گفتگو با مدیرعامل شرکت بنیاد بتن آذرآبادگان

0 ۱,۴۳۲
عرصه فعالیت برای تولید کنندگان زیر زمینی مناسب تر از سایرین است
خداویردی خدایاری، مدیرعامل شرکت بنیاد بتن آذرآبادگان، مهندس عمران و دارای 28 سال سابقه خدمت در این شرکت است و از حدود 6 سال پیش مدیریت عامل این مجموعه را به عهده دارد. گفت‎و‎گویی با این مدیر اقتصادی ترتیب داده‎ایم که در زیر می‎آید:

کارایی :به عنوان پرسش اول بفرمایید شرکت شما در چه تاریخی و با چه هدفی تاسیس شد و در حال حاضر در چه وضعیتی قرار دارد؟
خدایاری : پیرو صدور فرمان تاریخی حضرت امام (ره) در 21 فروردین ماه سال 1358 مبنی بر افتتاح حساب 100 در تمام شعب بانک ملی و تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت کمک به خانه سازی برای محرومان جامعه، یکی از رسالت‎های بنیاد مسکن از بدو شروع فعالیت تولید و عرضه مصالح ساختمانی با کیفیت بالا در حد استانداردهای جهانی بوده است که این رسالت مهم با تشکیل سازمان بنیاد بتن ایران به این سازمان واگذار گردید؛ این سازمان در حال حاضر با بیش از 150 کارگاه در سطح کشور فعالیت می کند.
شرکت بنیاد بتن آذرآبادگان ( با نام تجاری بنیاد بتن ) نیز که فعالیت خود را از سال 1358 همزمان با تاسیس حساب 100 شروع کرد در حال حاضر یکی از 10 شرکت منطقه ای زیر مجموعه شرکت بنیاد بتن ایران میباشد؛ حوزه فعالیت این شرکت شامل استان های آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان است و بزرگترین تولید کننده مصالح ساختمانی از قبیل بتن آماده، تیرچه و بلوک، خرپای ماشینی، قطعات پیش ساخته بتنی، سنگ مصنوعی و … به شمار می رود.
با توجه به اینکه یکی دیگر از وظایف محوله به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بازسازی مناطق آسیب دیده از سوانح طبیعی است، این شرکت در کنار بنیاد مسکن وظیفه تامین مصالح مورد نیاز بازسازی مناطق آسیب دیده را نیز به عهده داشته و رسالت خود را در زلزله سال 1391 آذربایجان شرقی (ورزقان – اهر و هریس) به نحو احسن انجام داد.
بنیاد بتن آذرآبادگان در حال حاضر با داشتن 6 کارگاه فعال با بهره گیری از تجارب کارشناسان خود در حوزه فعالیت شرکت در زمینه تحقیق و توسعه، تولید و توزیع مصالح ساختمانی با کیفیت عالی، آزمایشگاه مجهز کنترل کیفیت و ناوگان حمل و توزیع مصالح به عنوان یک سازمان موثر در سطح منطقه ای فعالیت می کند.
کارایی : لطفاً عمده مشکلات و چالش های پیش روی صنعتی که در آن فعالیت می نمایید را تبیین بفرمایید.
خدایاری : تعهد تولید و عرضه محصولات مصالح ساختمانی با کیفیت مطلوب در فضای کسب و کار رسالت سنگینی است. در این اوضاع نابسامان که سازوکار نظارتی متعادل و متناسب برای ارزیابی فعالیت های اقتصادی فعالان صنعت در استان وجود ندارد، همواره عرصه فعالیت برای سود جویان و تولید کنندگان زیر زمینی مناسب‎تر از سایرین است. در این آشفته بازار محیط رقابتی متساوی و متعادلی برای تولید کنندگان وجود ندارد؛ کسانی که به طور شفاف در این صنعت فعالیت می کنند، همواره تحت فشار و متحمل ضرر و زیان های متعدد از دستگاه حاکمیتی و سازمان های نظارتی قرار دارند و باید پاسخگوی فعالیت صادقانه خود باشند؛ در حالی که سودجویان، فارغ از هر گونه تعهد و مسئولیت در قبال مصرف کنندگان، ذینفعان، سازمان های حاکمیتی و نظارتی جولان داده و فاصله ها روز به روز بیشتر می شود.
کارایی : با این اوصاف دولت و در مجموع حاکمیت به چه ترتیبی می‎تواند عرصه را برای فعالیت بهتر شما فراخ تر کند؟
خدایاری : رعایت عدالت اقتصادی از طرف دستگاه های حاکمیتی و نظارتی نسبت به فعالان اقتصادی منطقه انگیزه رشد، توسعه، نشاط و بالندگی اقتصادی را فراهم می کند. در حال حاضر با توجه به تحولات فرامنطقه‎ای و وضعیت رکود اقتصادی حاکم بر کشور، تعامل تنگاتنگ دستگاه های حاکمیتی با بنگاه ها و فعالان اقتصادی امری ضروری است و این رسالت دولت و دولتمردان منطقه ای است که با انعطاف عمل به همیاری تولید کنندگان پرداخته و از حذف شدن آنها از زنجیره فعالیت منطقه ای جلوگیری کنند؛ بنگاه های مالی نیز باید هم‎راستا با بنگاه های اقتصادی به ارائه حمایت های مکمل خود پرداخته و هم‎یاری و همزیستی سالم را ایجاد نمایند.
کارایی : آیا برگزاری طرح معرفی برترین شرکت های منطقه شمالغرب و طرح های مشابه می تواند در بهبود فعالیت های شما موثر باشد؟
خدایاری : به‎طور قطع ارزیابی و اطلاع رسانی از حدود و ثغور فعالان اقتصادی، تبلور فعالیت و عملکرد آنها در منطقه بوده و آگاهی و شناساندن بنگاه های اقتصادی با رسالت های مختلف در تسهیل فعالیت منطقه ای موثر خواهد بود. اجرای منطقی این طرح می تواند منجر به اطلاع رسانی و معرفی فعالان اقتصادی متعهد، همیاری ذینفعان و استفاده بهینه از منابع استانی و شفافیت اطلاعاتی برای استفاده کنندگان منطقه ای شود.
کارایی : اگر بخواهید از طرح ایران تک انتقاد کنید چه می گویید؟
خدایاری : در این طرح ارزیابی سازمان ها و شرکت ها بر اساس شاخص های متعدد صورت گرفته و شرکت ها به صورت کلی طبقه بندی شده اند. به نظر من بهتر است واحدها و صنایع بر اساس زمینه فعالیت، معیارهای تخصصی و شاخص های کمی و کیفی صنعت مورد نظر ارزیابی شوند؛ همچنین انتظار می‎رود، علاوه بر اطلاعات شرکت ها، تحقیقات میدانی نیز در ارزیابی شرکت ها لحاظ شود.
کارایی : پیشنهادات شما در راستای هرچه بهتر برگزار شدن طرح معرفی برترین شرکت های منطقه آذربایجان چیست؟
خدایاری : همانطور که اشاره کردم تفکیک و طبقه بندی جامعه آماری بر اساس حوزه تخصصی هر صنعت و ارزیابی میدانی از نظرات دستگاه های حاکمیتی، نظارتی و خصوصاً مصرف کنندگان تخصصی و نهائی هر صنعت می تواند اطلاعات کارآمد تری از شرکت کنندگان ارائه نماید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.