حمیدہ علیزاد اشرفی ( مدیر اجرایی سازمان مدیریت صنعتی نمایندگی آذربایجان شرقی )

0 ۵۸۹

هفتم دی ماه سال جاری ، پنجمین دوره همایش « ایران تک » معرفی برترین شرکت های منطقه غرب و شمال غرب کشور – برگزار خواهد شد .  « ایران تک » با هدف ارزیابی و معرفی برترین شرکت های منطقه  غرب و شمال غرب کشور ، از سال 1390 توسط نمایندگی های سازمان مدیریت صنعتی در چهار استان آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، زنجان و اردبیل پایه ریزی گردید. در طول چهار دوره پیشین طرح ، همواره تلاش بر این بوده است که زمینه معرفی و برندسازی برای شرکت های صنعتی منطقه فراهم آید. از طرفی بهره گیری از تجارب سال های پیشین باعث شده است تا طرح  ایران تک روندی تکاملی داشته باشد و دیدگاه های مثبتی را از سوی بنگاه های اقتصادی نسبت به خود ایجاد نماید.
در دوره اول طرح ، 120 شرکت در طرح ایران تک ، مورد ارزیابی قرار گرفت اما در سال های آتی ، با توجه به استقبال شرکت ها و بنگاه های اقتصادی منطقه از این طرح ، تعداد شرکت های حاضر همواره روندی رو به رشد داشته است ؛ به طوری که در مرحله چهارم و پنجم طرح ، 500 شرکت بزرگ و تأثیرگذار منطقه شمال غرب در این طرح حضور داشته و مشارکت نموده اند.
اصلی ترین اهداف و مزایای این طرح ، شفاف سازی فضای کسب و کار ، تثبیت جایگاه اقتصادی شرکت های استانی و منطقه ای و رتبه بندی آن ها از نظر میزان تأثیرگذاری در اقتصاد استانی ، منطقه ای و ملی ، شناسایی آرایش بنگاه های بزرگ منطقه غرب و شمال غرب کشور در کنار یکدیگر و همچنین شناسایی نحوه تغییر آن در طول زمان ، ایجاد سیستم پاداش اجتماعی برای کارآفرینان و شرکت های مولد ، افزایش رقابت پذیری شرکت های بزرگ منطقه در تعامل با اقتصاد ملی و جهانی ، آسان تر نمودن تصمیم گیری برای افراد متخصص و نخبگان جویای کار در انتخاب محل اشتغال خود ، تسهیل شرایط تصمیم گیری سرمایه گذاران در خصوص راه اندازی کسب و کار جدید ، جلب توجه سیاست گذاران و سرمایه گذاران و جذب و نگهداری افراد با استعداد منطقه ، معرفی کرد.
برای گروه های مختلف در جامعه از جمله سیاست گذاران ، « ایران تک » سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دارای اهمیت هایی نظیر تحلیل روند اقتصادی منطقه ، تدوین سیاست های اصلاحی ، تحلیل بازار سرمایه ، شناسایی فرصت های همکاری اقتصادی و تشویق رقابت در بخش دولتی و خصوصی می باشد.
به طور کلی ، برگزاری همایش ایران تک ، ظرفیتی بزرگ در معرفی  واحدهای صنعتی منطقه و ایجاد فرصت برای ابلاغ دستاورد آن هاست.این امر ، همچنین عاملی جهت هم افزایی برای توسعه آتی در منطقه نیز هست. این طرح در واقع ، یکی از طرح هایی است که می تواند خلأ موجود در بین صنایع مختلف را که یکی از مهم ترین آن ها عبارت است از عدم آشنایی با تولیدات و توانمندی های واحدهای مختلف صنعتی را نیز پر کند.
شرکت ها و گروه های صنعتی برای ارزیابی در  « ایران تک » طبق  شاخص های مختلفی در 5 حوزه که عبارت اند از رشد و بازدهی ، اثربخشی در بازارهای بین المللی ( صادرات ) ، اشتغال ، استفاده هوشمندانه از دارایی ها ( بهره وری کل ) و کیفیت خدمات و محصولات ارزیابی می شوند. البته نبایستی این نکته را از نظر دور داشت که این شاخص ها در هر دوره نیازمند تغییر و بازبینی خواهند بود و این مسئله نیز به طور جدی مورد توجه متولیان برگزاری طرح قرار دارد.
در نهایت می توان گفت که اجرای طرح معرفی برترین شرکت های منطقه آذربایجان ، که با همکاری اکثر نهادهای حاکمیتی و بنگاه های اقتصادی ، صورت می پذیرد ، یکی از گام های کم نظیری است که در راستای اهداف کلی توسعه اقتصادی و برای پنجمین بار پیاپی در منطقه شمال غرب کشور برداشته می شود. امید است برگزاری و اجرای چنین طرح هایی در نهایت ، راه را برای تحقق اهداف توسعه ای تدوین شده و حصول رشد و پیشرفت همه جانبه در کشور فراهم آورد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.