مشروح پنل در همایش چهارمین دوره طرح معرفی برترین شرکت های منطقه شمال غرب

0 ۳۷۶

وحید مهین، مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور نیروی آذربایجان (منا)
به نام خدا، مهین هستم. صحبت کردن بعد از فرمایشات جناب آقای دکتر مومنی سخت است ولی واقعیت این است که به عنوان یک فعال اقتصادی که در بخش خصوصی داریم، فعالیت می کنیم به نظر من می رسد که الان فرصت، فرصت بسیار مغتنمی است، برای این‎ که شاکله بخش خصوصی بدون اتکاء و پایبندی به منابع رایگان بتوانند روی پای خودشان بایستد. این بحث خیلی ذهن من را مشغول کرده است که کشورهای توسعه یافته ای همچون کره جنوبی، آلمان، آمریکا و کشورهایی که منابع درآمدی سرشاری دارند. در هیچ کدام، دولت ها تولید کننده ثروت نیستند و تولید ثروت حتی در زمینه های استراتژیک به بخش خصوصی محول شده است. هیج کدام از شرکت های دولتی آمریکا سلاح تولید نمی کند در حالی که سلاح یک ابزار استراتژیک است. مطالعه عمیقی در این زمینه ندارم؛ ولی می دانم که شاید بیشتر از ٩۵درصد اقتصاد آمریکا توسط بخش خصوصی گردانده می شود. در شرایط حاضر، چند هفته پیش آقای دکتر جهانگیری صحت هایی داشتند در خصوص اهمیت بخش خصوصی و همچنین اعلام کردند که دولت پولی ندارد و طرح های طولانی مدت اجرا نخواهد شد چون پولی برای اجرای این طرح ها وجود ندارد و بایستی منایع دیگری را برای بقا و توسعه پایدار خودتان در نظر بگیرید و این حرف درستی هم هست به نظر من اصل توسعه اقتصادی کشور همین هست که دوستان فرمودند. ما نیاز به منابع مالی داریم ولی آنقدر حاد نیست چون منابع مالی به راحتی در سطح جهان قابل دسترسی هست. مشکلی که ما داریم این است که فضا و مسیر باید باز شود همانطور که شما فرمودید، بحث رانت و فساد بیداد می‎کند و کسانی که در بخش خصوصی فعالیت می کنند، این را با پوست و استخوان خودشان درک می‎کنند. این می تواند دولت را به نابودی بکشاند. خواهشی که از دولت مردان بزرگوار داریم، این است که فضا را برای کسب و کار و اعتماد متقابل در بخش خصوصی ایجاد بکنند و از طرف دیگر این خواهش را از خودمان و از تمام دوستانی که هستند و نیستند داریم، این است که همدیگر را دوست بداریم. ما دشمن هم نیستیم. همانطور که آقای دکتر پزشکیان هم فرمودند، بحث مشتری مداری بایستی در تمامی ارکان جامعه جاری شود و اگر بخواهیم این فلسفه و این اصل را در ذهن خودمان به صورت نهادینه داشته باشیم و به خودمان این جسارت و جرات را بدهیم که به آن فردی که در حوزه کسب و کار رقیب من است احترام بگذاریم و منافع خودمان را در منافع جمع و جامعه ببینیم، حتماً به توسعه پایداری که مد نظرمان است خواهیم رسید انشالله.

