گفتگو با مدیرعامل شرکت درب معتقد

0 ۱,۰۳۹
تولید محصول مطابق با استاندارهای جهانی، وظیفه ملی
کارخانه درب معتقد در سال 1351 با هدف تولید انبوه درب های پیش ساخته در استان آذربایجان شرقی در زمینی به مساحت 5000 متر مربع و 3500 متر سالن سرپوشیده در شهرستان تبریز راه اندازی و افتتاح گردید. این کارخانه از ابتدا، برنامه های خود را مبتنی بر ایجاد کارخانه ای کاملاً تخصصی و حرفه ای قرار داده است. تاکنون با ایجاد زیرساخت منحصر به فرد مبتنی بر تکنولوژی روز، ارائه خدمات نموده است. در حال حاضر شرکت درب معتقد با بیش از 40 نمایندگی در سراسر کشور، علاوه بر تامین نیاز داخلی، صادرات به کشورهای عراق و آذربایجان را نیز در دستور کار دارد. درب معتقد یکی از برترین شرکت های حاضر در طرح ایران تک می باشد و به همین جهت گفتگویی با مدیر عامل محترم این شرکت انجام شده است که در ادامه ماحصل این گفتگو ارائه می گردد.

کارایی :فکر می کنید مهم ترین هدفی که برای طرح ایران تک میتوان متصور شد چیست؟
معتقد : مهم ترین حسنی که برگزاری چنین رتبه بندی هایی دارد، ایجاد رقابت سالم میان شرکت هاست. بدیهی است وقتی شرکتی متوجه میشود که در مقایسه با شرکت دیگری، با نیروی بیشتر و هزینه ی بیشتر، تولید و سود کمتری دارد، تلاش خواهد کرد بهره وری را در مجموعه ی تولیدی خود افزایش دهد، چرا که می داند مطابق با تجربه ی شرکت رقیب، چنین کاری ممکن است. یکی دیگر از اهدافی که این طرح می تواند به آن توجه داشته باشد حضور هرچه بیشتر شرکت های فعال و موفق در هر گروه صنعتی باشد، چرا که این افزایش تعداد باعث خواهد شد نتایج ارزیابی های این طرح جامعیت بیشتری داشته باشد.
کارایی : در مورد صنعت خودتان با چه مشکلاتی مواجه هستید؟
معتقد : یک مشکل عمومی برای ما هم مثل تمامی تولید کنندگان در استان وجود دارد و آن ناهماهنگی میان ارگان هاست. در میان این ناهماهنگی ها، این صنایع هستند که با مشکلاتی که از همه طرف آنها را احاطه کرده است باید بسوزند و بسازند. البته ارگان ها و همینطور مسئولانی هم هستند که تلاش میکنند به تولید و تولید کننده کمک کنند، اما این تلاش ها هم به دلیل ناهماهنگی میان ارگان ها به جایی نمی رسند. باید همه به این نتیجه برسیم که مسافر یک کشتی هستیم.
کارایی : آیا شرکت درب معتقد به سایر کشورها صادرات نیز انجام میدهد؟
معتقد : شرکت ما به دو کشور عراق و جمهوری آذربایجان صادرات دارد. افتتاح نمایندگی در این دو کشور را نیز در سال جاری در برنامه داریم. خیلی مهم است که بتوانیم خدمات پس از فروش را هم در این کشورها به درستی راه اندازی کنیم. این که با عجله بخواهیم نمایندگی ای در شهری یا کشوری راه اندازی کنیم ما را به هدف نخواهد رساند، بلکه لازم است به فکر خدمات پس از فروش هم باشیم.
کارایی :مواد اولیه ی این صنعت در حال حاضر از کجا وارد میشود؟ راه حل عملی و اجرائی تامین این مواد را در حال حاضر در چه میدانید؟
معتقد : مواد اولیه ی درب های ما معمولا از ترکیه و رویه ی آن نیز به واسطه ی ترکیه از آلمان وارد میشود. کشور ترکیه، هم از تکنولوژی ساخت این مواد برخوردار است و هم به واسطه ی اداره ی درست جنگل ها از مواد اولیه برای تولید نیز برخوردار است. در حال حاضر دو راه برای واردات مواد اولیه وجود دارد. یکی مسیر جنوب و خلیج فارس است که به دلیل تحریم ها مشکلات فراوانی در آن مسیر به وجود آمده است. دیگر راه ممکن هم مسیر ترکیه است. بیشتر کالاها از طریق همین راه دوم وارد کشور میشوند. حتی کالاهای چینی هم بیشتر از همین طریق وارد میشوند که این امر باعث افزایش قیمت و طول مدت زمان تحویل کالاها میشود.
