گفتگو با مدیرعامل شرکت آذربام عایق کار

1 ۴,۳۰۰

تنها انتظار ما از دولت این است که بر سر راه تولید سنگ اندازی نکند

«آذربام عایق کار ، یک شرکت کاملاً خصوصی است و از معدود تولیدکنندگانی به شمار میرود که تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی دریافت نکرده است. ما در روز اول شروع به کار کارخانه فقط هفت نفر پرسنل داشتیم ولی امروز بیش از 150 نفر پرسنل اینجا مشغول به کار هستند و اگر بسیاری از امور کارخانه مثل بسیاری از شرکت ها به شکل دستی انجام می گرفت قطعا حدود سه هزار نفر پرسنل داشتیم ولی با توجه به اینکه کلیه دستگاه ها و ماشین آلات به طور اتوماتیک کار می کنند به همین تعداد پرسنل اکتفا کرده ایم.»
اینها بخشهایی از صحبت های سعید فتاح زاده، مدیرعامل شرکت آذربام عایق در گفت و گو با کارایی بود. ادامه این گفت و گو در زیر می آید:

کارایی :به عنوان پرسش اول بفرمایید شرکت آذربام عایق در چه تاریخی شروع به فعالیت کرده و میزان تولید شرکت چقدر است؟
فتاح زاده :ما این کارخانه را در سال 1370 تاسیس کردیم و در سال 1377 به بهره برداری رساندیم. در ابتدا این مجموعه تنها دارای یک خط تولید عایق رطوبتی و یک واحد تولید قیرهای صنعتی بود. در سری اول بنا داشتیم در سال 12 میلیون متر عایق رطوبتی و 40 هزار تن قیر صنعتی تولید کنیم. پس از مدتی ملاحظه کردیم بازار این محصولات کشش بیشتری دارد و نیاز به افزایش تولید را کاملا حس کردیم. بر این اساس دو واحد دیگر تولیدی قیر را نیز اضافه کردیم و ظرفیت تولید قیر را به دو هزار و 400 تن در روز افزایش دادیم؛ همچنین میزان تولید عایق رطوبتی را از 12 میلیون متر در سال به 36 میلیون متر رساندیم.
کارایی : در مورد فعالیت های بین المللی و وضعیت صادرات شرکت بگویید.
فتاح زاده : من از سال 1370 که کارخانه احداث شد مدیریت آن را به عهده داشتم، چندین بار به عنوان واحد نمونه کشوری و استانی و همچنین برند برتر انتخاب شده ایم. کیفیت محصولات تولیدی ما بسیار بالا است به طوری که به کشورهایی مثل ترکیه، قبرس، ارمنستان، آذربایجان و ترکمنستان صادرات داریم؛ اخیرا عایق کانال های سد دوستی ایران و ترکمنستان را هم تامین کردیم. ما تاسیسات خود را در سه کشور ترکیه، قبرس و گرجستان راه اندازی کرده ایم و به پخش و توزیع قیر و ایزوگام در این کشورها می پردازیم.
کارایی : این شرکت چه امتیازاتی نسبت به شرکت های هم تراز دارد؟
فتاح زاده : یکی از حسن های کارخانه این است که کلیه امورات آن از قبیل طراحی، ساخت، خرید و فروش را خودمان انجام می دهیم و به نیروهای خارجی نیازی نداریم. ما برای اولین بار در ایران موفق شده ایم ناوگان حمل قیر را دو جداره کنیم و حدود 90 خودروی متعلق به خود شرکت و حدود 60 خودرو به شکل پیمانی در داخل و خارج حمل و ترابری شرکت را به عهده دارند.
کارایی : مزیتهای دوجداره بودن ناوگان حمل و نقل شرکت چه هستند؟
فتاح زاده : دوجداره بودن ناوگان موجب شده در هزینه های حمل و نقل حدود 40 درصد صرفه جویی شود و از نظر افزایش زمان استهلاک نیز تاثیرات قابل توجهی داشته است. با این اتفاق دیگر نیازی به گرم کردن مجدد قیر نیست و در نتیجه کیفیت قیر برای مدت حدود هفت تا هشت روز حفظ می شود.
کارایی : به نظر میرسد وضعیت اقتصادی کشور و رکود بی سابقه تاثیرات چندانی در فعالیت های شما نداشته است؛ علت این امر چیست؟
