صمد حسن زادہ ( رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی تبریز )

0 ۶۰۵

برگزاری طرح هایی همچون طرح ایران تک ( معرفی برترین شرکت ها ) از جهات فراوانی به نفع فضای کسب وکار و فعالیت اقتصادی است. عمده ترین مساله در این ارتباط این است که برگزاری این طرح ها علاوه بر کمک به شفافیت هر چه بیشتر مناسبات و آرایش اقتصادی ، نشان دهنده ارج نهادن به فعالیت و تولید است. تولید می تواند منجر به ایجاد محصولات با کیفیت در کشور شود ، اشتغال پایدار ایجاد نماید و از قاچاق کالا به کشور جلوگیری کند چرا که تولید محصولات با کیفیت نیاز به واردات کالاهای بی کیفیت خارجی را مرتفع می نمایند. هم اکنون قیمت تمام شده ما بالاتر از کشورهای همسایه است و این شرایط برای هر بنگاه اقتصادی مشکل آفرین است. برای کاهش هزینه تولید در بهره بانکی و نرخ های مالیاتی ، می بایست پیشنهاد ها و طرح هایی را که از طرف کارشناسان و فعالین اقتصادی ارائه می گردد ، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد چرا که جلوی قاچاق را نمی توان گرفت مگر با قیمت تمام شده رقابتی و کیفیت بالا. اگر فرایند تولید در کشور با محوریت کیفیت و افزایش صادرات نباشد مشکلات اقتصادی که در حال حاضر با آن ها دست به گریبان هستیم ، حل و فصل نمی شود. از طرفی هم اکنون بزر گترین دغدغه کشور و مسئولان نظام موضوع بیکاری است ، به رغم جدی بودن این دغدغه و مشکل می توان با برنامه ریزی و اصلاح زیرساخت های کشور این مسئله اساسی در کشور را رفع نمود. مردم از دولت و مقامات بلندپایه کشور انتظار دارند امکانات و پتانسیل های موجود کشور در راستای رفاه عمومی ، رفاه اجتماعی مورد استفاده قرار گرفته و زندگی و معیشتی در شأن ملت بزرگ ایران فراهم آوردند.
باید در نظر داشت یکی از راه های افزایش صادرات و یافتن بازارهای مناسب برای کالاهای تولیدی ، توسعه مراودات بین المللی است که این امر نیز به صورت جدی در دستور کار امور بین الملل اتاق بازرگانی قرار داشته است. برای تحقق تمامی این موارد ، کارگروه های تخصصی اتاق بازرگانی فعالیت گسترده ای را آغاز کرده اند تا تصمیمات این پارلمان بخش خصوصی علمی تر و عملیاتی تر باشد. به هر روی تاکنون فعالین بخش خصوصی و به ویژه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی تبریز ، تلاش زیادی نموده است تا با افزایش مراودات بین المللی صادرات به ویژه صادرات کالاهای تولیدی در منطقه شمال غرب کشور را افزایش دهند و گام های موثری هم در این حوزه برداشته شده است. همچنین اتاق بازرگانی ، به صورت مستمر جلساتی با شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی برگزار می نماید تا مشکلات مالی و بیمه ای فعالان اقتصادی برطرف شود. تاکید اتاق بازرگانی در تمام سال های پیشین ، پرداختن به مسائل به صورت کارشناسی شده و حرکت در جهتِ بهبود فضای کسب و کار است.
برای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی باید همه نهادهای دولتی با بخش خصوصی همکاری کنند. تا زمانی که همه مدیران و کارشناسان سازمان ها خود را با برنامه های اقتصاد مقاومتی هماهنگ و همسو نکنند در رسیدن به و سیاست های اقتصاد مقاومتی موفق نخواهیم « تدبیر و توسعه » اهداف سند شد. لزوم توجه جدی به سیاست های اقتصاد مقاومتی به ویژه از آن روی اهمیت دارد که متأسفانه خصوصی سازی طرح موفقی در کشور نبوده است چرا که در سال های اخیر 20 درصد بنگاه های اقتصادی دولتی واگذارشده که تنها 8 درصد آن موفق بوده و 12 درصد مابقی واگذاری ها با مشکلات جدی مواجه است. از این روی لازم است ضمن توجه به اصول و مفاد اقتصاد مقاومتی ، در روند واگذاری ها بازنگری شود. در همین راستا ، مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی تبریز پیشنهاد کرده است تا واگذاری های گذشته بازبینی شود و در صورت عدم موفقیت بنگاه های واگذار شده برای واگذاری مجدد آ نها تصمیم گیری شود.
باید در نظر داشت طرح هایی همچون ایران تک ( معرفی برترین شرکت ها ) یکی از ظرفیت های عالی در ایجاد فرهنگ برند سازی و ارائه اطلاعات در جهت شناخت نقاط قوت و نقاط ضعف صنعت و اقتصاد ، در جامعه می باشد که به همت سازمان مدیریت صنعتی ، به صورت سالانه انجام می گیرد و اکنون که این رسالت بزرگ در سال پنجم خود قرار دارد ، اقدام و همتی جمعی را می طلبد و اتاق بازرگانی تبریز تلاش نموده است با همراهی و مشارکت در برگزاری این طرح ، گامی موثر در اجرای این رسالت ایفا نماید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.