گفتگو با مدیرعامل شرکت همارا سیستم

0 ۱,۴۳۷
اجرای نامناسب قوانین و مقررات تبعاتی بدتر از رکود به جای می گذارد
رضا جلیل زاده خیابانی، مدیرعامل شرکت هماراسیستم تبریز معتقد است: به رغم مفید بودن نظارت حاکمیت بر فعالیت شرکت ها، بعضاً این نظارت ها همانند زنجیر و قفلی در پای شرکت، امکان تحرک بیشتر، توسعه و رقابت را سلب میکند… گفت وگوی ما با این فعال عرصه فناوری در زیر می آید:

کارایی :به عنوان پرسش اول به طور اجمالی شرکت هماراسیستم را معرفی فرمایید و در مورد زمینه های فعالیت شرکت بگویید.
جلیل زاده خیابانی : همارا سیستم از سال 1370 شروع به فعالیت کرد و در سال 1374 در حوزه شبکه، فناوری اطلاعات، پیاده سازی شبکه های مبتنی بر IT و ICT در تبریز به ثبت رسید و از همان ابتدا با راه اندازی بسیاری از شبکه های گسترده، جامع و زیرساختی برای سازمان های مهم دولتی و خصوصی به موفقیت های چشمگیری دست یافتیم. در ادامه توسعه فعالیت های همارا سیستم و گشایش فضای جدید کسب و کار در کشور و درک جایگاه پدیده ای به نام «اینترنت» در زندگی روزمره اقدام به راه اندازی بزرگترین واحد ارائه خدمات اینترنت (ICP/ISP) شمال غرب در سال 1380 نمودیم. در سال 1384 و همزمان با افزایش نیاز کاربران به اینترنت پرسرعت (ADSL) سرمایه گذاری زیادی در بخش توسعه شبکه ADSL در شهرهای استان صورت گرفت؛ به طوری که هم اکنون با خرید سهام شرکت لایرز از سازمان تنظیم مقررات بیش از 70 هزار مشترک در 170 مرکز مخابراتی در استان های آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و کرمانشاه از خدمات و سرویس های متنوع هماراسیستم استفاده میکنند.
کارایی : چه اهدافی برای توسعه فعالیت های شرکت در سال 95 در نظر گرفته اید؟
جلیل زاده خیابانی : از سال 95 در کنار توسعه شبکه ADSL، راه اندازی سایت های ارائه سرویس های بی سیم در تبریز جزو اهداف شرکت میباشد.
کارایی : طرح ایران تک را چطور میبینید؟ فکر می کنید این طرح میتواند به اهداف مورد انتظار دست یابد؟
جلیل زاده خیابانی : سازمان مدیریت صنعتی از سازمان های خوشنام و معتبر منطقه است و به لحاظ شناخت مطلوبی که از شرکت های فعال در منطقه و رعایت صداقت در امر ارزیابی موسسات و همچنین استفاده از شاخص ها و استاندارد های قابل استناد دارد، به نظر می رسد طرح معرفی 500 شرکت برتر این سازمان نیز همچون سنوات قبل موفق باشد.
کارایی : به نظر شما این طرح و طرح های مشابه برای توفیق با چه چالش هایی روبرو هستند؟
جلیل زاده خیابانی : اصولا شرکت های فعال و پیشرو علاقه مند به شرکت در طرح های رتبه بندی جهت ارزیابی عملکرد خود هستند اما به دلیل شفاف نبودن گزارشات مالی خود و نداشتن اعتماد به سازمان های ارزیابی کننده نتیجه قابل قبول و مطلوبی حاصل نمی شود و مخاطبان و مصرف کنندگان نیز اعتنایی به جایگاه و اهمیت رتبه آن شرکت ندارند.
کارایی : به نظر شما آیا دولت توانسته است به وظیفه حمایتی و نظارتی خود از واحدهای فعال مثل شرکت هماراسیستم به خوبی عمل کند؟
جلیل زاده خیابانی : احتیاج مستمر تمام اقشار جامعه و تعدد مشترکین تحت پوشش شرکت ها، از لحاظ مدیریتی در تمام زمینه ها از جمله مهندسی و تکنولوژی به روز، خدمات پشتیبانی فنی و مراکز تماس 24 ساعته، امور فروش و نمایندگان وسیع آن، خدمات امور مشترکین و … فعالیت شبانه روزی و آنلاینی را طلب می کند که نظارت چند بعدی دولت، وزارتخانه ها و نهاد های متعدد را به همراه داشته است. ذاتا در کنار مفید بودن نظارت بعضا این نظارت ها همانند زنجیر و قفلی در پای شرکت ها امکان تحرک بیشتر، توسعه و رقابت را سلب میکند.
