و یا دو کارخانه ایجاد میشود را تامین کند. وزارت صنایع یک سری وام هایی تعریف کرده بود و اقدام هم کرده بودند و تعرفه ها را به طوری در نظر گرفته بودند که به جای اینکه ده نفر بتواند از آن استفاده کند، پنجاه نفر از آن استفاده کنند و این یک امتیاز خوب است. ببینید در بحث تولید فقط تولید نیست که اهمیت بالایی دارد، چون یک دستگاه خریدن و تولید کردن مساله پیچیده ای نیست و یک تکنسین متخصص میتواند آن دستگاه را کنترل کند. مهم ورود و خروج هزینه هاست و مباحث مدیریتی اهمیت ویژه ای دارند. وامی که تعلق پیدا میکند فقط یک قدم مثبت در راستای تحقق این اهداف است که ممکن است دست برخی صنعتگران را بگیرد و آنها را بالا بکشد. البته این هم برای ما خوب است و هم برای صنعتگران ضعیف و هم برای صنعتگران خیلی قوی.
کارایی : به عنوان یک زن تجربه خود را از حضور در راس مدیریت یک واحد تولیدی برای ما تبیین بفرمایید. خاطره خوبی در ارتباط با کار در بخش صنعت به یاد دارید؟ به طوری که هم اکنون نیز برای شما خاطره انگیز باشد.
جعفرزاده : آشنایی من با این کارخانه و آمدنم به اینجا به عنوان مدیر برای من ابتدا تجربه استرس آوری بود و من همواره فکر می کردم به عنوان یک خانم نخواهم توانست یک محیط مردانه را اداره کنم ولی خوشبختانه ترکیب تیم تولیدی به گونه ای بود که من را حمایت کردند و به من قدرت دادند و با کمک آنها یک حالت نهفته ای از من شکوفا شد. در عین حالی که مجبورم زمان زیادی را برای ادامه تحصیل و تدریس در دانشگاه اختصاص دهم، همواره درست در لحظه آخر از کارخانه خارج می شوم و دلم نمی آید اینجا را ترک کنم. آنقدر به کارم و محیط کارم علاقه پیدا کرده ام؛ و الان می بینم که یک خانم چقدر می تواند در جامعه نفوذ داشته باشد. از وقتی که به این کارخانه آمدم، اینجا را همانند یک خانواده برای خودم انگاشته ام.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.