کارایی : در صورتی که تحریم ها رفع شود شرایط چگونه خواهد بود؟
معتقد : اگر امروز تحریم ها برداشته شود، ما هم مانند بسیاری از شرکت ها در حد خودمان جلوی خروج مقدار زیادی ارز را از کشور می گیریم. امروز قیمت MDF خام برای هر مترمکعب 300 یورو است. رویه ای که روی این MDF چسبانده می شود، ممکن است از جنس PVC یا روکش چوب باشد. این روکش نیز معمولا آلمانی، اتریش یا اسپانیائی است. در ترکیه رویه ی MDF وارد شده و چسبانده می شود و MDF روکش شده برای ما به قیمت 1100 یورو ارسال می شود. این 1100 یور با گمرکی که در مرز بر آن افزوده می شود به حدود 1500 یورو در مترمکعب می رسد. در نهایت پس از احتساب هزینه های ساخت و نصب، محصول تمام شده با قیمت 2000 یورو در ساختمان نصب می شود. حالا فرض کنید تحریم ها برداشته شود. همان MDF را از ترکیه به قیمت 300 یورو در مترمکعب وارد می کنیم، و تکنولوژی را هم می توانیم از اروپا وارد کنیم و رویه را هم از همان آلمان، اتریش یا اسپانیا بدون واسطه وارد می کنیم و روی MDF خام نصب می کنیم. نهایت قیمت تا قبل از مرحله ی ساخت به جای 1500 یورو 400 تا 450 یورو خواهد بود. به این ترتیب محصول نهایی نیز با قیمت 900 تا 950 یورو در مترمکعب به دست مصرف کننده خواهد رسید. به این ترتیب تقریبا نیمی از ارزی که از کشور ما خارج می شود در کشور می ماند. با افت قیمت، طبیعی است که صادرات هم رونق بیشتری می گیرد، و در ضمن، رسیدگی کارفرما به کارگر نیز بهتر شده و مسائل کارگری نیز کمتر ایجاد می شود.
کارایی : تعامل شما با ادارات دولتی چطور است؟
معتقد : معمولا این مسایل برای همه یکسان است. فکر می کنم که دیدگاه همه ی تولیدکنندگان نسبت به این امور تقریبا نزدیک به هم است. ما با بحث مالیات هیچ مشکلی نداریم و با این مساله موافق هستیم. مالیات برای مردم کشورمان و خدمات رسانی به خود ما و شهر و استان مان هزینه می شود و این امری است که مورد تایید صد در صد ماست. فقط به عنوان شهروندانی که مالیات می پردازیم، انتظار داریم که خدمات ارائه شده به مردم نیز متناسب با مالیات پرداخت شده باشد. در مورد بحث بیمه، نرخ ها حقیقتاً برای کارفرما بسیار کمر شکن است. اخیراً حتی برای بن کارگری نیز بخشنامه ی بیمه ابلاغ شده است. یعنی برای پرداخت 110000 تومان بن کارگری، کارفرما باید نزدیک 35000 تومان بیمه پرداخت کند. این در حالی است که وقتی به خدمات ارائه شده توسط تامین اجتماعی یا دیگر شرکت های بیمه گر مراجعه می کنید ملاحظه می کنید که اصلاً راضی کننده نیست.
کارایی : وضعیت شرکت درب معتقد در رقابت با رقبا در بازار داخلی چگونه است؟
معتقد : در مقایسه با رقبای تولید کننده ی داخلی حرف اول را کیفیت می زند که مشکلی در این زمینه نداریم. اما در مورد رقبای خارجی باید بگویم که اصلا امکان رقابت نداریم. در این زمینه مشکل واردات بی رویه بسیار قابل توجه است. وارد کننده ای که اصلا درد سر تولید را به جان نخریده است با ترفندهای گوناگون هزینه ی واردات، از جمله مبلغی را که باید برای گمرک بپردازد، را دور می زند و محصول خارجی را با فاصله ی بسیار کم از قیمت محصول داخلی به بازار عرضه می کند و تولید کننده ی داخلی که ممکن است به دلیل تحریم و مسائل دیگر نتوانسته باشد از تکنولوژی روز بهره مند شود، با این که محصولی تقریبا همسطح محصول خارجی به بازار عرضه می کند، نمی تواند محصولش را به فروش برساند. یکی از بزرگترین اشکالاتی هم که این مساله را برای وارد کنندگان تسهیل می کند استفاده از کارت های بازرگانی صادر شده ی با دقت پائین است. سیستم اداری هم آنقدر ناکارامد است که این نوع کارت ها تا یکی دو سال تمدید می شوند و در نهایت دولت می ماند و مالیات پرداخت نشده ی افرادی که اصلا نه دخالتی در واردات داشته اند و نه اصلا چیزی برای تامین قروض مالیاتیشان دارند. در واقع وارد کننده سود کلان را به جیب می زند و زیان قابل توجه را تولیدکننده ی داخلی متحمل می شود.البته راه حل این ماجرا هم خیلی ساده است. اگر پرداخت حقوق گمرکی و مالیات را همزمان با واردات انجام دهیم دیگر چنین مشکلاتی به وجود نخواهد آمد.
کارایی : با تمام این مشکلات شما چه مواردی انگیزه اصلی شما از فعالیت در حوزه صنعت کشور را تشکیل می دهد؟
معتقد : واقعیت این است که سودی که در عرصه ی تولید وجود دارد بسیار پائین تر از سود دیگر عرصه هاست، اما علاقه مانع از ترک فضای تولید می شود. ما تمام تلاشمان را می کنیم که بتوانیم ضمن تامین سود حداقلی و سرپا ماندن، هم محصولاتی با کیفیت مناسب تولید و عرضه کنیم و هم تا جایی که در توان مان هست تا حدی از مشکلات اشتغال کشور بکاهیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.