حسین جوانی، مدیرعامل شرکت مس مزرعه
عرض سلام دارم خدمت هموطنان و همکاران عزیز بنده جوانی هستم، مدیرعامل شرکت مس مزرعه و مدیر کنترل فرایند شرکت مس سونگون، اینکه نشسته ایم و در خصوص توسعه کشور هم اندیشی می کنیم بسیار ارزشمند است. به قول آبراهیم لینکن همه به زادگاه و کشور خودشان افتخار می کنند ولی پیشرو کسی است که کشور به او افتخار کند. الحمدالله جمعی که می بینم جمعی است که کشور ایران به آن افتخار می کند. دوستان عزیز گرفتاری که صنعت ما دارد و آمارهایی که آقای دکتر مومنی ارائه نمودند. در همه صنایع به نوعی دیده می شود. مشکلات عمده ای در کشور وجود دارد که اجازه نمی دهد صنعت در کشور به راحتی حرکت کند. یک سلسله از مشکلات از سازمان ها شروع می شود. سازمان های ما باهمدیگر یک پارچه نیستند؛ مثلاً چون من به نمایندگی از دوستان معدنکار اینجا صحبت می کنم، ما در این حوزه وقتی می خواهیم کاری انجام بدهیم، از طرفی با سازمان محیط زیست رودررو هستیم و از طرفی با سازمان صنعت، معدن و تجارت. از طرفی هم با سازمان منابع طبیعی مراوداتی داریم اگرچه این سازمان ها واقعاً قصد خدمت کردن دارند ولی قوانین موجود در این سازمان ها باهمدیگر سازگار نیستند و ارتباطی بین آنها وجود ندارد. شاید ما نتوانسته ایم ارتباط را برقرار کنیم تا به یک هم افزایی برسیم. بنابرین وقتی گاهی خسته می شوم می گویم که ای کاش تیمی از مشاوران در سطح جهانی استخدام شود و بازطراحی سازمان ها را در کشور عهده دار شوند اینکه کدام وزارتخانه هارا داشته باشیم، ارتباط این ها باهمدیگر چگونه باشد و اینکه چه سازمان هایی باید وجود داشته باشند؟ بخش های مختلف بر روی یکدیگر اثر می‎گذارند. ما در ایران بایستی دنبال تولید اقتصادی هدفمند، پایدار و رقابتی باشیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم با دنیا در حال مراوده هستیم وقتی یک ماده ای را این‎جا تولید کنیم، باید در عرصه جهانی بتواند رقابت کند تا به فروش برسد و بازاریابی شود. یک بخش دیگر هم بحث آمار است.

مشروح پنل در همایش چهارمین دوره طرح معرفی برترین شرکت های منطقه شمال غرب

آمارهای ما در ایران خیلی قابل استناد نیستند. آمارها به خصوص برای بخش خصوصی بسیار راه گشا هستند و سرمایه گذاران با استناد به آنها می توانند درست تصمیم بگیرند. ما یک دوران پیشتازی علمی را از سر گذرانده ایم. باید تلاش کنیم که باز به تعالی برسیم. در بخش مدیریت هم چون سازمان مدیریت صنعتی یکی از خادمان خوب این حوزه است و در استان ما هم فعال است، با ایجاد کلاس ها و دوره ها تغییرات عمده ای را در نگرش ها ایجاد کرده است و باید هم ایجاد شود؛ چون این مدیریت است که می تواند تغییر ایجاد کند. ما باید بتوانیم تغییر نگرش ایجاد کنیم، انشالله کشور می تواند در ریل اصلی قرار بگیرد و نیاز به همدلی و همیاری همدیگر شدیداً احساس می شود. برای همه آرزوی موفقیت می‎کنم.

علی اکبر عمرانی، مدیر کارخانه پمپ و توربین (پتکو)
بسم الله الرحمن الرحیم. تشکر می کنم از برگزارکنندگان این جلسه. من دو مطلب را می خواهم عرض کنم. دوستان، ما در کشوری زندگی می کنیم که دینمان اسلام است و یگانه پیامبری داریم به عنوان محمد امین، در هرکاری ما می توانیم حداقل امین باشیم. شکوفایی صنعت و شکوفایی کشورمان به طور خلاصه در امین بودن است. ما در هر صنف و مقامی اگر به امین بودن فکر کنیم می توانیم موفقیت داشته باشیم. متاسفانه در جامعه ما کلمه امین بودن واژه غریبی است. به نظر من کل مشکلات ما به این حوزه مربوط می شود امیدوارم دوستان همت داشته باشند و در رابطه با این موضوع توجه بیشتری نشان دهند. موضوع دیگر، خودباوری است. ما ملت بزرگ و با اقتداری هستیم. متاسفانه موانع و مشکلاتی که سر راهمان است ما را به این مسیر کشانده است. آقای حسن زاده، ریاست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز فرمودند که نیاز صنعتگران، پول رایگان نیست بلکه نیاز، آماده سازی بستر است. بنده به عنوان خادم شما در شهر خودمان غریب هستم. دوستان دولتی هم در این مجلس حضور دارند. ما متاسفانه خودمان را باور نداریم و اگر خودباوری محقق شود می توانیم خوبتر جلو برویم. مسئولان ما باید دقت بیشتری داشته باشند. امروز این شرکت های برتری که اینجا حضور دارند می توانند حتی جهانی هم شوند منتها باید بستر فراهم شود.

جهت مطالعه ی ادامه این گزارش ، لطفا به صفحات 14 الی 20 ماهنامه مراجعه نمایید.مشروح پنل در همایش چهارمین دوره طرح معرفی برترین شرکت های منطقه شمال غرب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.