فتاح زاده : در شرایط فعلی تولید کلاً با مشکل مواجه است و در این عرصه افرادی موفق می شوند که بتوانند مشکلات را از قبل پیش بینی کرده و خود را برای مواجهه با آنها آماده کنند. ما در این شرکت سعی کرده ایم همواره به مطالبات مشتریان و نیازهای بازار توجه کرده و کیفیت محصولات خود را افزایش دهیم؛ در نتیجه تا کنون به مشکلات چندانی برنخورده ایم. در این عرصه فقط به خاطر مسائلی که داعش در منطقه و کشورهایی مثل ترکیه به وجود آورده میزان صادرات‎مان اندکی نسبت به سال 92 کاهش یافته است.
کارایی : آیا مسائل سیاسی مثل بحث مذاکرات هسته ای، توافق برجام و رفع تحریم‎ها تاثیری در فعالیت های شما داشته است؟
فتاح زاده : به نظر من فعالان اقتصادی نباید خود را درگیر مسائل سیاسی کنند. ما در اوج تحریم های سال 92 چند دستگاه وابسته به تکنولوژی خارجی را تولید و تکنولوژی آن را بومی سازی کردیم. یکی از این دستگاه ها «پندریشن فول اتوماتیک» است که قیمت خارجی آن حدود 50 هزار دلار است و ما در این کارخانه توانستیم با صرف هزینه کمتر از 20 هزار دلار این دستگاه را تولید کنیم. همچنین دستگاه یو. وی را که قیمت خارجی آن 200 هزار دلار است با 10 هزار دلار راه اندازی کردیم. ما همچنین آزمون پی. جی طبقه بندی قیر را هم خودمان اینجا انجام می دهیم. یعنی در واقع به دور از حاشیه های سیاسی سعی می کنیم روز به روز پیشرفت بیشتری نسبت به گذشته داشته باشیم.
کارایی : همانطور که اشاره کردید تاکنون هیچ تسهیلاتی از دولت دریافت نکرده اید، با این اوصاف بفرمایید به عنوان یک تولید کننده موفق چه انتظاری از دولت دارید؟
فتاح زاده : تنها انتظار ما از دولت این است که خود مانعی برای تولید نباشد و اگر حمایتی هم نمی کند بر سر راه تولید سنگ اندازی هم نکند. بعضا شاهد هستیم به یک طرح نامناسب تسهیلات چند میلیاردی می دهند که در نهایت با شکست مواجه میشود و در این عرصه کارخانه ای به خاطر چند 100 میلیون تومان تعطیل و کارگرانش بیکار می شوند.
کارایی : نظرتان در مورد طرح ایران تک چیست؟
فتاح زاده : طرح خوبی است که میتواند برای عده ای دلگرمی ایجاد کند و باعث شود عده ای هم تکانی به خود دهند و جایگاه و موقعیت خود را بشناسند و برای ارتقاء این جایگاه تلاش کنند. به نظر من باید کمی جامع تر از این برگزار شود. اگر این طرح بخواهد فقط شرکتی را به عنوان واحد نمونه معرفی کند راه به جایی نخواهد برد؛ اما اگر شرکت ها را با هم مقایسه و نقاط قوت و ضعف شرکت ها را شناسایی کند بهتر خواهد بود. معتقدم این طرح باید به صورت یک امتحان برگزار شود که شرکتها خودشان هم به اشکالات و ایرادات خود پی ببرند.
کارایی : چه پیشنهاداتی برای برگزاری بهتر این طرح دارید؟
فتاح زاده : پیشنهاد میکنم کتابچه ای را جهت معرفی و درج رزومه شرکت های رتبه بندی شده تهیه کنید. کتابی که بیشتر به ارائه اطلاعات مورد نیاز مخاطبان این شرکت ها و نقاط قوت و ضعف آنها بپردازد نه تبلیغات. البته انعکاس نقاط ضعف ممکن است چندان خوشایند شرکت ها نباشد اما بیان نقاط قوت و دلایل موفقیت شرکت ها بلامانع است.

1 نظر
  1. فتح الله دلايى میلان می گوید

    سلام خدمت دوستان ایاهمین ایزوگام صادراتی درایران چقدرمصرف دارد.
    ضمنادرشهرکرمان ایانمایندگی دارین

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.