کارایی : با این اوصاف چه انتظاراتی از دولت، بانک ها و بیمه ها دارید؟
جلیل زاده خیابانی : بی شک نقش کلیدی دولت در تمامی کسب و کارها خصوصا فعالیت های فناوری اطلاعات و اینترنت که در اکثر کشورهای غیرپیشرفته جهان کلا نقش و نظارت حاکمیتی در عقبه خود دارد، به عنوان ریل گذار و ایجادکننده زیرساخت و توسعه بستر ارتباطی فیبر نوری در شهرها از اهمیت خاصی برخوردار است. در این عرصه اهمیت جلب اعتماد بخش خصوصی برای سرمایه گذاری بر کسی پوشیده نیست. از طرف دیگر وضع و اصلاح قوانین و مقررات، مصوبات تعرفه و تدوین اصول حاکم بر فعالیتهای رقابتی و حاکمیتی سازمان تنظیم مقررات به عنوان رگولاتور ایران بیشترین نقش را در ترسیم چارچوب کسب و کار فضای اینترنت شرکت های خصوصی دارد.
برخلاف بخش صنعت و تولید در فعالیت های اقتصادی مبتنی بر اینترنت نیاز به بانک ها، بیمه ها و سازمان های نظیر آن حیاتی نبوده ولی از نقش مکمل این سازمان ها نمیتوان چشم پوشی کرد. برای مثال نقش بانکها نه از نظر ارائه تسهیلات بلکه از نظر خدمات آنلاین بانکداری برای سهولت در امر فروش خدمات به صورت غیرحضوری برای مشترکین این شرکت ها حیاتی است.
کارایی : اکثر فعالین اقتصادی از رکود به عنوان یکی از عمده ترین چالش های پیشرو، کسب وکارها یاد میکنند، آیا این مساله گریبان شرکت های فعال در زمینه IT را نیز گرفته است؟
جلیل زاده خیابانی : به هر حال رکود در تمامی بخش های اقتصادی جامعه کم و بیش اثرات نامطلوبی از خود به جا خواهد گذاشت اما ماهیت فعالیت های اینترنتی که خروجی شرکت های فعال نوعی خدمات رسانی ارزنده به همه اقشار جامعه می باشد، نقش اساسی در توسعه عدالت اجتماعی، اشتغال زایی، آموزش و اطلاع رسانی داشته و به عنوان بستری جهت تسهیل در اقتصاد سایر کسب و کارها به شمار میرود که میتواند به خودی خود تورم زا باشد.
در بحث رکود حاکم بر کشور، رگولاتور در سه سال گذشته همزمان با افزایش شبکه های اجتماعی و مصرف کاربران اقدام به کاهش تعرفه های اینترنت و صدور مجوزهای جشنواره فروش کرده است که گاهی برای خروج از رکود و فروش بیشتر بوده و شرکت های فعال حوزه با سرمایه گذاری بیشتر و توسعه شبکه دسترسی خود، کاهش حاشیه سود خود را تا اندازه ای جبران کرده اند.
کارایی : عمده ترین موانع و پیچ و خم های موجود بر سر راه شما کدام موارد میباشند؟
جلیل زاده خیابانی: کسب و کار اینترنتی به لحاظ فضای خاص خود همیشه نظارت شدید حاکمیتی و امنیتی را در جوامع مختلف به همراه داشته و نقش دولت ها در راهبری اینترنت و فضای مجازی به عنوان پیشران توسعه جوامع نقش محوری و زیربنایی بوده است؛ در صورتی که قوانین و مقررات در مرحله اجرا باعث پیچیدگی و دشواری شود، مانند زنجیری عمل خواهد کرد که به مراتب بدتر از رکود مانع دستیابی به توسعه پایدار خواهد شد.
کارایی : فکر می کنید برگزاری طرح ایران تک و طرح های مشابه میتواند گامی در راه مرتفع نمودن این چالش ها باشد؟
جلیل زاده خیابانی : این طرح و طرح های مشابه به شرط اینکه از کیفیت ارزیابی و برگزاری مطلوبی برخوردار باشند، باعث افزایش توان سازمانی برای مواجهه با تحولات اقتصادی و اجتماعی شده و اعتماد به نفس کارکنان و مدیران شرکت ها را در تعالی سازمانی به همراه خواهد داشت. آنچه مسلم است در مسیر تعالی و حرکت رو به رشد شرکت ها خصوصا شرکت های حوزه اینترنت که از کارشناسان و متخصصان جوان و بعضا کم تجربه بهره می گیرند و همواره به توسعه پایدار بر اساس تکنولوژی سرآمد و خدمات با ارزش افزوده بیشتر می اندیشند، شرکت کردن در این نوع طرح ها و دریافت رتبه های مطلوب میتواند تغییرات مثبت و سازنده ای را در همه ابعاد سازمانی ایجاد کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.