گفتگو با مدیرعامل شرکت میراب پروفیل

0 ۱,۷۶۶
دولت صاحبان صنایع را به چشم مشتری نبیند
«در عصر کنونی رقابت در بازارهای منطقه ای، ملی و جهانی، وجود نظام ارزیابی را اجتناب ناپذیر کرده است؛ به گونه ای که فقدان نظام ارزیابی به عنوان یکی از علائم بیماری صنعت کشور تلقی می شود….»
این عصاره سخنان که محمد حمیدیه، مدیرعامل شرکت میراب پروفیل است؛ برای اینکه با این چهره فعال صنعتی استان آذربایجان شرقی بیشتر آشنا شویم و نظر او را در مورد طرح ایران تک جویا شویم گفت و گوی صمیمانه ای با وی ترتیب دادیم که خواندنش خالی از لطف نخواهد بود:

کارایی :نظر شما در مورد الزامات برگزاری طرح معرفی برترین شرکت های منطقه ( ایران تک ) و طرح های مشابه چیست؟
حمیدیه : در عصر کنونی رقابت در بازارهای منطقه ای، ملی و جهانی، وجود نظام ارزیابی را اجتناب ناپذیر کرده است به گونه ای که فقدان نظام ارزیابی به عنوان یکی از علائم بیماری صنعت کشور تلقی می شود. ارزیابی از دو دیدگاه کاملا جداگانه نتایج متفاوت خواهد داشت. طرح ارزیابی برترین شرکت های منطقه از نوع ارزیابی شخص ثالث بوده و می تواند فرصت ها و تهدید های موجود در کسب و کار را برای صنایع مختلف آشکار سازد. عدم وجود چنین ارزیابی به معنای عدم برقراری ارتباط با محیط درون و برون سازمان است. مطالعات نشان میدهد که فقدان نظام کسب بازخورد، امکان انجام اصلاحات لازم برای رشد و توسعه فعالیت های سازمان را غیرممکن می سازد و سرانجام این پدیده مرگ سازمانی است.
کارایی : تا چه اندازه با معیارهای ارزیابی این طرح آشنایی داشتید؟
حمیدیه : رشد و بازدهی واحد های صنعتی، اثربخشی در بازارهای بین المللی، اشتغال زائی، کیفیت محصولات ارائه شده و کمیت عرضه کالاها جزء فاکتورهای اساسی در ارزیابی شرکت های منطقه می باشد و همچنین ارزیابی بر اساس مدارک و مستندات ارائه شده شرکت ها که به تایید حسابرسان و کارشناسان رسیده اند، انجام می پذیرد.
کارایی : به عنوان یکی از فعالین بخش خصوصی آیا از نحوه عملکرد دولت، بانک ها و حتی بیمه ها نسبت به حمایت از واحد های تولیدی و صنعتی رضایت دارید؟
حمیدیه : واحدهای صنعتی فعال در فضای کسب و کار انتظار دارند کلیه سازمان های متبوع به نوعی بر اساس وظایفی که دارند حامی و پشتیبان واقعی فعالیت های صنعتی باشند و با کمک های مادی و معنوی خود صنایع استانی و ملی را در جهت رشد و پیشرفت هرچه سریع تر یاری رسانند. به عنوان مثال بانک ها می توانند در تامین مواد اولیه و سایر منابع مالی و بیمه ها در اعتماد بخشی معاملات ملی و بین المللی نقش مهمی داشته باشند؛ در هر صورت انتظار داریم دولت، بانک و بیمه، صنایع و صاحبان صنایع را به چشم مشتری عادی که باید از آنها کسب درآمد کنند، نبینند؛ بلکه باید دیدگاهی فراتر داشته باشند. البته در عمل نه با شعار.
کارایی : از مشکلاتی که فراروی فعالیت بهتر و موثرتر صنعت پروفیل و در و پنجره وجود دارد بگویید؟
حمیدیه : به جز رکود موجود در بازار ساخت و ساز عمده ترین موانع پیش روی این صنعت کمیاب بودن و نبود مواد اولیه به اندازه تقاضا است که باعث شده کلیه صنایع مربوط به پی. وی. سی با ظرفیت کمتر از 50درصد کار کنند. دومین عامل مهم که رقابت در بازار را سخت کرده، ورود بی رویه محصولات خارجی غیراستاندارد به بازار است که در این ارتباط باید همانطور که محصولات ایرانی مورد ممیزی و نظارت دقیق قرارمی گیرد، در مورد محصولات وارداتی نیز ممیزی اجباری و اجرا شود.
کارایی : فکرمی کنید برگزاری طرح برترین شرکت های منطقه آذربایجان و طرح های مشابه چطورمی تواند باری از روی دوش فعالان صنعت و تولید منطقه بردارد؟
حمیدیه : برگزاری طرح برترین شرکت های منطقه زمانی می تواند پاسخگوی نیازها و رافع مشکلات واحدهای صنعتی باشد که پانل های تخصصی مرتبط با مشکلات صنایع مختلف استان را نیز برگزار کرده و سیستم مشکلات حال حاضر شرکت ها را مطرح و در رابطه با ارائه راه حلهای مورد نیاز اقدام نماید. همچنین لازم است منتخبین از امتیازات نسبی نسبت به بقیه برخوردار باشند که این امر خود مشوقی برای استقبال بیشتر از این طرح از طرف شرکت ها خواهد بود.
کارایی : پیشنهادات شما در راستای هرچه بهتر برگزاری طرح معرفی برترین شرکت های منطقه آذربایجان چیست؟
حمیدیه : به نظر اینجانب لازم است عوامل موفقیت شرکت های برتر به نوعی ارائه شود تا شرکت های دیگر منطقه بتوانند راه های موفقیت آن ها را پیش گرفته و روز به روز شاهد افزایش روز افزون شرکت های مهم در سطح استانی، ملی و بین المللی باشیم و همچنین بهتر است شرکت های خصوصی را از جمع واحدهای مورد ارزیابی جدا کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.