شهرک‌های صنعتی به عنوان یکی از مهم ترین زیرساخت‌های بخش صنعت می باشند

0 ۵۳۲
گفت‌وگوی اختصاصی کارایی با حسین نجاتی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی

 

کارایی : خلاصه‌ای از مزیت‌های و موانع پیش رو و مشکلات عمده استان آذربایجان شرقی در حوزه صنعت و معدن را بیان فرمائید.
نجاتی : از مهمترین موانع پیش روی بخش صنعت و معدن استان می توان به فرسوده بودن و قدمت ماشین آلات و تجهیزات واحدهای تولیدی، فعالیت زیرظرفیت صنعتی واحدهای صنعتی استان، کوچک بودن اندازه واحدهای صنعتی استان و پایین بودن تنوع در گروه های صنعتی استان از دیگر مشکلات می توان نبود واحدهای فرآوری معدنی از جمله موانع و تهدیدهای پیش روی بخش صنعت و معدن استان می‌باشد که در سال 1395 در قالب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی سازمان صنعت و معدن پیگیری خواهد گردید.
کارایی : ارتباط سازمان صنایع و معادن استان با بخش خصوصی چگونه است؟
نجاتی : ارتباط سازمان صنعت و معدن با بخش خصوصی بسیار تنگاتنگ می بشد به طوری که بسیاری از وظایف غیرحاکمیتی به انجمن‌ها و تشکل های خصوصی واگذار گردیده است و هم اکنون جواز تاسیس واحدهای صنعتی و صلاحیت ارزیابی فنی متقاضیات معدن به نظام مهندسی معدن واگذار گردیده است.

قرارداد اجرای فرصت مطالعاتی برای اولین بار در ایران در تبریز مابین دانشگاه صنعتی سهند و پالایشگاه تبریز با حضور معاون وزیر در امور آموزش و پژوهش و فناوری، منعقد گردید. همچنین در زمینه جذب کارآموزان دانشگاهی و طی دوره های کارآموزی در واحدهای صنعتی قدم های موثری برداشته شده است و دانشجویان بر حسب رشته های تحصیلی خود با واحدهای صنعتی مرتبط به طور مستقیم آشنا و کار می کنند

کارایی : هم‌اکنون ارتباط بین صنعت و معدن با مراکز دانشگاهی و علمی استان آذربایجان شرقی چگونه است ؟ چند نمونه از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده در این زمینه را بیان فرمائید ؟
نجاتی : در این زمینه، طرح های شش گانه ای از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت طراحی گردیده که چهار مورد آن جهت اجرا ابلاغ گردیده است و قرارداد اجرای فرصت مطالعاتی برای اولین بار در ایران در تبریز مابین دانشگاه صنعتی سهند و پالایشگاه تبریز با حضور معاون وزیر در امور آموزش و پژوهش و فناوری، منعقد گردید. همچنین در زمینه جذب کارآموزان دانشگاهی و طی دوره های کارآموزی در واحدهای صنعتی قدم های موثری برداشته شده است و دانشجویان بر حسب رشته های تحصیلی خود با واحدهای صنعتی مرتبط به طور مستقیم آشنا و کار می کنند. با تشکیل جلسات متعدد زمینه آشنایی واحدهای صنعتی با فواید تحقیق و توسعه و بهره گیری از علم و دانش دانشگاهیان و با بسترسازی مناسب زمینه بهره مندی از این دانش در واحدهای صنعتی فراهم می گردد.
کارایی : آیا گشایش‌های اخیر در روابط بین المللی تاثیری بر روی وضعیت صنایع و معادت استان بویژه در زمینه جذب سرمایه گذار خارجی داشته است؟
نجاتی : ورود تکنولوژی و ماشین آلات و دانش فنی از مهمترین مولفه های تاثیرگذار بر بخش صنعت استان می باشد که با گشایش های انجام شده در دوران پساتحریم ورود تکنولوژی و تجهیزات تسهیل گردیده است و از طرفی هیات های تجاری جهت انجام سرمایه گذاری‌های مشترک اظهار علاقه می نمایند.
کارایی : نقش شهرک‍‌های صنعتی در توسعه و پیشبرد صنایع در استان را چگونه ارزیابی می فرمایید.
نجاتی : شهرک‌های صنعتی به عنوان یکی از مهترین زیرساخت‌های بخش صنعت می باشند و نقش موثری در کاهش هزینه های تمام شده واحدهای صنعتی دارند، هم اکنون به دلیل محدودیت های ایجاد شده امکان ایجاد و توسعه واحدها در خارج از شهرک‌های صنعتی امکان پذیر نمی باشد و عملاً کلیه طرح های جدید در شهرک‌های صنعتی استقرار می یابد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.